15.6.2009

Harmaa Tiger of Sweden -mekko

harmaa mekko 2

Löysin kaapistani viime kesän Tukholman reissulta bongaamani Tiger of Swedenin alemekon. Käytin harmaata, hieman hohtavapintaista mekkoa joitakin kertoja juhlallisuuksien tapaisissa, mutta sitten unohdin sen tyystin.

Tänä keväänä kaivoin sen taas kaapistani, vain todetakseni, että malli on makuuni hieman liian pitkä ja väljä - ainakaan ilman tiukkaa vyötä tätä ei tule käytettyä. Aloin kuitenkin leikitellä kankaalla ja kiskoin sitä edestä ylös, takaa alas, ja lopputulos on hauskan epäsymmetrinen. Kenties helman voisi jonkinlaisella viritelmällä tuunata tällaiseksi.

harmaa mekko 1

harmaa mekko 3

harmaa mekko 4

Vertailun vuoksi myös mekko alkuperäisessä muodossaan:

harmaa mekko 5

harmaa mekko 6

harmaa mekko 7

harmaa mekko 8
Mekko - Tiger of Sweden, vyö - Gina Tricot, pyöräilyhousut - Asos

Löytyykö suosikkikuvaa? :)

23 kommenttia :

Emmi kirjoitti...

Ihana tuo mekon alkuperäinen malli! Mulle mulle mulle! :)

mari kirjoitti...

ihan älyttömän kiva tuo mekko :o
mun suosikkikuvia on joka kuva, mutta ehkä toi tokavika jos pitää valita =D

Anonyymi kirjoitti...

ei kaiken aina tarvitsisi olla niin jännää ja erikoista.

Sara kirjoitti...

Ihana toi mekko :) Toi takaapäin otettu kuva on tosi hieno! Näyttää ihan mahtavalta tollein että se on takaa vähän pidempi. Mutta näyttää se musta ilman vyötäkin kivalta!

Lenka kirjoitti...

mä pidän tuosta mekosta "sellaisenaan" enemmän, se on tosi kaunis, mutta ehkä pakko myöntää että ensimmäisten kuvien viritykset sopii enemmän sun tyyliisi. :)

aya kirjoitti...

ooooi erityisesti eka mustavalkoinen kuva on aika mieletön!

Krisse kirjoitti...

Mekko on aivan iiiiiiihana alkuperäisessä muodossaan ja ideaali bilevaate, jos illan ohjelmaan kuuluu tukeva illallinen ja paljon juotskia.

Anonyymi kirjoitti...

Huah, siis aivan törkeän hienoja kuvia sulla, varmaan hienoimpia suomalaisessa muotiblogimaailmassa. Mukavaa kun kerrankin joku osaa käyttää järkkäriään, ja tajuaa valaistuksesta yms. jotain! Itse pidän eniten kolmannesta ja toiseksi viimeisimmästä kuvasta. Upea tuo mekko myös.

Nekta kirjoitti...

Ihan käsittämättömän ihana tuo mekko!

Anonyymi kirjoitti...

Ootpa nähny vaivaa taas kuvia ottaessa =) miten oot saanu tuon sinertävän valon aikaseksi?

Maria kirjoitti...

Kiitos tasapuoliesti kaikille :) Tottahan se on, että tuo mekko on aivan mielettömän upea alkuperäisesssä muodossaankin, mutta tosiaan peilikuvassa hieman häiritsee superväljä muoto, ja vähän enemmän haluaisin reittäkin näyttää :P Mutta ehkäpä käytän sitä tosiaan, kuten Krissekin ehdotti, tukevaa illallista nautittaessa - hyvä idea! ;)

Allekirjoittaneen kuvasuosikki on muuten myös ehkä tuo viimeinen, tai sitten tuo takaa otettu vyön kanssa. Vaikea vähän itsekään valita suosikkilastaan :D

Anonyymi, mut entäs jos tykkää jännästä ja erikoisesta? ;)

Toinen anonyymi, kiitos kovasti arviostasi, olen hyvin otettu :) Kehittyä tässä kovasti yritetään, valokuvaus on aika rakas harrastus :) Jos kuvien teknisesta toteutuksesta muuten on vinkkejä tai rakentavaa kritiikkiä antaa, otan sitä mielelläni vastaan :) Erillisen salaman kyllä tarvitsisin.

