11.7.2009

Jolier ONE

Se on valloittanut jo paitsi omani, myös anoppikokelaan sydämen ja palasen poikaystävän lihaspumppua. Jolier ONE todellakin on nerokkuutta! Design Forum Shopista haettu monitoimivaate on saatavilla muutamissa eri väreissä ja eri materiaaleissa, esimerkiksi ohut, villainen kangas houkutteli kovasti, mutta päädyin ohueen sekoitematskuun monipuolisen käytön maksimoimiseksi. Värivalikoimaa oli liikkeessä musta, punainen ja kullanhohtoinen beige, mutta Jolier ONE on sivujensa mukaan saatavilla myös muissa väreissä. Secco Shop taas myy vaatteesta Jolier ONE Reclaimed -versiota, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Mitä Jolier ONE ei olisi? Se on suomalainen, se on monipuolinen, sen valmistuksesta ei synny ylijäämäjätettä ja ekologisuus on suunnittelija Sveta Planmanille tärkeää. Kysymysmerkkinä ilmaan on heitelty pohdintaa siitä, miten vaate sopii isokokoisille, mutta kenties tilanne ei ole ihan toivoton, sikäli kuin vaatetta myydään jopa äitiysvaateliikkeessä. Ihmisten kokemuksia odotellessa!

Omat ensikokeiluni vaatteen kanssa olivat haparoivia ja hämmästeleviä, mutta lukuisista muuntelumahdollisuuksista hämmästyneitä. Vaikka Jolierin sivuilla on opas 56 eri vaatteen luomiseen, huomasin, että joidenkin kohdalla tehtävä oli kuitenkin vaikea. Lienivätkö ohjeet epämääräiset vai minä hieman yksinkertainen, mutta muutaman ohjeen kanssa jäin ihmettelemään, että näinkö tämän tosiaan kuuluu olla, edestä oppikirjamallin mukainen, takaa ylimääräisten kankaiden kaatopaikka. Onneksi säveltäminen on helppoa, ja ongelmiin voi löytää luovia ratkaisuja.

jolier one 1

Peruidealtaanhan Jolier ONE on erittäin yksinkertainen. Se on pitkä kangaskaistale, jonka molempiin reunoihin on ommeltu joko hakaset tai koukut, ja päihin nauhat. Lisäksi mukana tulevat henkselit, joilla muunneltavuus lisääntyy. Ja kyllä, ne tuntuvat riittävän jäykiltä varmistamaan sen, ettei vaatetta voi kovin helposti riuhtaista päältään epähuomiossa, itse asiasa sain hetken taistella saadakseni kiinnitykset ensimmäistä kertaa edes auki...

jolier one 4

Erilaisia asuja luodaan näpräämällä kangasta reunoistaan kiinni strategisista paikoista ja hyödyntämällä nauhoja sekä henkseleitä. Omassa, suurimmaksi osaksi ohjeesta katotussa, osittain itse sävelletyssä tekeleessä hakaset jäivät epähuomiossa esiin, ne voi helposti kääntää sisäpuolelle taittamalla kankaan reunaa. Toisaalta, näin reuna näyttää hieman pitsimäiseltä...

jolier one 3

Hieman kyllä tulee vaatimaan harjoittelua tämän vaatteen kanssa, ilman ohjeita tuntuu ainakin alkuun vaikealta tällaisen hahmotuskyvyttömän hahmottaa niitä lopputtomia mahdollisuuksia, jotka nämä yksinkertaiset materiaalit tarjoavat. Vaan onneki ohjeita on, ja toivottavasti niitä alkaa myös ilmestyä blogosfääriin Jolier ONEin siirtyessä kaupan tiskiltä vaatehyllyyn. Tulen varmasti itsekin ohjeita ja havainnekuvia vielä näpertämään!

jolier one 2

Kelatkaa: tämänkin vaatteen voisi pukea ylleen toisin päin, liehuhelmat peban päällä, ja taas on yksi uusi asu lisää. Sitten voi myös poistaa henkselinarut ja tadaa, jälleen uusi variaatio. Liehuhelmat taakse, sivulle, eteen, toiselle sivulle... Yy, kaa, koo, nee...

Hinta vaihtelee materiaalista riippuen, tämä 72% PES / 24% CV / 4% EL oleva yksilö maksoi Design Forum Shopissa 89 euroa. Villaversio maksoi 99 euroa. Äitiysvaateliikkeessä myytiin silkkistä versiota reippaalla satasella. Secco Shopista näyttää irtoavan kierrätyskangasversio 95 eurolla (Miksi kierrätysmateriaaleista tehdyt vaatteet ja asusteet muuten maksavat niin paljon?).

