25.6.2009

Kenkähaaste

Rhia haastoi minut kertomaan kengistäni, joten täältä kopisee!

Tehtävänä on
kertoa kengistäsi, eli viimeiset ostokset jne. Lopuksi haasta niin monta kuin haluat, tekemään sama.

1. Viimeisimmät ostoksesi, mistä?

Viimeisimmät ovat Aleksi 13:sta ostetut Ril'sin korkokengät, joissa on kantapää ja varvasosio auki. Nilkan ympäri kulkee soljella kiinnitettävä remmi. Korko on fuksianpunainen. Kengät ovat jalassa ihanat ja kävely sujuu erinomaisesti.

Varvasosio tosin aiheuttaaa pienen ongelman: kun jalka alkaa hiota päkiän ja varpaiden alla, kitka lisääntyy ekspotentiaalisesti: varpaisiin alkaa kehittyä rakkoja kaikista kuviteltavissa olevista suunnista. Sen takia sukka (tai vaihtoehto, jota en ole vielä päässyt testaamaan, jalkatalkki) on aivan ehdoton pakko pitää näiden kanssa. Onneksi sukat voi leikata trategisesti esiin tulevien varpaiden kohdalta auki... Peep-toe -sukat! Kosteus imeytyy sukkaan ja varpaat säästyvät.

My fav shoes 1

My fav shoes 6

2. Lempiparisi, väri, koko?

Nuo edellämainitut Ril'sin korkokengät ovat kyllä hyvin syvää rakkautta. Ne ovat jalassa mukavat, imartelevat nilkkaani ja jalkapöytääni, eivätkä pitkät varpaani näytä niissä hoopoilta. Koko on 38.

Sain jossain vaiheessa kevättä päähäni, että juuri tuon tapaiset kengät haluan, ja sittenpä alkoikin hurja metsästys. En uskonut löytäväni moisia mistään, kaikkein vähiten Tampereelta, joten olinpa pudota aivan täysin törmätessäni noihin yksilöihin Aleksi 13:n kenkäosaston perukoilla. Sovittelin kenkiä peilin edessä ja olin aivan lumoutunut: en ollut koskaan rakastunut mihinkään kenkiin livenä samalla tavalla. Korkean hinnan takia peilin edessä meni kuitenkin kohtuullisen hyvä tovi, luultavasti ainakin puoli tuntia, yritin jopa tavoittaa poikaystävää puhumaan kulutushysteeriselle järkeä, mutta onnekseni vastausta ei kuulunut. Pian joku mä jo olikin kassalla virnistelemässä.

Toiset syvän rakkauteni kohteet ovat Tiger of Swedenin nettikaupasta hurjalla 50% alennuksella löydetyt mustat nahkanilkkurit, joissa on piilotettu platform ja kymmenen sentin korko ja neliömäinen, tylppä kärkiosa. Olenkin nimennyt nämä ylisärmikkäät, yliräyhkeät kengät virallisesti ja hyvin geneerisesti tappajakoroiksi. Niilläkin on yllättävän hyvä kävellä! Tappajakorkojen käyttäminen menee myös jalkatreenistä... Koko niissäkin on 38.

heeling2


3. Onko jokin kenkämalli mitä inhoat?

Tällä hetkellä en lämpeä puukorollisille kengille, olivat ne malliltaan millaiset tahansa. En osaa nähdä esimerkiksi puuta ja mustaa nahkaa mitenkään yhteen sointuvina. Kenkäkaupassa olenkin huokaillut monien yksilöiden kohdalla sitä, miten muuten aivan loistavan kaunis kenkä on pilattu sotkemalla mukaan puuosia. Vaan makunsa kullakin. :) Varaan oikeuden myös muuttaa mieltäni ajan saatossa!

4. Paljonko olet valmis maksamaan uusista kengistä?

Sadassaviidessäkympissä liikutaan. Niin paljon olen eräistä tietyistä, Ten Pointsin nahkaisista ylipolvensaappaista maksanut. Vaan luonnollisesti mitä suurempi hinta, sen tajunnanräjäyttävämpi on kengän oltava. Mitä halvempi, sen parempi minulle.

gentle 4

5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?

Kunnes ne käyvät käyttökelvottomiksi tai jonkin mielenvinksauksen takia muutan mieleni ja alankin inhota kenkiä. Pyrin hankkimaan kenkiä ja vaatteita muutenkin ajatuksena se, että tulen käyttämään hankkimiani asioita pitempään kuin yhden kauden. Välillä tietysti menee metsään, mutta siihen ei auta kuin oman tyylisilmänsä kehittäminen ja vähän itsekuria.

6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin kaverillasi on?

Kyllä, eihän kaverillani ole yksinoikeutta yhteenkään kenkäpariin. Lisäksi pukisimme kuitenkin samat kengät osaksi aivan erilaisia asukokonaisuuksia, joten minusta olisi vain hauskakin nähdä, millä eri tavoilla samaa vaatetta tai asustetta voivat eri ihmiset yhdistää.

