18.6.2009

Astetta tummempi tukka

Tuossa jo kyseltiinkin, jottapa mitäkö tein tukalleni eilisellä kampaajakäynnillä. Niin rokki kuin upea, platinaisen vaalea pää onkin, juurikasvu on senkin riesana, vanhat tutut pulikaljuvibat punapääajoilta alkoivat lähennellä vähän turhan voimakkaasti. Siispä suunta lähti edellisellä kerralla maltillisella tavalla kohti hiuksen omaa, luonnollista väriä.

Aukivalkaistussa hiuksessa väri ei oikein pysy optimaalisella tavalla, vaan tuppaa liukua pois kuin rasvattu painija vastustajansa kourista. Niinpä asteittainen tummennus toimiikin parhaiten - raidoittamalla tukkaa pikkuhiljaa väri pysyy koko ajan hieman paremmin ja paremmin, ja oma tyvikin saa aikaa kasvaa. Lopputulos: tällä kertaa ollaan vielä semiblondeja, jo sekabrunetteja. Myös niskasta lähti taas reippaasti pituutta ja kerrostus pistettiin takaisin kuosiin. Sama malli siis jo toista vuotta, mutta minkäs teet, tämä lienee yksinkertaisesti tähän tukkaan se parhaimman näköisin ja toimivin. Kiitokset tällä kertaa Placen Miialle!

heels and zippers 6

heels and zippers 5

On muuten hauskaa, miten innoissaan monet kampaajatkin ovat päästessään näpertelemään luonnonkiharan tukan kanssa: monella tuntuu olevan suru puserossa, jos pyydän laittajaa mieluummin suoristamaan tukan samalla, kun se kuivataan, sen sijaan, että pistettäisiin se diffuuserilla kiharoille. Minulla on traumani... Oli aika testata, onko omat möröt mahdollista kohdata. Lopputulos onkin miellyttävän lähellä sitä, miten tukkaani yleensäkin pidän! Jee, pojot Miialle!

Ihastuin myös Tigin Foxy Curls-tuoteperheen Hi-Def Curls -suihkeeseen (ks. kuva vasemmalla), joka oli osallisena näiden kiehkuroiden syntymiseen. Se tuoksu, ah ja voi... Kertokaa nyt joku mulle, että tämä aine on oikeasti ihan kuraa, etten kehitä tästä itselleni pakkomiellettä. Myös MouMou on testaillut Foxy Curls -sarjan tuotteita.

Uusi suosikkikampaaja on siis löytynyt aina luotettavan Marian ja erittäin pätevän Suvin rinnalle. Viktorialle annettava myös pojot taiteilijanomaisista värjäyskyvyistä - kun kollegatkin käyvät kyselemässä platinapään taiteilijalta "Miten teit sen?", täytyy kyseessä olla taitava nainen. Kieltämättä se helmiäisellä tavalla punertava hohde muuten platinan harmaan hiuksen päälliosassa oli aika sykähdyttävä, vaikkei se oikein mihinkään kuvaan tallentunutkaan. Syyttäkää kuvaajaa - minua. (Kätevää tämä blogaaminen, kun voi kaivella vanhoista postauksista ne tukanlaittajat, joiden aikaansaannoksiin on ollut erityisen tyytyväinen: kuin pitäisi muistikirjaa.)

Joka tapauksessa, tämä on tosi kiva.

Viskon asukuvia tuosta asusta vielä toiseen postaukseen, siitä tulikin nopeasti yksi uusista suosikeistani... Palataan pian linjoille!

P.s. Unirytmi alkaa korjaantua, tänään heräsin jo puoli kolmelta aamulla. Vuorokauden päästä saatan herätä jo neljältä.

Kuva: SKT-Group

8 kommenttia :

stellagee kirjoitti...

hyvältä näyttää! muistan vielä elävästi vain vuosikymmenen takaa käytyjä keskusteluja, joissa kaverit kertoivat kampaajiensa kommenteista: "voi ei, kun sulla on tällanen pyörylä, ei tästä saa nyt yhtään mitään..." ja "joo, sun tää oma kihara on tällasta sottasta... no koitetaan tehdä tälle jotain." ihmekös, jos tuntuu siltä, että pääasia hiusten laitossa on peittää niiden ominaisuudet.

nykyisin samat ihmiset saavat ihastuneita huutoja: "jee mahtava tää sun heitto, kato korostetaan sitä..." tai "sun kihara on niin kaunista, tuodaan se esiin..." pitkä matka ammattitaitoisen kampaajan tuoliin auttaa matkustamaan myös niistä omista traumoista kauemmas.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat hiukset! Kun sulla on tämä oma osoite tässä blogissa, niin muuttuuko joku esim. voiko blogia päivittää ihan samalla tavalla, vaikka olisikin oma osoite?