Kolmas anonyymi, kiitti :) Sininen valo on Gimpillä muokattu, se on alkuperäisessä muodossaan ihan tavallista varjoisaa aluetta, josta sitten on sinisyys säädetty huippuunsa :) Samoin kaikkein vaaleimmissa alueissa on lisätty keltaisuutta. Tällä tavalla vähän värien kanssa kikkailemalla on saatu aikaiseki tuollainen valon ja varjon ja niitä korostavien eri värisävyjen leikki :)

Anonyymi kirjoitti...

tykkään ekasta kuvasta ja peppu kuvasta ;) aww oot sulo!

E kirjoitti...

Tykkään tosta mekosta ihan sellaisenaan. Mutta on todettava, että vyön kanssa siitä tulee enemmän sinun näköisesi. :)

linda sofia kirjoitti...

uuuu vau!

mari kirjoitti...

suomalaisista tyyliblogeista omasi on ehdottomasti suosikkini ja käynkin yleensä muutaman kerran päivässä tsekkaamassa olisiko uusia inspiroivia merkintöjä tullut. joka tapauksessa, olen huomannut että suhtautumisesi negatiiviseen palautteeseen - eikä aina edes negatiiviseen vaan ehkä hieman kyseenalaistavaan tai muunlaiseen kuin kehuvaan palautteeseen, ei ole kovin mallikasta. vastaat monesti hieman epäkypsästi ja kärkkäästi takaisin, jos joku ei esimerkiksi pidä jostain asustasi tai toteaa, ettei se oikein ole sinun näköinen. olen siitä samaa mieltä, että nettimaailmassa anonyyminä kiusaaminen on typerää eikä sitä pidä hyväksyä, mutta kuitenkin tällaisen blogin kirjoittajalla pitäisi olla suhteellisen paksu nahka ja osata vastata vähemmän kivoihinkin palautteisiin kypsästi ja piikittelemättä.

Maria kirjoitti...

Mari, kiitos kommentistasi, olen päättänytkin tuolta osin "parantaa tapani", enkä ole enää hetkeen toiminut kuvaamallasi epäkypsällä tavalla. :) Olen menneissä postauksissa moniin "en tykkää, koska tätä ja tuota" -kommentteihin todennut, ettei kaikkien tarvitsekaan, kaikkein typerimpiä viestejä en edes julkaise, enkä siis vastaa niihin millään tavalla. :) Sen sijaan varsinaisista asioista keskustelua on ollut todella rusaasti erilaisista näkökulmista, muistakin siis kuin omistani, olet kai sen huomannut? :)

Toisaalta olen kanssasi eri mieltä tästä: blogaajan ei tarvitse olla sitä tai tätä tai osata ottaa vastaan ensimmäistäkään kritiikinpoikasta, aivan kuten kommentoijienkaan ei tarvitse osata olla tippaakaan asiallisia tai toisia huomioonottavia :P. Vaikutuksia näillä ominaisuuksilla tai niiden puutteilla toki voi olla: jaksaako ihmiset lukea tai kommentoida, julkaistaanko jotakin kommenttia, ja niin edelleen. Mikään ei kuitenkaan velvoita blogaajaa tai bloginlukijaa olemaan yhtään minkäänlainen. Blogaaja voi halutessaan vaikka haistatella kaikille lukijoilleen, ja se hänen oikeutensa omassa blogissaan olkoonkin, vaikkei hyvätapaista tai kivaa muuten olisikaan :P

Mukavaa ja mahtavan hienoa kuulla, että olet löytänyt blogistani inspiraatiota, toivottavasti löydät sitä jatkossakin! :)

Maria kirjoitti...

Ja kun meinasi jo unohtua: kiitos myös anonyymille ja E:lle kommenteistanne! ^^

Linda Sofia: ua-auu! ;)

Apricot kirjoitti...

Upea mekko. Viimeinen kuva on ihana.

Maria kirjoitti...

