12.5.2009

Religilous - hörhöille höröttämistä

Katsottiin Bill Maherin "dokumentti" Religilous. Lainausmerkit tarkoitushakuisuuden vuoksi. En tiedä miksi muuksikaan elokuvaa toisaalta kutsuisi. Joka tapauksessa, hulvatonta viihdettä yön pikkutunneille punkkupullon parissa, niitä harvoja hiljattain näkemiäni asioita, jotka kirvoittavat spontaaneja ja äänekkäitä naurunremakoita. Kun parisen tuntia pällistelee kaikenlaisia, eritasoisia uskonnollisia kummajaisia ympäri maailmaa ja siihen päälle maailmanlopun ennustukset asenteella "ei ydinsota niin paha asia olisi", alkaa siinä jo vähäsen karmaisevat väristykset juosta pitkin selkää. Nämä tyypit ovat ihan todellisia.

No, aina täytyy muistaa, että räikeimmät tapaukset ovat samalla useimmiten myös vähemmistöä, mutta toisaalta taas en saa mielenrauhaa pelkästään tämän toteamisella. Maailmassa on paljon vikaa, ja ihmisen yksilöllisen ajattelun ja järjenkäytön tukahduttavat ideologiat ja uskonnot ovat sieltä pelottavimmasta päästä. Ihmiset tekevät maailmasta sellaisen kuin se on.

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Totta: yhteiskunta koostuu ihmisistä.

-T

papiervampier kirjoitti...

Vähän "preaching for the choir" -touhua (mutta toki hulvatonta meille "kuorolaisille") :D

Satuitko tsekkaamaan Richard Dawkinsin dokkarisarjan joka näytettiin Teemalla alkuvuodesta? Sen hienointa antia olivat ehkä ne höpöhöpötyppien vaahtoamiset, joihin Dawkins toteaa viehättävällä oxfordin englannillaan jotain tyyliin "that makes absolutely no sense, sir, but thank you for your time". Siisainakin jos Dawkins on jo entuudestaan tuttu.

Maria kirjoitti...

En katsonut Teemalta, mutta jonkun Dawkinsin dokkarin, olikohan The Root of all Evil, olen katsonut Youtubesta, siinä kans oli tuota yritystä keskustella :>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...