Sijoitus.

21 kommenttia :

KA. kirjoitti...

Ihanaa että viimeinkin näen tuon itseäni kovasti kummastuttaneen... asian jonkun "oikean ihmisen" yllä! :D (Olethan sinä ihan oikea ihminen? Sinussa on jotain kovin satukirjamaisen kaunista että ei voi koskaan olla varma.)
Itse olen suhtautunut tuohon vaatteeseen melko skeptisesti. En voi uskoa että se olisi muka niin monipuolinen, että jotenkin tässä nyt on huijatua minua. :D
Nyt vaan käyttöohjetta kehiin ja näytät minulle ja muille epäileville että siitä tosiaan saa taiteltua/taiteiltua mitä vain!

Maria kirjoitti...

Hehe, varmasti monipuolista käyttöä luvassa! :) Sillä aikaa voit yrittää ehkä vakuuttua Jolierin omalla oppaalla :P http://www.jolier.fi/jolier-one/style_guide/ :) Ja ww, kiitos kivoista sanoistasi ^^

Janita kirjoitti...

Toi vaate on kyllä aika mieletön! Tollasia monikäyttöisiä vaatteita tarvitaankin. Vaikka tolla on hintaa aika reippaasti, niin muunneltavuus varmaan korvaa siitä osan. Samalla hinnalla ei saisi läheskään yhtä monta vaatetta kuin mitä tosta vaatteesta saa loihdittua.

Molly Moll kirjoitti...

Siis tuo näyttää vaan niin kovin upealta! Odotan innolla näkeväni tuota monen mallisten naisten yllä, varmasti tuon saa näyttämään hyvinkin erilaiselta oman tyylin ja vartalonmallin mukaan. Jospa sitä joku päivä itsekin pääsisi kokeilemaan... :)

wikke kirjoitti...

Näyttääpä upealta! Ja kuten arvelinkin, menee sulle kevyesti mekkonakin, mulla se ei tuollaisena peitä edes puolta persettä. :D

Oisko ollu kiva moikata tai jotain kun olet täällä hkissä?

supervain kirjoitti...

toi vaate houkuttelee kyllä niin hirmuisesti. vaikka tosiaan en ole nähnyt kun tollasten hoikkien tyttöjen päällä tätä, niin uskoisin että löytäisin kuitenkin jotain tapoja pukea sen oman vartaloni ylle.

Maria kirjoitti...

Janita, sillä mäkin tän oikeutin :P

Molly Moll, joo, se olis hyvä kyllä :) Pidetään se Jolier-miitti ja kuvataan jokaisen päällä? ;D

Wikke, varmaan sit vastaavasti jotkut jutut onnistuu pitkän päällä kätsymmin ku lyhyen :) Joo, olis aika kiva! Nyt mulla vaan on ohjelmaa tiedossa tässä pariks päiväks eteenpäin, että täytyy katoa ehtiikö tällä kertaa :) Oon kyllä aika varmasti tulossa vielä kuunvaihteen tienoilla uudestaankin :) Mä ilmottelen!

Rhia kirjoitti...

OIh, meidän on ehdottomasti pidettävä joku sovittelu-ilta niin kaikki pääsee testaamaan =) Mutta en voi olla ajattelematta että pystyisin tekemään tuollaisen ihan itse, mutta sitten ammattietiikka puskee päälle enkä osaa päättää että pitäisikö satsata alkuperäiseen vain tehdä oma versio. Idea on kyllä loistava ja nyt vain jään odottelemaan sopulismia =)

PS. Kierrätysvaatteet on hintavia siksi että kierrätetty materiaali vaatii hieman enemmän alkukäsittelyä ennenkuin siitä voi varsinaisesti alkaa tekemään uutta tuotetta (lajittelu/valikoinnti, puhdistus/pesu, alkuperäisen tuotteen mahdollinen purkaminen/ratkominen jne) eli raaka-aine ei ehkä ole ihan niin edullista kuin voisi kuvitella ja vaatii enemmän työtä tehdä kierrätysmateriaalista uusi tuote kuin tehdä se uudesta kankaasta joka on metritavarana rullalla.

NooranElämää kirjoitti...

