15.7.2009

Homosensuuria Liettuassa

Liettuassa ei sitten pian enää saa kertoa alaikäisille seksuaalivähemmistöistä . Parlamentti hyväksyi eilen lain, jolla pyritään turvaamaan nuorten "fyysinen, henkinen ja moraalinen kehitys". Pannaan joutuivat myös kiroilu, kuolemaa tai vakavaa loukkaantumista sekä yhdyntää esittävät kuvat, kiroilu ja epäterveellisen ruuan mainonta.

Kasvatetaanko ihmisistä todella fyysisesti, henkisesti ja moraalisesti kehittyneitä ja tasapainoisia aikuisia pitämällä heitä pimennossa muutamilta varsin arkipäivisiltä ja vaarattomilta, muutamilta hieman kiusallisilta ja joiltakin ahdistavilta asioilta? Ja miten oli niiden ihmisoikeuksien ja kansalaisoikeuksien kanssa? Käytännössä alaikäisten "suojelu" tulee koskemaan myös aikuisten arkea, ja sananvapauteen aivan varmasti tullaan kajoamaan. Käytännössä esimeriksi homous saatetaan tällä verukkeella kokonaan pyyhkiä mediasta lehtiä ja televisio-ohjelmia myöten maton alle, jotteivat lapsukaiset vain vahingossa saa myönteistä kuvaa tästä kieroutuneesta ja sairaalloisesta ihmistyypistä. Entä mitä tapahtuu tv-uutisille? EU:n ihmisoikeustuomioistuimessa vielä nähdään.

Mitähän valtavirrasta poikkeavia tai poikkeamattomia näkemyksiä ja tapoja mahdollisesti sensuroidaan seuraavaksi tulevien sukupolvien kehityksen turvaamisen nimissä?

Bullshit. Lapset ja nuoret tarvitsevat tietoa, näkökulmia ja todenmukaisen kuvan ympäröivästä maailmasta. Jos se vieläpä haastaa ajattelemaan, niin aina parempi.

P.s. Älkää vain lukeko Hesarin keskusteluosiota aiheesta.

10 kommenttia :

henna kirjoitti...

hyyh mää oon niin koukussa hesarin yms keskustelupalstoihin vaikka tiedostan sen aiheuttavan suurta ihmisvihaa minussa.. masokisti ehkäpä?

Anonyymi kirjoitti...

en oo ikinä tykänny sun kirjotustyylistäs tai aiheista, mut damn, tää oli vaa nii loistavaa tekstiä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen surullinen Liettuassa elävien seksuaalivähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten puolesta. On huomattavasti vaikeampaa pitää itsestään ja hyväksyä itsensä, jos ympäröivä yhteisö viestittää sinun olevan.. väärin.

Maria kirjoitti...

Henna, sama vaiva ;<

Anonyymi, hehe, hauska kuulla, ettei blogini lukeminen sitten aina ole hirveää tuskaa ;D

Anonyymi, niinpä, tietoakin varmasti moni nuori juurikin kaipaisi, jos tulee itselle tai läheiselle ajankohtaiseksi noiden asioiden pohtiminen, vaan nytpä sitäkään ei varmaan sitten saa nuorille tarjota.

Maria kirjoitti...

Tässä sitä muuten taas homofoobikot ja muut ahdasmieliset ihmiset ratsastavat "lapsen parhaalla", samalla verukkeellahan Suomessakin on yritetty taistella homoperheiden perheensisäistä adoptointia ja hedelmöityshoitoja vastaan. Omia suppeamielisyyksiä pakotetaan muiden kurkuista alas lainvoimaisesti. Fasistit. -.-

"Lapsen parhaalla" on myös oikeutettu kirjastokoneiden sensuurilistoja ja operaattorien vielä toistaiseksi vapaaehtoisia sulkulistoja - mukamas lapsipornoa vaan filtteröidään, ja vähän vääriä mielipiteitä, lähinnä sensuurikriittisiä sellaisia, omaavien kansalaisaktivistien sivustoja siinä sivussa.

Varokaa tätä keppihevosta, mä vaan sanon.

Jenni kirjoitti...

Kylläpä herätti aggressioita tämä aihe näin aamutuimaan, varsinkin kun kävin vielä lueskelemassa (kyllä vain) HS:n keskustelupalstaa. :D Mutta siis joo, sehän on ihan fakta, että vaikenemalla niistä asioista päästään. ;)

On oikeasti aika pelottavaa, että niinkin monen mielestä tämä oli positiivinen uutinen. Tietenkään pienille lapsille ei tarvitse puhua seksistä millään tasolla, mutta siinä vaiheessa, kun nämä aiheet alkavat olla ajankohtaisia, olisi tottakai syytä esitellä koko seksuaalisuuden kirjoa. Raivostuttavinta tämän tyyppisissä päätöksissä on se, että niistä heijastuu näkemys, jonka mukaan seksuaalinen suuntautuminen olisi jokin yksilön "päätettävissä oleva" asia. Anteeksi nyt vain, mutta en ole kuullut ainoastakaan homoseksuaalista, joka olisi vain tehnyt valinnan olla homo. :P

Ele kirjoitti...

Voi että kiehuttaa! Itse olen kolmen lapsen äiti, enkä ajatellut kieltää lapsiltani totuutta. Elämään sattuu kuulumaan aika monenlaista asiaa. On monenlaisia ihmisiä, mieltymyksiä, uskontoja jne. Kaikilla näillä on yhtäläinen oikeus olla totta. En mä voi estää lapsiani valitsemasta omaa polkuaan, ellei se polku ole yhteiskuntakelvoton.

zache_ kirjoitti...

Hmm, musta mielenkiintoisin juttu on tuossa tuo äänestystulos.

Liettuan parlamentissa 86 edustajaa äänesti tuon homosensuurilain puolesta, mutta vain 6 äänesti sitä vastaan joka on jo aika pelottavaa. Tosin mitäpä ei kunnon ihmiset tekisi lasten puolesta.

Toinen hieno mesta on Puola, jossa on myös aika mielenkiintoista menoa.

Mutta ehkäpä EU vihjaisee noille, että nyt kun maat ovat liittyneet "meihin", niin niiden on myös aika vihdoin päivittää maailmankuvaansa hieman modernimmaksi.

KA. kirjoitti...

Siis mitä helv... voi saatana. En vain osaa sanoa muuta. Niin, voi ..... Oon niin raivoissani että aivotkin meni tukkoon, voiko niin käydä? Näköjään voi. Nyt mä totisesti pelkään että eksyn keskustelupalstoille lukemaan aiheesta, se ei tiedä hyvää. Pahoittelut tästä. Sanomani piti myös, että on hienoa kun sinä kirjoitat myös tällaisia juttuja. Itse ei tule kovin ahkerasti seurattua tiedotusvälineitä, yleensä kun en edes tykkää siitä miten asiat esitetään niissä. Voin kuitenkin luottaa siihen etten täysin eristäydy ulkomaailman uutisista kun tätä seuraan! Nyt menen purkamaan raivoani johonkin.. en vielä tiedä mihin.

moonfish kirjoitti...

"Mutta ehkäpä EU vihjaisee noille, että nyt kun maat ovat liittyneet "meihin", niin niiden on myös aika vihdoin päivittää maailmankuvaansa hieman modernimmaksi."

Mä en ihan ymmärrä, ketkä tässä ovat "me" ja "ne". EU ja katolinen kirkko?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...