22.6.2009

Kuvia kotipihalta

Kävin ottamassa postikorttiluontokuvia. Valkkaa suosikkisi! Oman valinnan saa myös perustella, jos osaa pukea tykkäämisensä sanoiksi :) Allekirjoittanut on liian jokaiseen lapsukaiseensa ihastunut voidakeen valita yhtä tiettyä. Jokaisessa on puolensa ja puolensa!

fake bee 1

oil

dont talk to me -plants

15 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Eka on parhain, koska ööö sommitelmallisesti hyvä ja sit toi ötökkä on söpö :--)

MouMou kirjoitti...

Alimmainen on jotenkin härskisti söpöin.:)

patentti kirjoitti...

Mun mielestä toka on paras, kukkakuvia feat ötökkä tai ilman on liikaa, apilat roksor enempi! Ehkä maailmanhistorian surkeimpia perusteluja mutta mutulla mennään :)

Jenni! kirjoitti...

Ihania kuvia, voisit oikeasti vaikka tulostaa noista postikortit ja lähettää tutuille ;) Alimmassa on mielettömän hieno vesiväritunnelma!

Edz kirjoitti...

Itse en henkilökohtaisesti oikein pidä yhdestäkään. Toki nämä ovat hienoja siinä missä muutkin luontokuvat, mutta jokin näissä tökkii. Onko se sitten tuo "tavallisuus" tai jokin, mutta itse haluan saada kuvista jotain muutakin irti. Ja en, en ole ihminen, joka ei löydä yhtään positiivista sanottavaa mistään. Tietenkin löydän, myös näistä kuvista, mutta eivät nämä kuitenkaan ylitä minun omaa "wow-kynnystäni" kuvien suhteen. Suosittelen, että etsit kuvatessasi jännempiä ja yllätyksellisempiä kuvakulmia, jolloin nämä kyseisetkin kuvauskohteet saavat aivan uuden ilmeen.

Tietenkään kaikkien ei tarvitse pitää kaikesta ja pääasia on, että kuvaaja itse on tyytyväinen otoksiinsa, mutta parantamisen varaa aina on:) Jos haluaa kehittyä hyväksi kuvaajaksi, niin arvostelu on kaiketi myös tervetullutta, eikö?

Loppuun vielä kysyisin; Kauanko olet harrastanut valokuvausta?:)

O&O kirjoitti...

eka on ehdottomasti herkin, ja paras ainakin omasta mielestäni :)

Majayna kirjoitti...

Heh, munki mielestä eka on kiva kun siinä on tuo ötökkä :)

Maria kirjoitti...

Tytöt siis lämpeää sittenkin ötököille ;)

Edz, palaute on aina kuvista ehdottoman tervetullutta, vaikkakin toivoisin jotain hieman konkreettisempaa vinkkiä. Mikä sitten voisi se yllätyksellinen kuvakulma näissä puitteissa olla? Mikä tarkkaan ottaen näissä on tylsää? Imho tuossa tokassa kuvassa on kyllä aika yllätyksellinen kuvakulma mun kenkiin :P Pistää ainakin mun oman mielikuvituksen laukkaamaan vähän pohtivaisemmallakin tasolla. ...Tai sitten ehkä olen vaan tylsän mielikuvitukseton :P Toisaalta taas sitten kauniit kuvat, valot ja asiat ovat minun mieleeni, vaikka itse aiheet olisivatkin sysitylsiä :) Pidin myös Stargatesta, koska se nyt vaan oli scifiä ;P

Valokuvausta on harrastettu enemmän tai vähemmän aktiivisesti about 15-16 -vuotiaasta saakka, siitä viimeinen muutama vuosi järkkärillä, ja siitä pari viimeistä kuukautta kittilinssiä paremmalla putkella. :)

Anonyymi kirjoitti...

