30.6.2009

Mac Select SPF 15

En ole käyttänyt meikkivoidetta melkein puoleen vuoteen. Syynä on paitsi laiskuus, myös hyvän tökötin puute. Aiemmin käyttämäni Lancome Color Ideal oli sävyltään täydellinen ja peitti hyvin, mutta päivän mittaan sillä oli hyvin vakavia ongelmia säilyä ihollani freessin näköisenä. Aina ei jaksanut muuten vain vaivautua.

Kun sain tiedon syntymäpäiväkekkereistä, tälläytymisosio alkoi huutaa, ja tarkistin miten meikkivoide voi. Sanotaanko näin, että aika löysästihän se. Paniikki. Toisaalta palaset jo loksahtelivat yhteen: nyt ehkä voisi olla sopiva väli vihdoin kokeilla Macin meikkivoiteita. Paha vain, että merkkiähän saa toistaiseksi vain Helsingin Stockmannilta.

Koska Helsinkiin päin mennesssä matkaa mutkistivat mökkeily ja sen sellainen, alkoi meikkihankintani muuttua tunti tunnilta entistä kyseenalaisemmaksi... Kun sitten viimein sunnuntai-iltapäivällä Helsinki ja Stockmann ympäristöineen kutsuivat, poikaystävä säntäsi isänsä kanssa metsästämään viime hetken lahjuksia, minä säntäsin Macin ständille metsästämään tököttiäni.

Myyjän avustuksella meikkivoiteeksi valikoitui Select SPF 15, sävy NC20. Select SPF 15 on puolipeittävä ja pitkäkestoinen meikkivoide, joka aavistuksen verran kosteuttaa ihoa. Hinta kirpaisevat 27 euroa. Kun myyjä kokeili sävyvalintaa iholleni, hämmästelin jo sitä, miten huomaamatonta tökötti on: kuin ihollani ei olisi ollut mitään, ja tämä on totisinta totta. "Mä otan tän, kiitos!"

mac select spf 15 foundation nc20

Kun sitten kiireessä hetkeä myöhemmin vielä meikkasin naamavärkkini tällä tavaralla, hämmästely jatkui - todellakin ohut ja luonnollisen näköinen lopputulos, ei yhtään tököttispakkelimainen, vaan lievästi läpikuultava ja kevyt. Vaikka uohdin siinä häsläyksessä kokonaan pohjustusvoiteen ja puuterikin oli kadonnut teille tietämättömille, Select SPF 15 näytti iholla erittäin hyvältä ja jopa pysyi hyvin pitkän juhlailtapäivän ja alkuillan. Kokeilin samaa myös shoppailukierroksella, ja kuvio toistui - sellaisenaankin aine toimi, eikä myöhään illallakaan näyttänyt siltä, kuin iho olisi kuoriutumassa irti (jotkut meikkivoiteet lopulta menevät iholla sen näköisiksi), vaikka tietenkään se ei näyttänyt vastalevitetyltäkään. Meikkivoide aivan kuin feidasi vain hiljaisesti pois. Siinä on myös aurinkosuoja kertoimella 15, kuten nimikin kertoo.

Se alkuhuuman hehkutuksista, miinuksiakin pitää antaa. Meikkivoidepurkkiin ei kuulu pumppupulloa, vaan se pitää halutessaan erikseen ostaa, hinta 4,5 euroa. Jotkut pitävät tätä turhana riistona ja käyttävät meikkivoidetta ilman pumppua, mutta toisaalta pumppu auttaa kätevästi annostelussa. Onhan se myös hygieenisempi, jos käyttää levitykseen sormiaan, kuten minä. Vaan silti tuo lisälaite saisi kyllä kuulua vakiokalustoon. Toisen miinuksen meikkivoide saa aika ohuesta rakenteestaan. Toisinaan pumppaan pullosta tipan kädenselkämykselleni, ja levitän voidetta siitä sormillani. Tämä aine oli vähällä lähteä juoksemaan pitkin kädenselkää, joten kiireessä ryntäillessä kannattaa olla varovainen. Siinä tosin tuli huomattua, että tämä aine on myös hyvin riittoisaa: erittäin pieni määrä tätä riittää.

Lopputuomio: Erinomaisen hyvä ja kestävä, puolipeittävä meikkivoide, löytyy kalpealle naamalleni täydellinen sävy. Erityismaininta aurinkosuojasta, se on erinomaisen hyvä olla! Loistava tasoittamaan ihon väriä ja pieniä virheitä, mutta supertuhtia peittävyyttä tältä on turha odottaa. Vaativampaa peittoa kaipaavat joutunevat siis etsimään jonkun toisen meikkivoiteen. Turhan hintava, mutta toisaalta riittoisa ja laadukas.

EDIT: Allekirjoittaneella arvostelijalla on siis hyvin vaalea, poskilta ja nenänpielistä punoittava iho, josta löytyy sekalaisia aineksia: posket ja nenänpieli rasvoittuvat päivän mittaan enemmän tai vähemmän tehokkaasti, mutta nenänalue on kuiva. Iho ei ole kovin herkkä finniytymään, tämä huomio siksi, että jotkut ovat arvostelujen mukaan saaneet tällä aineella naamansa kukkimaan.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hmm... Mua ihmetyttää kyllä, että pumppu pitää ostaa erikseen?! Toisaalta onhan se ehkä jonkinlainen ekoteko, ostat sen kerran ja kun tökötti on loppu, haet uuden pullon johon vaihdat vanhan pumpun. Vai olenko vain naivi ja en näe metsää puilta, rahastustako sittenkin? Mitä mieltä olet? -Linda

Maria kirjoitti...

Rahastukseksi se munkin mielestä menee. En tiedä päteekö meikkivoiteisiin, mutta mulle ovat siellä myyjät luomivärejä ostaessani mainostaneet, että heille voi sitten kiikuttaa tyhjät putelit ja ostaa joko täydennystä suoraan niihin tai sitten palauttaa sinne kierrätykseen ja siinäkin on jokin pistesysteemi. -.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...