7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?

Sellaisilla, jotka vastaavat olosuhteita ja käyttötarkoitusta ja ovat tietysti mukavat jalassa. Helteellä avonaiset sandaalit, talvella lämpimät saappaaat tai saapikkaat, joissa on pitävä pohja. Pitkillä kävelyreissuilla on tärkeää, että kenkä pysyy jalassa vaivatta ja ilman varpaiden käpristelyä (tarkoittaa omalla kohdallani nilkkaremmejä, tennareita tai saapikasmallia), mutta toisaalta hengittää joten kuten eikä hierrä. H&M:n gladiaattorisandaalit ovat tässä suhteessa osoittautuneet aikamoisiksi voittajiksi. Myös Conversen tennarit kelpaavat tähän aika hyvin, vaikka tasapaksu pohja alkaakin pitemmän päälle tuntua jalassa...

sneaker star5


8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?

Olisin varmasti, jos vain uskaltaisin. Pelkään kuitenkin lasinsiruja ja muita teräviä roskia, sekä myös mahdollisia nurmikoilla hengailevia pörriäisiä. Kesämökillä kerran nautin lehdossa juoksemisesta paljain varpain, sisällä huomasin jalkapohjani olevan täynnä pieniä tikkuja, joiden saamista en huomannut pehmeän alustan takia. Sen jälkeen jo nousi kynnys olla ulkona ilman kenkiä aika korkeaksi.

pihakuvaus5


9. Ja vielä: Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, mitkä ottaisit?

Hankala kysymys! Tällä hetkellä himoitsen suuresti Hannelillakin nähtyjä Rizzon remmivetskarikiilakorkobuutseja, mutta toisaalta henkeäsalpvaan upeita kenkiä löytyy myös Acnelta, Tiger of Swedeniltä, Opening Ceremonylta, Bronxilta ja Vagabondilta. ...Ja varmaan tsiljoonaltakiljoonalta muultakin merkiltä. Jak & Jill -blogissa vilisee yhtä kyytiä kuolattavia kenkiä. Sanotaan nyt kuitenkin, että ottaisin ne Rizzon yksilöt, joiden Vagabond-versiot tosiaan aion metsästää käsiini syksyllä.

Haastan Nooran, Johannan, Mangolisan, Annika-O:n, Saran ja Dreamer Kayen! Haasteen saa toki napata kuka tahansa muukin. :)

6 kommenttia :

Rhia kirjoitti...

Tuohon rakko-ongelmaan voisi toimia myös toisenlainen ratkaisu. Pari vuotta sitten Norlynilla oli myynnissä sellaisia jalkapantoja (foot tube) joka peitti vain päkiän kohdan. Nyt ei Norlynin sivuilla ainakaan näy sellaisia, mutta nimellä foot tube löysin nettikaupan joka myy sellaisia. Varoituksen sana: tuolla hakusanalla saattaa löytyä jotain "aikuismateriaaliakin" =) Eniveis, kyseinen "sukka" on käsittääkseni kehitetty juuri vastaavaan ongelmaan, kengille joihin ei voi sukkaa laittaa mutta joka vaatii ihon suojaksi kuitenkin jotain.
http://www.buzzillions.com/dz_440914_women_hue_foot_tube_2_pair_pack_reviews

Rhia kirjoitti...

Piti vielä palata aiheeseen... Open toe-sukkiakin näyttää olevan markkinoilla valmiina eli ei välttis tartte tuhota sukkia sen takia =)

Maria kirjoitti...

No mutta eiks se ole kuitenkin aika helppoa napata parit reiät halpoihin Euroshopper-sukkiin? :) No okei, pidemmällä käytöllä itse leikellyt voi ehkä alkaa purkaantua niin paljon, ettei niillä lopulta paljoa tee, ja sitten taas mennäänkin kulutuksen kannalta huonompaan suuntaan. Pitääkin pidellä silmät auki seuraavan kerran sukkarikkaissa liikkeissä vieraillessani :)

Sara kirjoitti...

Kiitos haasteesta, toteutan tän varmaan viikonlopun aikana! ;)

patentti kirjoitti...

Aa, olen kyllä niin rakastunut sun ToS:n kenkiin, joskus käyn ihan pelkästään niitä ihailemassa täällä :) Ehkä se on jo merkki siitä että pitäisi antaa niille (tai vastaaville) koti.

Maria kirjoitti...

Sara, nou hätä, maailmassa on aikaa! :)

Patentti, aww, hauskaa, että joku tekee niin jollekin mun blogissa näkyneelle asialle ^^ Olen melkein niinkun kuvitellut olevani suunnilleen ainoa, joka menee muiden blogeihin kuolaamaan ihan tiettyjä esineitä ja asioita... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...