30.7.2009

Bändin levymyynti kasvuun Youtube-piratisoinnin jälkeen

Törmäsinpä Torrentfreakissa tällaiseen juttuun indiebändi Barcelonasta, jonka levymyynti lähti kasvuun fanin käytettyä erästä bändin biisiä Youtube-videossaan. Bändi huomasi saaneensa kasan uusia faneja ja lähettikin kiitoksensa kappaleen käytöstä, Youtube-videolla sekin. (Arvatenkin jokin muu kokoonpano olisi vetäissyt pernan kitalakeensa ja lähettänyt aggressiivisia uhkailuviestejä, joissa lupaa haastaa faninsa oikeuteen ja järjestää tämän/nämä velkavankeuteen loppuiäksi tästä kamalasta rikoksesta, senhän he nyt vähintään ansaitsevat...)

Samassa jutussa päivitellään vielä tapausta artistista, joka oli uppinut Youtubeen oman biisinsä, mutta jonka Youtube poisti musiikkijärjestön tekemän copyright claimin takia. Kuka ajoikaan kenen etua ja mitä ilmaisen musiikin pitikään väistämättä, ilman epäilystäkään tehdä levymyynnille?

Myös artikkelin kommenteissa on hyviä ja mielenkiintoisia huomioita puolin jos toisinkin, niitä kannattaa asiasta kiinnostuneen lueskella.

Tässä vielä tuo kaunis, suorastaan unenomainen video:


Kuroshio Sea ja Barcelona: Please Don't Go

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

kiitos. löysin juuri uuden lempilevyni!

Maria kirjoitti...

Mahtava juttu! :) Itsekin innostuin tuosta bändistä tuon biisin ansiosta :)

vzio kirjoitti...

niinpä. aloittihan vaikka reginakin uppimalla pari biisiä nettiin ja nousi siitä sitten listoille. latasin ne biisit itse silloin ja kirjoitin bändille kiitokseni ja kerroin soittavani niitä bileissä, joissa olin vaihtamassa levyjä :) kovimmat piratismin vastustajat on usein sellaisia sikarikkaita superstaroja, jotka rahastaa jollain kokkareilla (esim. j-m jarre, metallica, whatever). netti on todellakin lisännyt musikkitarjontaa ihan valtavasti ja sellaiset tyypit, jotka ei ennen olis päässeet minnekään, on saaneet äänen kuuluviin. ja tää on oikein - nykyään kuulijat päättä mitä kuunneellaan, eikä raha. tai siis kuulijat päättää, jos ne haluaa päättää. maailma on täynnä musiikkia, etsivä löytää. esim. tässä ihana mies rouheissa lateksi,öö,sukissa: http://www.youtube.com/watch?v=bjuKGvHSUmE

Nemariel kirjoitti...

Samassa jutussa päivitellään vielä tapausta artistista, joka oli uppinut Youtubeen oman biisinsä, mutta jonka Youtube poisti musiikkijärjestön tekemän copyright claimin takia. <-- no huhhuh! Toihan on jo todella naurettavaa pelleilyä :(

the guilty hyena kirjoitti...

So beautiful, Humongously huge aquarium, I hope the species in there feel free.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...