Yksi hieman yllätyksellisempi kuvakulma mihin tahansa versoon on takaa. Kukkien kukinnot edestä päin ovat mustakin yleensä todella tylsiä, mutta alta/takaa kuvattuna usein jopa jännittäviä.

Maria kirjoitti...

Ihan hyvä idea, joskin imho kukinnot on silti kauniimpia. Mitenkä muuten aattelit et toimii tämän nimenomaisen kukan kanssa? :)

Maria kirjoitti...

Ja oikeastaan, en ole lainkaan varma siitä, että tällä 50mm putkella saisi kovin kiinnostavia kuvia kukkien takaosista, kun kukinnoistakaan ei meinaa saada riittävän suuria suurennoksia. -.- Olen melkeinpä varma, että kukan tausta tällä vehkeellä olisi tylsempi kuin itse kukinto :D Mutta pistetään toki kokeiluun. :)

Mun suosikiks btw alkaa mahdollisesti muodostua tuo viimeinen :P Taustalla valo sekoittuu sumentuneisiin kukkiin, muoto menettää rajansa ja tulee yhdeksi taustan, värien, valojen ja varjojen kanssa... Siinä on jotain hyvin unenomaista (ei, ei sillä tylsällä ja unettavalla tavalla imho) ja vangitsevaa. Vaan toki makunsa kullakin :P

Via kirjoitti...

Kakkonen. Tai ötökkä. Eiku kakkonen. Ei osaa päättää! Hienoja kaikki!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta ensimmäinen olisi aika lailla täydellinen postikortiksi, vaikka siinä se ötökkä onkin. (Nimim. ötökkäkammoinen isolla Ö:llä.) Itse en ainakaan pistäisi pahakseni jos sellaisen saisin. :D (Tai no oikeastaan minkään noista, koska kaikissa on jotain todella hienoa.)

Rhia kirjoitti...

Eniten pidän tuosta ensimmäisestä, siinä on jotenkin herkkä valo ja tuo pikkuinen kukkakärpänen tuo kuvaan elämää vaikka kovin paikoillaan onkin. Oletettavasti se kuitenkin on elävä hyönteinen eikä kuollut =) Kuvan ainoa häiritsevä tekijä on tuo iso vihreä lehti kärpäsestä vasemmalle. Se vetää katsetta liikaa sivulle. Keskimmäinen kuva on omaan makuuni hieman liian täynnä yksityiskohtia ollakseen esteettisesti miellyttävä. Ensin en edes tajunnut että taustalla on sun jalka. Tosin etualan blurri tuo mukavasti kiinnostavaa liikkeentuntua. Viimeisessä taustan pehmeys on lempeää ja nostaa kohteen erinomaisesti esiin. Pidän kovasti tuollaisista pehmeästi toisiinsa sulautuvista väreistä ja valoista. Mutta kohde eli kukka on jotenkin tökö siinä keskellä. Tulee olo että se on vain mätkästy siihen keskelle, plöts.
Hehee, tuo kukkien kuvaaminen taustapuolelta oli sinänsä jännittävä idea, mutta ei taida onnistua ihan hirveän hyvin sireenin ollessa kyseessä ellei ala repiä kukkia irti kukinnosta. Sireenin kukkien takapuolet kun on varsin tehokkaasti piilotettu kukkaryppään keskelle. Minusta jokatapauksessa kukkien etupuoli on se esteettisempi ja kuvauksellisempi puoli. Mutta makuja tietty on monia. Oletko koskaan kuvannut pihlajankukkia? Siinä vasta kuvauksellisia kukkia onkin!

Maria kirjoitti...

Rhia, en ole kokeillut, pitääpä laittaa korvan taa metsästää pihjalaa! ^^

Sommittelu on aina vaikeaa, keskelle läntätyistä kohteista en minäkään perusta. Pitäisi malttaa ottaa niin paljon kuvia, että saisi mieleisensä tuulen heilutellessa kukkia edes takaisin ja tarkennusten ollessa vähän missä sattuu :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...