2.6.2009

Aurinkosuoja on pop, eli muutama liittyvä ja liittymätön tököttihankinta

New things I got

Keskustapyrähdykseltä mukaan tarttui pari hetken jo hankintalistalla ollutta asiaa. Poikaystävä halusi C-vitamiinipitoista naamarasvaa, ja lopulta mukaan valikoitui Leenun kommenttiboksissa suosittelema Lumenen päivävoide, jossa on myös UV-suoja (kiitos vielä vinkistä!). Kai muuten kaikilla on tiedossa, että monen tökötin mainostetaan taistelevan iho ikääntymistä vastaan sen turvin, että niihin on monimutkaisten, ja useimmiten turhien, ainesosien sekaan heitetty se aurinkosuoja (UVA-säteily vanhentaa ja rypistyttää ihoa, UVB-säteily tunkeutuu syvälle kudoksiin ja voi aiheuttaa mutaatioita; molemmista voi seurata ihosyöpää)? No, se kannattaa tietysti ollakin.

Aurinkosuojasta puheen nyt tässä ollen, vakaa aikeeni on ollut jo pari viikkoa ostaa tuoretta aurinkorasvaa kaapista löytyneen, mitä ilmeisimminkin jo pari vuotta vanhan rasvan tilalle. Vuoden tökötti aivan varmasti vielä kestää menettämättä tehoaan, siihen olen valmis uskomaan, parin vuoden kohdalla alkaa jo nahkapoloisen puolesta pelottaa. Poikaystävä suihkuttelee sprayvoidetta luottavaisena, minä ostin apteekista Favoraa. Se kun sattui olemaan edullinen ja pötikän kyljessä mainostettu fysikaalinen uv-suoja herätti kiinnostukseni: Jotkut pelkäävät kemiallisia suoja-aineita ja valitsevat mieluummin esimerkiksi titaanioksidin ihoaan varjelemaan. No hei, jos mikropigmenttisuoja sopii "erityisen hyvin" lapsille ja herkkäihoisille, ei se voi ainakaan sen huonompaa ainetta olla. Terveisin taas se ihon palamista ja ihosyöpää suoranaiseen hysteriaan asti pelkäävä, onhan tuota sentään suvussakin ollut.

Viimeisimpänä, vaan ei vähimpänä, mukaan lähti vielä vartalonkuorintamömmö The Body Shopista. Kookoksen tuoksuinen tahna tuo mieleen suklaan, tätä tekee mieli levittää voileipäkeksin päälle. En ole juurikaan välittänyt ihonkuorinnan päälle, mutta kesän tultua on kiva olla paljain säärin, ja silloin ei ole kätevää, jos sileäksi höylätty iho alkaa puskea karvatupen tulehduksia ympäriinsä. Ihon kuorimisen pitäisi ehkäistä tätä. Saa nähdä. Jos ei muuta, niin kyllä nahasta ainakin hyvin silonen ja suloiselta tuoksuva tuli. Aah, Maria nuuhkii onnellisena polviaan. Pointsit myös Hämeenkadun liikkeen superkivoille myyjille, jos nyt ei Hervannan postitätejä olekaan vielä asiakaspalvelutaidoissa lyöty.

The Body Shop Coconut Body Scrub

Sellaisia kaapintäydennyksiä tällä kertaa. Kokemuksia näistä, risuja, ruusuja? Rahat heitetty nyt kaivoon?

15 kommenttia :

Mindra kirjoitti...

miten saat noista polaroid-kuvista nuo automaattisesti tulevat reunat pois? :D

Maria kirjoitti...

Ai niiku missä esim :D En oo Poladroidia käyttäny ny hetkeen :P

hanna kirjoitti...

Ah, oon niin kateellinen kun selviät kuorimattomanakin! Itellä on ihanan mahdoton iho joka ei o kuiva mutta hilseilee ja kutiaa vähän väliä, jonka takia sitä on kuorittava ihan törkeän usein. KAdekadekadekade! :D

Maria kirjoitti...

Aww, kuulostaa ikävältä tilanteelta :< Mutta ihokin voi muuttua iän ja ajan myötä, suuntaan jos toiseenkin :> Mun riski tällä hetkellä on jäädä koukkuun tuohon herkulliseen tuoksuun ja sen jälkeen koittavaan ennätyssileään säärituntumaan :D

Kaisu kirjoitti...

