22.7.2009

Control Freak Serum vs. Rock Out Shine Blaster

Luvassa on massiivinen ja maratoninomainen, erittäin subjektiivinen katsaus kahteen kokeilemaani hiustuotteeseen.

tigi control freak serum vs. rockaholic rock on shine blaster

Nämä kaksi pörröisyyttä poistavaa ja kiiltoa antavaa hiusseerumia Tigiltä ovat olleet nyt hetken yhtäaikaisessa kokeilussani. Mitä näistä luvataan?

"TIGI Bed Head Control Freak Frizz Control and Straightener:

Fights the frizz and stomps the curl. This light, greaseless & humidity resistant formula delivers a straight-up glossy finish."

Siis silottaa ja joko on oiva apu suoristukseen, tai vaihtoehtoisesti kiharan huolitteluun. Koostumus on kevyt ja rasvaton, toisin sanoen siinä on hyvin pientä, hileistä glitteriä. Kosteussuoja löytyy. Tuoksu on ananaksinen.

"TIGI Rockaholic Rock Out Shine Blaster:

To Use: Smooth into damp or dry hair to add intense shine, tame frizz and resist humidity.

The Lowdown:

- Seals cuticle tight to speed up drying time.
- Use it as a ‘mixer’ with your favorite styling aid to soften up the hold factor and add shine.
- Temporarily masks split-ends."


Siis silotusta ja huimaa kiiltoa, kosteussuoja, märkien hiusten kuivumista nopeuttava ja pehmeyttä tukalle antava tökötti, joka vieläpä piilottaa monihaaraisia.

Omassa käytössäni ehdin jo ihastua Rock Out Shine Blasteriin. Sen toiminnasta ei ole epäilystäkään. uitenkin mieltäni on kalvanut putelin pieni koko ja se, että kuivat hiukseni tuntuvat imevän tätä ihmeainetta aika paljon. Kuten kuvastakin näkee, joitakin viikkoja tavaraa on käytetty ja pullo on jo puolillaan. Edullisemmaksi tulisi käyttää haastajaa, eli tuota paljon mullekin kehuttua Control Freak -seerumia, jonka pullokoko on suurempi (100ml vs. 250ml) ja hinta tähän nähden huokeampi, vain vajaan euron Shine Blasteria kalliimpi FeelUnique.comissa (n. 10,40 € vs. 11,30 €). Halusin siis kovasti, että Control Freak osoittautuisi vähintään yhtä hyväksi kuin Shine Blaster. Mulla oli oma lehmä ojassa ja se liputti vihreän aineen puolesta.

Tein poikaystävälle sokkotestin. Hiusten pesemisen jälkeen levitin kosteisiin hiuksiini pään toiselle puolelle Control Freakia ja toiselle puolelle Shine Blasteria. Lisäsin vielä kosteuttavan, hiuksiin jätettävän suihkeen ja annoin kuivua. Hiusten kuivuttua ja asetuttua kävin vielä kertaalleen molemmat puolet läpi tököttejä säästelemättä. Sitten pyysin poikaystävää arvioimaan valon alla seistessäni kumpi puoli päätä näyttää ja tuntuu sileämmältä, kiiltävämmältä, paremmalta. Shine Blaster voitti kaikki kategoriat. Miten tässä näin kävi?

IMG_2947


Ne hileet. Aiemmin olen jo parjannut hileeseen perustuvaa kiiltomekanismia (mieleni teki kirjoittaa hilseeseen) ja pelkäänpä pahoin, että parjaamaan joudun taas. Kiiltoa ja hohtoa kyllä aavistuksen verran tulee, mutta Shine Blasteriin verrattuna ero on dramaattinen. Hileet eivät vain pelitä, öljyihin perustuva kiilto toimii näin karheassa tukassa paremmin. Jonkun toisen päässä tosin voittaja-aine on varmasti sitten taas liian rasvaisen näköinen.

Entäpä ne silottavat ominaisuudet? Kuten poikaystävä niin erinomaisesti hiusten muotoilusta mitään ymmärtämättä totesi Control Freakin puoleisesta päästä: "Tässä yksittäiset hiukset erottuvat selkeämmin ja tulevat paremmin esiin." Helou, heinäkasa. Myös käteen yksittäiset Control Freak -hiukset tuntuivat karheammilta, kuin toisella tökötillä käsitellyt. En siis ollut vainoharhainen ajatellessani hiuksia näpelöiden, että hileseerumi tuntuu jättävän tukan hieman "kovaksi" ja karheaksi, jopa hieman tahmaiseksi. Olen saattanut käyttää sitä toki liikaakin, mutta toisaalta vähemmällä määrällä hiuksiin ei saa minkäänlaista muutosta aikaiseksi. Sitä paitsi, kuinka kivaa on käyttää ainetta, jonka annostelu hiuksiin on mittapeliä?

