16.7.2009

Cory Doctorow: Little Brother

Tällä hetkellä luen tätä:

Cory Doctorow: Little Brother  vol.2

Cory Doctorow: Little Brother

Kolme
neljä ostopäätökseen vaikuttanutta seikkaa:

1) Poikaystävä on kehunut Cory Doctorowin kirjoja ja omistaa niitä pari kipaletta, yhtäkään ei tosin ole kukaan taloudessa vielä lukenut loppuun, mikä kyllä pätee moniin muihinkin teoksiin, hyviin ja huonoihin. Miehellä on kuitenkin tähän mennessä ollut pettämätön maku, tarkoittaa sitä, että olen toistaiseksi pitänyt kaikesta hänen suosittelemastaan.

2) Takakansiteksti. Olen heikkona dystopiakuvauksiin ja scifimeininkiin.

3) Cory Doctorow oli hyvin intelektuellilla tavalla söpö dokumentissa RIP! A Remix Manifesto. Suosittelen lämpimästi tekijänoikeuksien kritiikistä ja remix-kulttuurista kiinnostuneille.

Doctorow muuten on lisensoinut kirjojaan Creative Commonsilla ja kannattaa mm. tiedostonjaon vapauttamista. Jos joku hämmästelee, miksi kukaan luovalla työllä ansaitseva haluaisi tehdä niin, tässäpä mies, jonka ajatuksiin kannattaa tutustua, jos siis aidosti haluaa aihetta ymmärtää. Miehen töitä muuten voi ladata ilmaiseksi hänen kotisivuiltaan. Vaan kas, minullakin on silti viidentoista euron arvoinen paperiversio kourassani.

4) Neil Gaimanin hypetyssitaatti etukannessa. Jos en raaski vielä sijoittaa Sandman-sarjakuvakokoelmani täydentämiseen, voin ainakin täydentää ylitäyttä kirjahyllyä jollakin semi-lempparikirjoittajani suosituksella.

Olen siis taas mainonnan uhri. Dämmit. Vaan viiden ensimmäisen sivun perusteella kirja vaikuttaa erittäin lupaavalta ja mulla on uusi idoli.

Muita Cory Doctorow -faneja?

Cory Doctorow: Little Brother

16 kommenttia :

zache_ kirjoitti...

\o/ Täällä. Linkkivinkkinä niin Cory kulttuuritekona luki tässä taannoin äänikirjaksi/podcastiksi Bruce Sterlingin the Hacker Crackdownin.

Anonyymi kirjoitti...

heippa! ihan vinkkinä että aika monia Sandmaneja saa nyt vähän reilulla kympillä bookplussasta ja adlibrikseltä. Itse olen tänä kesänä sijoittanut niihin, eli vink vink. ps. kiitos kivasta blogista!

Maria kirjoitti...

Zache, kiitti hei vinkistä! ^^

Anonyymi, vautsi, todellako?! Eipä ole tullut hetkeen Bookplussaa selailtua, kiitos hirveästi vihjeestä! :)

patentti kirjoitti...

En ole kuullutkaan, kerro pian mitä olet pitänyt, niin pääsee munkin lukulistalle keikkumaan. Oletko muuten Simmonsia vielä lukenut? :)

Maria kirjoitti...

Hehe, pitää lukea ahkerasti :P Mun Simmons-lukemiset on jotenkin katkennut ihan täysin vaikka kuinka pitkäks aikaa :F Oikeestaan kyl mikä vaan lukeminen, kun miettii, se hypeemäni Richard Stallmanin elämäkertakin on vielä vähän kesken :D

Andy kirjoitti...

Pisti pienesti hymyilyttämään tää: "Poikaystävä on kehunut Cory Doctorowin kirjoja ja omistaa niitä pari kipaletta, yhtäkään ei tosin ole kukaan taloudessa vielä lukenut loppuun."

Luulen ymmärtäneeni mitä oikeasti tarkoitit, mutta toi kuulosti hetken just siltä että "joo, tosi hyviä kirjoja, vähän on kyllä kesken vielä, ollut jo monta vuotta, mutta ihan tosi hyvä on!" ;)

Maria kirjoitti...

Hehe, se tosiaan voi kuulostaa siltä :D Jostain syystä vaan ollaan molemmat vähän hitaita lukemaan kirjoja, sellaisiakin, jotka on oikeesti ja aidosti hyviä :D Lyhyt keskittymiskyky, ehkäpä x) Tätä tietotulvan aikakautta...

sarakissa kirjoitti...

Nojuu, jos nuo muut kohdat ei tarpeeksi vakuuttaneet (ainakaan poikaystäväsi kirjamausta on paha sanoa mielipidettään :P) niin viimeinen vakuutti niidenkin puolesta! olen hirveästi tykännyt Gaimanin kirjoista (tosin niitä sarjakuvia en ole edes lukenut), joten ehkä tämä olisi myös tutustumisen arvoinen :) Kiitoksia vinkistä!

vzio kirjoitti...

mä oon lukenut james joycen odysseyksen vikan lauseen. hyvä oli. luin myös monta sivua saramagon luolaa, ainakin ehkä 30. hyvä oli. sit luin ben eltonia kirjallisen yhdellä istumalla, mut se ei ollut niin hyvä. se oli oikeestaan aika huono.

vzio kirjoitti...

se oli vähän ikävä kommentti, mutta ärsytti :)

vzio kirjoitti...

oikeastaanhan tähän pätee sama kuin musiikkiin. voi arvostaa jonkun musiikin hyvyyttä ja kekseliäisyyttä ja silti olla pitämättä siitä. luen mielummin kirjoja, jotka imaisee maailmaansa, kuin kirjoja, joiden lukeminen on puuduttavaa vaikka ne oliskin kirjoittanut joku viilee tyyppi. jos kirjaa ei saa millään loppuun, luen jotain kivempaa :)

Maria kirjoitti...

Hehe, eihän sitä semmosta kannata lukea ei :P Mut imasee monikin kirja kyllä täysin maailmaansa, mutta ongelma on, että ulkomaailmassa on monta muutakin asiaa, jotka vähän väliä imaisee puoleensa ;) Olkoon miten mielenkiintoinen juttu hyvänsä, aina löytyy jokin asia, joka vetää huomion puoleensa ja keskeyttää :D

dibb kirjoitti...

Sniff, tätä ei saa meidän kirjastosta. Mites mä nyt tän luen. :''(

Maria kirjoitti...

Voit ladata netistä ja lueskella sillä tavalla :)

babooshka kirjoitti...

Oulun kirjastoistakaan ei löydy tältä heppulilta mitään :/ Ois kyllä kiinnostunut, kun dystopiakirjallisuus kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.

Hopspops sinä nyt lukemaan Jose Saramagoa. Mieheltä kannattaa ehdottomasti vilaista ainakin Kertomus Sokeudesta ja tämän itsenäinen jatko-osa Kertomus Näkevistä :) On mainittua kirjallisuudenlajia parhaimmillaan.

Maria kirjoitti...

Joo, tota on poikkiksenkin mukaan ollut vaikea löytää kirjastoista :/

Laitetaan vinkki ylös, kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...