Favora on huonoa hintaansa nähden - kannattaa lukea Kuluttajan testi paremmista!

MouMou kirjoitti...

Hyvät ostokset. Aurinkosuoja on tärkeä olla kasvovoiteessa, ihan ympäri vuoden.:)

Maria kirjoitti...

Kaisu, millä tavalla se on huonoa? Ja mikähän testi mahtaa olla kyseessä, en löytänyt Kuluttajan sivuilta kuin yhden aurinkosuojatestin, eikä siinä ollut Favoraa mukana (lisäksi testin lukeminen näemmä maksaa muutaman euron). :>

MouMou, niinhän se kannattaa olla :)

Stazzy kirjoitti...

Toi Favora on oman kokemuksen perusteella tosi hyvä ja miellyttävä aurinkorasva. (Ja tämän sanoo tunnetusti kosmetiikkakauhuinen ;) )
En tiedä mitä testejä lienevät tehneet, mutta minua miellytti joskus silloin kun purkkeja oli.

Maria kirjoitti...

Hehe, tilanne siis fifty-fifty: tulis nyt lisää hellepäiviä, niin vois kokeilla teholäträystä :P

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä tiedä noista mitään. Tilasin itse sellaisen voiteen ulkomailta, jossa suoja muodostuu sinkkioksidista, mutta luin jostain sitten ettei snkkiä ole EU:ssa vielä hyväksytty suojaksi ja nyt mietityttää. Voide on kyllä muuten hyvä ja kosteuttava.

Ranna kirjoitti...

Tuo Favoran voide vaikuttaa muuten ihan mielenkiintoiselta, mutta viidentoista suojakerroin ei koskaan riittäisi minulle.
Kestän normaalin ulkonaoleskelun (pisteestä A pisteeseen B kävelemisen ja mahdollisen varjossa istumisen) juuri ja juuri viidenkympin kertoimella.

Aurinkoallergia on iloinen asia.
Harkitsen edelleen sitä Britteihin muuttoa.

patentti kirjoitti...

Olen samaa kastia Rannan kanssa, ei iho vain kärsi aurinkoa. Ajattelin kyllä selvitä festareista viidenkympin kertoimilla, saa siis läträtä lisää ja myös suojautua vaatteilla :)

Ihmettelin että miten oikein pärjäät noin pienellä kertoimella, vaikutat kuitenkin peruskalpealta (kuten siis itsekin). Kai jotkut vain kestää :)

Maria kirjoitti...

Hehe joo, peruskalpeahan mä oon, mutta en kyllä ole kovin herkkä ollut palamaan lopulta (onneksi), eikä muutenkaan aurinko tuota ongelmia. Pienenä taisi joskus tyyliin Thaimaassa vähän olkapäät palaa, Suomessa ei kai ole koskaan. Läträilen kuitenkin noilla suojilla innokkaasti, enkä tapaa erityisesti grillata itseäni auringossa kuin ehkä kerran tai pari kesässä, ja nekin maltillisia pätkiä :P Perus ulkonaoleilu sujuu ilman ongelmia näillä eväillä :) Ehkä tossa mun ihos it on just riittävästi pigmenttiä nostamaan sitä sietotasoa.

Jännää kyllä, että voi näin isoja eroja olla ihmisten kesken, tuo 50 on kuitenkin jo aika kova suojakerroin! Tsemppiä hei teille molemmille tän kesän kanssa! :o

Micci kirjoitti...

Mulla on ollu käytössä toi Lumenen naamarasva (sekä sen yöversio myös) jo pitkään. Mikään aiemmin kokeilemani voide ei ole kosteuttanut mun kuivaa ihoani kuten tuo. Ihan paras ja aurinkosuoja tietenkin plussaa!
Kookoskuorintaa mulla on menossa toinen purkki, joten sitäkin voin kyllä kehua vilpittömästi. :)

Maria kirjoitti...

Hyvä homma :) Kookosjutusta oonkin tykänny tosi paljon, kun sitä nyt tässä on tullut käytettyä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...