Maria kirjoitti...

Stellagee, kiitti! ^^ Heh, mun päänlaittajat on aina antaneet varauksettomasti ihailevia kommentteja, mut toisaalta oonkin vielä sen verran nuori, ettei kampaajilla ole tullut lopulta kovin montaa vuotta vielä rampattua :P Mutta se täytyy sanoa, että kun tukkaan jossain vaiheessa lopulta sai oikeanlaisen mallin, moni kähärän ja villin tukan murhe katosi :) Oli kuin olis saanut ihan uuden kuontalon!

Anonyymi, kiitti :) Oma osoite ei vaikuta oikein muuhun kuin feediin/syötteeseen, se kannattaa päivittää vastaamaan omaa osoitetta, vaikka siinäkin kyllä toimii uudelleenohjaus, mikä muutenkin kyllä toimii vanhan osoitteen kohdalla. Muuten ei ole mitään eroa :)

Maria kirjoitti...

Niinjuu ja tuohon päivittämiseen vielä se, että mullahan on tässä alustana edelleen Blogger/Blogspot, blogaaminen siis on ihan samanlaista kuin ennenkin :) Sitten jos vaihtaisi alustaa esim. Vuodatukseen tai ehkä mieluummin Wordpressiin (tai mihin tahansa muuhun blogialustaan), niin sitten tietysti kaikki olisi vähän erilaista :)

Novio kirjoitti...

Minulla olisi sinulle postausehdotus: Iranin vaalipetos & siihen liittyvä väkivalta ja sensuuri. Olen saanut sen käsityksen, että ihmisoikeudet (mm. sananvapaus ja demokratia etenkin) olisivat sydäntäsi lähellä, ja koska blogiasi lukee niin moni ihminen, niin postaus aiheesta saattaisi parantaa monenkin suomalaisen tietoisuutta asiasta :)

En tiedä paljonko olet lukenut Iranin tilanteesta mutta tässä pari linkkiä:

http://www.guardian.co.uk/news/blog/2009/jun/15/iranian-elections

http://news.yahoo.com/s/ap/20090613/ap_on_re_mi_ea/ml_iran_election

Ja nyt keveämpi kommentti: siistit hiukset! ^^

Maria kirjoitti...

Novio, hyvä ja tärkeä aihe epäilemättä :) Jonkin verran olen uutisissa tuota seurannut, mikseipä siitä voisi postausta tehdäkin.

Paljon muitakin aihepiiriin liittyviä aiheita toki olisi, joita voisi käsitellä, mm. lehdistön lähdesuojan kaventamisaikeet ja sen uhka demokratialle (Hesarin tämän päivän pääkirjoitus aika hyvä katsaus aiheeseen) tai vaikka se, miten Ruotsissa EU-vaaleissa alennuttiin loanheitton tasolle, josa piraattipuolueen kannattajat rinnastettiin raiskaajiin... Kyllä maailma on niin hullu paikka vähän joka suunnassa niin monella eri tavalla :/. Pohditaan!

Kiitos myös hiuskommentista! :)

mya kirjoitti...

Hyvält näyttää! :) Yhyy mäkin haluun kampaajalle mutku ei oo rahaa... Tuosta blondiudesta/brunetteudesta (taipuuks se noin? =D) tuli mieleen... Ulkomaalaset kaverit (mustatukkaset latino ja aasialainen) väitti mua _blondiksi_!! "Joo meilläpäin olisit "dirty blond" "... Ihan loukkaannuin! Mä oon brunette! ;D Että on näköjään blondiuskin kulttuurisidonnaista... ;)

nousuhumala kirjoitti...

Sama malli jo toista vuotta.. haha, mulla on ollut sama malli 17 vuotta! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...