Apricot, kiitti :)

Tuohon muuten mitä aiemmin vielä kirjoitin blogaajien ominaisuuksista, pohdin nimittäin vielä lisää tuossa asiaa, niin täytyy kyllä todeta, että tähän mennessä luultavasti jokainen yhtään tunnetumpaa blogia kirjoittava on saanut kuulla olevansa täysin kyvytön ottamaan vastaan kritiikkiä :P Joillekin jopa riittää syyksi moiseen syytökseen jo sekin, että blogaaja suhtautuu kriittisesti saamaansa kritiikkiin! Samoin jokainen on luultavasti saanut myös kuulla jossain vaiheessa olevansa itserakas, nestepäinen, tylsä, epäaito, epäomaperäinen, ties mitä kaikkea nyt voikaan keksiä. Yritä siinä sitten noukkia asialliset matskut yleisestä, pilkansekaisesta aukomisesta :P Välillä voi mennä inhimillisten väärinymmärrysten kauttakin tussit ja lyikkärit sekaisin :)

Toisaalta jotkut pitävät täysin asiallisena kritiikkinä tehdä alentavia kommentteja esimerkiksi toisten ulkonäöstä tai spekuloida näiden tulevaisuuden suunnitelmilla... No, minä pidän täysin asiallisena jättää julkaisematta tuollaisia viestejä. :P

Juliet kirjoitti...

Oot kyllä valokuvaajana kehittynyt huimasti. (Tai sitten mahdollinen hovikuvaaja on kehittynyt.

juliet xxx

mari kirjoitti...

kiitos maria hyvästä vastauksesta :) ehkä oli hieman väärin sanoa, mitä bloggarin "pitäisi olla", omasta mielestäni vain tietynlainen paksunahkaisuus on aika olennainen osa tällaisten blogien kirjoittajille. kun asettaa itsensä näin avoimesti (ja rohkeasti!) toisten (usein vieläpä täysin kasvottomien anonyymien) silmien alle ja arvosteltavaksi, täytyy olla tietoinen siitä että kaikkia ei voi miellyttää ja että netistä löytyy varmaan paljon enemmän törttöjä kuin asiallisia ja netiketin taitavia ihmisiä. mun mielestä mainitsemasi alentavat kommentit jotka menevät henkilökohtaisuuksiin eivät ole asiallisia eikä sallittuja, ja olen myös sitä mieltä että kaikkea ei tarvitse suvaita ja julkaista. musta ei varmaan olisi ikinä tyyliblogin pitäjäksi, sillä vaikka toiset kuinka kehuisivat ja tykkäisivät, niin ne haukkujat jäisi varmaan päällimmäisenä aina mieleen ja vaikuttaisi itsetuntooni. siksi ihailenkin kaikkia niitä jotka tätä uskaltavat ja pystyvät tehdä!

toivottavasti näistä viesteistäni ei tullut liian negatiivisia! tarkoitus oli vain hieman herättää keskustelua ja haastaa ajattelemaan. ja jatkossa toivon sulle pelkkää hyvää blogisi kanssa ja muutenkin elämässä, ja jatkan inspiroitumista mahtavasta blogistasi :)!

Maria kirjoitti...

Kiitos! :) (Hovikuvaajaa ei ole, koska ainoa toinen napinpainalluskykyinen henkilö ei ole järin kiinnostunut tai innostunut minun kuvaamisesta :D)

Maria kirjoitti...

Ja Mari, ei toki, viestisihän oli oikein asiallinen :)

Paksunahkaisuus on kyllä eduksi, se on totta, ja sekin on tullut hyvin konkreettisesti huomattua, että on ihan täysi mahdottomuus olla kaikille mieliksi, kun yksi haluaa lisää kuvia, toinen vähemmän kuvia, joku tykkää pelipostauksita ja joku muu inhoaa niitä sydämensä kyllyydestä, ja sama ristiriitaisten toiveiden ja mielipiteiden logiikka pätee suunnilleen ihan kaikkeen mitä tekee, noin elämään yleensäkin :D Kirjoittelinkin aiheesta jotakin tuossa aiemmin keväällä :> Siinäpä onkin sit miettimistä, että tehdäkö niinkuin itse tahtoo, vai niinkuin enemmistö tahtoo: molemmat omalla tavallaan perusteltavisa olevia valintoja :P Heh, kehittääpä itsetuntemusta :P

Joka tapauksessa, kiitos keskustelunavauksestasi, toivottavasti teet niitä lisää vastaisuudessakin ^^ Tuollaista kun tahtoisi nähdä enemmänkin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...