Minäkin eilen yöllä ajattelin, että olisiko tuo hankala tehdä itse. Jos tuo koko on liian pieni niin saisi sitten hieman isomman tehtyä. :) Odotan innolla sovittelu-iltaa!

maisa kirjoitti...

näyttää kivalta mutta itselleni ei vaan tuollaisen vaatteen kanssa näpertely sopisi! riittää että saan ihailla vaatetta sun blogissasi :)

annika kirjoitti...

Anteeks, tää on vähän nyt välimerkin rakastelua, tai oikeastaan illatiivin. Suomen kirjakielen sääntöjen mukaan ohut-sanan yksikön illatiivi on ohueen, ei ohueeseen. Ohueeseen-muoto on kyllä yleistynyt puhuttuun kieleen. Tämä taas johtuu monikon ohuisiin-muodosta, josta on alettu ottaa mallia yksikön illatiiviin. :) Tämä oli ihan ystävällismielinen kommentti sulle. Tulevan viestinnän ammattilaisenhan on kuitenkin syytä käyttää äidinkieltään oikein ;)

Vaatekappale näyttää upealta!

Styledrop kirjoitti...

Vau, mikä monitoimivaate! Mulla on AA:n yksi mekko monitoimi js olen pitänyt kovasti siitä. Mulla oli pienenä tapana tehdä äidin kankaista iltapukuja ja 1800-luvun mekkoja käärimällä niitä ympärilleni, milloin mitenkin. Tuollaisessa mekossa voisin toteuttaa aikuisempaa pukuleikkiä. Hinta 89, 90 ei ole paha tuollaisesta mekosta. Innolla odotan, minkälaisia versioita tästä tuleee!

Maria kirjoitti...

Annika, kiitos korjauksesta. Vetoaminen potentiaaliseen ammattilaisuuteeni on kuitenkin asiatonta eikä liity mitenkään mihinkään.

Styledrop, joo, olen katsellut sitäkin, muttei ole tullut koskaan hankittua - no, nytpä on tällainen velmuus! :)

JenniJ kirjoitti...

Ensimmäinen vaate, joka on tullut vastaan blogissa ja joka oli ihan p-a-k-k-o käydä heti ostamassa! Luin tän jutun siis tänään noin puoli neljän aikaan ja nyt kotona on jo oma villainen versio. :D Mahtava idea kyllä.

ladyam kirjoitti...

Voi miten ootankaan jo niitä kaikkia uusia kokeiluitas ton vaatteen kanssa! Sitten kun oon nähnyt sulta 10 eri asua ton kanssa ja vakuutun tarpeeksi (nyt oon jo innostunut ja erittäin kiinnostunut) voisin itekkin sijoittaa tuohon.

Maria kirjoitti...

JenniJ, hoho, aet sit pitäny kiirettä :D Mut toivottavasti säkin olet yhtä ihatunut omaasi kuin minä omaani ^^

Ladyam, hehee, mun oli selkeesti pitäny kuvata jokainen epätoivoinenkin kokeilu tuon kanssa, olisit jo menossa ostamaan tuota... ;P

Jenni! kirjoitti...

On kyllä makea vaate ja muutenkin loistava idea! En tiedä riittäisikö mulla mielikuvitus tuon kanssa leikkimiseen (vaikka niin, siihenhän oli kai joku opas?) mutta varmasti hyvä investointi :>

Jenna kirjoitti...

Näyttää tosiaan aika kelvolta sijoituskohteelta! Mielenkiintoisen näköinen ja oloinen vaate, tuokin mekko, jonka siitä olet kietonut näyttää todella kauniilta.

aikuistumassa kirjoitti...

Hymyilytti tuo JenniJ:n kommentti, sillä melkein jo ostin samaisen viimeisen villaisen lauantaina yhden jälkeen itselleni. Kunnes tajusin kassalla, että vesipesu on kielletty ja järki voitti.

Myyjät siinä päivittelivät keskenään, miten paljon juuri noita tilasivat ja kaikki jo menivät. Jatkan mustan jersey-kankaisen metsästämistä.

Forêt noire kirjoitti...

Olen myös tuon Jolierin onnellinen omistaja. Ostin vuosi sitten Design Forumista ja olen edelleen kauppaani todella tyytyväinen. Aivan huikea vaate, siitä veivaa vaikka mitä! Ja talvella vielä ihanaisen lämmin kun on laadukasta ja ohutta villaa. Jolier rules!

Anonyymi kirjoitti...

monipuolinen ja kaunis vaate en arvaa ostaa koska on kovin kallis voisko joku kertoa kokemuksista ja valmistus ohjeet olisi mukavat kun ompelu on lähellä sydäntä.nim.ompelijatar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...