5.6.2009

Fashion Stock Sales -piipahdus

IMG_8507

Fashion Stock Sales tuli siis ensimmäistä kertaa Tampereelle. Finlaysonin Siperian tiloihin oli kokoontunut laaja kirjo suomalaisia suunnittelijoita vaatetuksen ja sisustuksen saroilta, halli oli mukavan täynnä tavaraa, joskin lisääkin olisi vielä mahtunut. Kävin Nooran kanssa tsekkaamassa tilanteen.

IMG_8474

IMG_8486

IMG_8501

IMG_8505

IMG_8480

IMG_8493

Joidenkin osalta valikoiman laajuus yllätti: En ole koskaan nähnyt missään niin paljon kerralla laukkuja, kuin nyt Lumin myyntiständillä. Laukkuja oli pöydällä, laatikossa, roikkumassa tangoista, ritiläseinästä, vielä toisellla pöydällä... Sitä vastoin esimerkiksi Spiritstoren valikoima oli yllättävän löysä ottaen huomioon, miten paljon tavaraa löytyy Hämeenkadun liikkeestä. Myös joiltakin muiltakin putiikeilta olisi toivonut hieman lisää valikoimaa, mutta toisaalta, kun liikkeetkin ovat pieniä, on jo hyvä saavutus saada tavaraa myyntiin alehinnoin tämänkään vertaa.

IMG_8502

IMG_8484

IMG_8499

IMG_8500

IMG_8495


Niistä alehinnoista. On ymmärrettävä, että jos tavaran aluperäinen hinta on kolmosella alkava kolminumeroinen summa, se ei tule edes alennuksessa lähtemään edes sataseen pyöristettävissä olevalla numerosarjalla, mutta ei se silti hääppöinen ostokannustin ole. Täällä me köyhät opiskelijat selkeästi pyöritään väärissä ympyröissä, kun kahdeksankympin alepaita tutisuttaa, ja tutisuttaisi normaalihintaisenakin. Jotenkin sitä oli kuvitellut mallikappaleista ja erän viimeisistä ihan himpun verran tavisystävällisempiä hintoja: pettymys kirpaisi, kun tajusi, ettei se suunniteltu budjetti riittänyt juuri mihinkään. Onneksi en sitten löytänytkään juuri mitään, ei jäänyt liian pahasti mikään mieltä painamaan. Sentään karkkia jaettiin ilmaiseksi ja hei, onhan se nyt hienoa saada tällaista muuallekin kuin Helsinkiin!

Jos muuten Vero Modan ja Tiia Vanhatapion antiröökivaatekampanjan Fressis-kuteiden puuttuminen Tampereelta on jäänyt kaivelemaan, kannattaa käydä vielä huomenna vilkaisemassa suunnittelijan rekkiä. Henkarissa roikkui ainakin hauskannäköinen raitamekko...
EDIT: ...Jonka hinta tosin oli yli seitsemänkymppiä, ellei Nooran kanssa molemmat ole katsottu täysin väärää hintalappua. Fressis.fi:ssä hinnaksi on merkitty 49,90 euroa. Lol?

IMG_8472

IMG_8489

IMG_8492

IMG_8504

IMG_8498

Päällä muotihäppeninkiä katsastamassa oli koleaan viimaan sopivat nahkahousut, pari kerrosta paitoja, villatakki ja jakkutakki. Kiitti Nooralle asukuvista, vaikka malli olikin hankala ja kaikkeen (eniten omiin poseerauksiinsa) tyytymätön.

IMG_8527

IMG_8532

IMG_8533
Jakku - second hand, nahkaleggingsit (joojoo, nin lapussa oikeesti luki!) - Vila, villatakki - JC, valkoinen toppi alla - Filippa K, läpikuultava, tumma toppi päällä - Gina Tricot, avainkoru - Katarimaria, kengät - Ril's, laukku - American Apparel

IMG_8549
Ihku Noora, saanko ton helman? Tytsyllä oli toi kiva asu päällään, musta huivi vaaleiden vaatteiden kanssa on ihan parhautta.

