18.7.2009

He-Man: Masters of the UniverseKatsottiin tuossa juuri He-Man -elokuva vuodelta 1987, Masters of the Universe. En tiedä mikä viehtymys 1980-luvulla on ollut eurooppalaisiin, englantia hassulla aksentilla vääntäviin lihaskimppuihin, mutta Dolph Lundgren on kuin Arnold Schwarzenegger Conan - barbaarissa. Paitsi, että Arska osaa näyttää bad-assilta, sen sijaan Dolph vain aukoo suutaan kalamaisen ilmeettömästi ja rypistää välillä nenäänsä. Toisaalta se on jo enemmän kuin Christopher Lambertin näyttelysuoritukset.

He-Man -universumi on ollut minulle tähän asti täysin vieras, ja kuvittelin konseptin kai Teräsmiestä ja Watchmenia vastaavaksi, olinkin siis aika yllättynyt nähdessäni elokuvan alkumetreillä hyvin leonidasmaisen hahmon scifi-fantasia-ympäristössä. Tukanreuhka kyllä oli sankarilla ehtaa kasaria. Sotilaat ja pahis taas toivat mieleen Star Wars -elokuvat, tunnari Indiana Jonesin ja sekoilut Maapallolla Ghostbustersin.

Päälle vielä mielikuvitukselliset puvut ja toinen toistaan huvittavimpia näyttelijöitä ja roolisuorituksia, niin yön paras elokuvaelämys on siinä. Mikä naurattaisi enemmän kuin epäloogiset juonikäänteet, harvasanainen, outoja ilmeitä (okei, on sillä niitäkin) ja epämiehekkäitä mörähtelyjä steroidirintamuksestaan päästelevä Dolph, nuori ja typerä Courtney Cox, vuoden Oscarin ilmeillään ansaitseva kalju poliisi (ilmeet ne on tän elokuvan juttu) ja kasa täysin kummallisia tapahtumia täysin kummallisesti kuvattuna?

Älkää toki antako pilkkaavan sävyni johtaa harhaan, Masters of the Universe on loistava elokuva samalla tavalla kuin Snakes on the *motherfucking* Plane: nauru ja hyvä mieli sen myötä on taattua, tässä kasarielokuvassa jopa hieman varmemmin kuin Samuel L. Jacksonin nykyaikaisissa huuruissa. Lisäksi He-Mania pienenä fanittaneet (kuten esimerkiksi poikaystäväni) varmasti nostalgisoivat tämän elokuvan parissa lämpöisin mielin. :)

Mut oikeesti, kiinnittäkää huomiota niihin ilmeisiin ja äännähtelyihin.

6 kommenttia :

Rhia kirjoitti...

hahhahaaa, uskomatonta että et ollut aiemmin nähnyt He-mania! Kyllä noi kasari-leffat on mainioita. Oletko muuten tutustunut semmoseen vanhaan fantasia-leffaan kuin Krull? Suosittelen. Niin ja ehdotonta scifi-parodiaa on tietysti Galazy Quest joka teki ainakin minuun lähtemättömän vaikuksen. "Never give up, never surrender. Aaah!"

Maria kirjoitti...

Galaxy Questin oon nähnyt, se on ihan mahtava! :D Pitää laittaa Krull katsomislistalle ;D

vzio kirjoitti...

ja flash gordon, tietty.

Anu kirjoitti...

Jokseensa noloa, että tämä postaus innoitti minut kirjoittamaan tähän blogiin ensimmäisen kommenttini, mutta koska He-Man on hyvin vakava asia niin mitä sitä suotta häpeilemään :D Tuo elokuva ehdottomasti hyvittaa, mutta ilmeisen olemattoman pienen budjettinsa vuoksi sillähän ei käytännössä ole mitään tekemistä aidon ja oikean piirrossarjan kanssa. Nuo kierrätykset muista elokuvista olivat kyllä parhaita. Olen kohtalaisen varma, että leffan tuotantotiimi on ostanut Lucasilta kaiken Tähtien sodan ylijäämävaraston...

Stazzy kirjoitti...

Nyt kun he-miehistä on päästy eroon, niin haastoin sut tyttöilemään.

Elwyn kirjoitti...

Krull on kyllä paras :D :D (=ihan käsittämätön elokuva joka suhteessa) mutta He-man tulee hyvänä kakkosena ;)

Pitäisikin katsoa tuo Galaxy Quest taas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...