Viimeiseksi arviossa tuoksu, josta poikaystävä ei osannut sanoa yhtään mitään. Minä osaan. Liimapurkin näköisessä pullossa oleva liimainen töhnä haisee hieman liimaiselta. Ananaksen kyllä huomaa, mutta silti tuoksu on jotenkin aika epätigimäinen - pettymys. Shine Blasterkaan ei varsinaisesti hajunystyröitä hivele hennolla lemullaan, mutta ainakin siinä on pehmeyttä.

tigi rockaholic shine blaster 3


Entä mikä on voinut mennä epätieteellisessä, tieteellisyyttä hapuilevissa testauksissani vikaan? Olen saattanut käyttää tuotteita liikaa tai liian vähän, olen saattanut pestä hiukseni sillä tavalla, että hoitavia aineita on levittynyt enemmän toiselle kuin toiselle puolelle, kysymyksenasetteluni poikaystävälle on ollut johdatteleva ("Kumpi vaikuttaa paremmalta" uskottelee, että toinen on parempi, mutta oikeastaanhan pitäisi ensin kysyä "Onko näissä eroa?", joskin silloin en luultavasti olisi saanut puoliskoa tarkastelemaan hiuksia kovinkaan suurella mielenkiinnolla...) tai kenties minulla vain on testihäviäjästä maanantaikappale. Mahdollista on myös se, että huolimatta yrityksistäni eliminoida ylimääräiset valonlähteet, eli yöllisen piemästä ajankohdasta ja eteisen luonnonvalolampusta huolimatta, valaistus on silti suosinut toista pääpuoliskoa enemmän, kuin toista.

Testi täytyy siis toistaa vielä muutaman kerran. Lupaan ilmotella, mikäli premilinääritestien tulokset osoittautuvat nurinkurisiksi. Tällä hetkellä, ikävä kyllä, evoluutio näyttää suosivan Shine Blasteria: lehmä ojassa ammuu paheksuvasti.

Vielä yksi huomio: Monet ilmeisesti käyttävät Control Freakia suoristuksen alla. Minä annoin hiusteni kuivua kiharapilveksi, kuten yleensäkin nykyisin teen. Tulos olisi saattanut siis olla hiletöhnälle suosiollisempi hieman erilaisella käsittelyllä. Kenties hileet toimivat paremmin suorassa ja sileäpintaisessa hiuksessa - mene ja tiedä. Ehkä mun täytyis taas jaksaa suoristaa koko pää nähdäkseni, onko tässä perää.

9 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Niin hassua!! Koska mä just tänä aamuna käytin noita molempia sekaisin, ja vielä Foxy Curlsiakin siinä, ja meinasin tehdä postauksen niistä ja aion tehäki vielä tänään :D Mut maailman hassuinta että osuttiin samaan aikaan.

Mut maailma nyt on muutenkin vähän kummallinen 8)

Maria kirjoitti...

Ei oo totta! :D Meinaan... kummallisemmaks muuttuu.. Mäkin käytin myö Foxy Curlsia mut jätin sen mainitsematta ku ei tuntunu olennaiselta x) Mä odotan innolla sun postausta :P Aion vielä tehdä erikseen jossain välissä tosta Foxy Curls -suihkeesta.. :P En ehkä tänään mut eniveis :P

bubble kirjoitti...

Joo, kirjoita ihmeessä vielä Foxy Curlsistakin! Itellä ei oo sitä suihketta, vaan creamia, joten kiinnostaa kaikki erilaiset tuotteet :)

Nekta kirjoitti...

Meillä toi Control Freak toi aika sekasia mielipiteitä kotona. Itselleni ensin ostin ja parin kerran käytön jälkeen päätin että roskiin sen sais nakata. Tyttöystävä sitä sit kokeili ja niin täydellisesti kyseiseen tököttiin rakastui että tämän jälkeen on aina heti kauppaan juossut uutta ostamaan kun on edellinen loppunut. Ja mitään muuta se ei enään suostu edes käyttämään/kokeilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

selasin blogisi vuoden takaisia merkintöjä, ja niitä selatessa huomaa, että olet muuttunut kauheasti. Ja vain hyvällä tavalla. Tykkään nykyisestä tyylistäsi, hiuksistasi, olet kaunis kuvissa. Vaikutat jotenkin itsevarmemmalta, ja siltä, että olet löytänyt oman juttusi pukeutumisessa. Näytät edustavammalta kuvissa. =)) Olipas hassu kommentti mutta blogisi paranee koko ajan =)

Maria kirjoitti...

Nekta, hehe, mäkin tos kelasin, että voisin testauttaa tököttiä anoppikokelaalla ja/tai poikkiksen siskolla. Ainakin yhdet mun tukalle täysin sopimattomat Tigi-shampoo + hoitoaine löysi onnellisen kodin sillä tavalla :P

Anonyymi, aww, kiitos ihan mielettömästi kivoista sanoistasi! :) Mäkin tykkään nykytilasta koko ajan enemmän ja enemmän, kattelin joku aika sit puolentoista vuoden takasia kuvia ja kelasin et ei juma... :P Blogaaminen on kyllä kehittänyt mua hurjasti :) Toivottavasti kehittää edelleen yhä parempaan!

mari kirjoitti...

Mä testasin eilen tota sinistä litkua ja jäi ihan hyvä mieli, mut unohin sit myöhemmin tutkia et tapahtuko mitään.. tänään en muistanu laittaa sitä ollenkaan :P

Maria kirjoitti...

Mari, aww, no ens kerralla sitten :P

Anonyymi kirjoitti...

Mä en voi sietää tuota Control freakia - se ei vaan toimi mun tukkaan. Tuota toista voisin sitten kokeillakin, kun vaan saisi aikaiseksi hankittua.
Pitää tosin ehkä antaa control freakille vielä uusi mahdolisuus, kun tukkani on taas erilainen kuin ennen. Hyvä postaus, sillä olen miettinyt tuota Shine blasteria...
Tigin shampoita lakkasin käyttämästä jokin aika sitten, kun hiukseni kyllästyivät niihin. Jospa muotoilutuotteet tepsisivät vielä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...