10 kommenttia :

trésors kirjoitti...

Olin kanssa Fashion Stock Salessa. Itse tykkäsin, on kiva kun tännekin tulee jotain tälläistä. :) Löysinkin muutamia kivoja juttuja sieltä ihan hyvien alennuksien kera. Olihan siellä jotkut tuotteet edelleen hintavia esim. nuo lumi laukut eivät olleet suuressa alessa vaikka ihan kivoja silti.

kati kirjoitti...

Tyylitytöt!

NooranElämää kirjoitti...

Etin tässä just saksia, että saat ton helman... ;)
http://www.boohoo.com/ tuolla on vissiin ollut ainaski samanlaista mekkoa myynnissä. Mut oon nähny vaan oranssin. En oo sit varma onko enää. Kattelen tässä kohta, mutta laitan kommenttia eka.

Ja musta on ihan kiva kuvailla sun kameralla, vielä kun vaan oppisin käyttämään sitä, että heilu vaan aina kameran eessä niin saan napata tuhat kuvaa. Tykkään painaa nappia :D

Maria kirjoitti...

Tresors, kiva kuulla, että löysit juttuja :)

Kati, hahaa, just ne! :D

Noora, aww okei :D Hehee, tuo muistetaan! :D

Styledrop kirjoitti...

Niin saa olla kiitollinen, että siellä edes on. Täällä ei..Olen huomannut muuten, että suomalaisille ystikset sun muut on hieman toista verrattuna muuhun maailmaan, vaikkapa ruotsiin. Siellä ale on ALE ja ystiksissä ja mallikappalemyynneissä on tarkoitus päästä tavarasta eroon. Täällä olen huomannut, että loppujen aika harvat lopulta ostavat, koska noi nimikkeet antavat olettaa reippaasti alempia hintoja. Suomessa hyvä jos on 20 euroa alennettu hintoja ja sitten se tavara seisoo eikä vaihdu...

Toki Suomen markkinat on eri, mutta olen jokseenkin pettynyt näihin tapahtumiin, joten saavat osaltani ola, jos arvioivat kuluttajaa niin pahasti, että myyvät vanhoja mallistoja melkein täysillä hinnoilla. Voisivat edes muuttaa nimikkeet paremmin vastaamaan myyntitapahtumiaan. Mutta olisihan tuoltakin tietty voinut löytöjäkin tehdä. Esim toi Tiina Vanha-Tapion raitamekko, joka edelleen kaihertaa mieltä.

Maria kirjoitti...

Styledrop, voin allekirjoittaa: pettymykseltä se tuntui tuolta kävellä ulos. :<

Rhia kirjoitti...

En kerennyt käymään, ehkä huomenna jos hyvin käy. Sinänsä pettymys kuulla että hinnat eivät nyt niin hirveän huokeita olleet. Toisaalta ymmärrän että etenkin kotimaassa valmistetut tuotteet eivät edes tuotantokustannuksiltaan ole kovin edulliset ja on niistä edes kulut saatava katettua alehinnoillakin. Mutta jos tuote on alunperin kolmesataa ja alessa maksaa 150€ niin se saa kyllä olla ihan hiton jumalainen tuote että minä raaskin tuon rahan pistää. Olen aika pihi ja yhteenkään vaatteeseen en ole edes satasta käyttänyt. Ainoa asia josta olen sen verran maksanut olivat nahkaiset talvinilkkurit kun halusin laatua.

Stazzy kirjoitti...

Noi Louisonin (?) paljettilaukut ja tuossa yhdessä alemmassa kuvassa oleva oranssi kanssi just kivoja <3

Jen-ska kirjoitti...

Lauantaina käytiin tuo kirmaamassa läpi, ostoslistalta sai ruksata yli kenkuleita ja laukun. Sinänsä olen tyytyväinen kyllä saldoon, mutta itseäkin huimasi nuo merkkien "alehinnat" joissakin tuotteissa..

Anonyymi kirjoitti...

Gallant clotheslla ainakin oli hinnat kohdillaan, koola annan tunika lähti matkaan 5 eurolla :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...