16.5.2009

Koirapuheista provosoitunut

Jeah, eduskunnassa äänestettiin eilen (homo)perheensisäisestä adoptiolaista, ja läpihän se meni rytinällä. Aina välillä tapahtuu näitä hyviä ja positiivisiakin asioita lainsäädännössä.

Epäyllättävästi provosoiduin hiljaa mielessäni ihan täysin perussuomalaisten Pentti Oinosen koira-avioliittopuheista, ja tuhahtelin paheksuvasti myös jälkeenpäin seuranneille selitettelyille siitä, miten nyt tällainen maalainen savolaismies ei aina osaa asetella sanojaan oikein. Myöntäisivätpä ihmiset ihan rehellisesti vain, jos eivät pidä homoista, tai paukuttaisivat edes sillä Raamatulla päähän.

Lapsen parhaasta puhuminen on pelkkä keppihevonen, korulause, sillä tutkimusten mukaan homovanhemmat eivät ole yhtään sen huonompia tai taitamattomampia kasvattajia kuin heterotkaan, eivätkä lapsetkaan homovanhemmista kärsi sen enempää kuin heterovanhemmistakaan. Toki sitten vastustajat joutuisivat tyytymään siihen, ettei heillä oikeastaan ole pelkojensa, taikauskonsa ja ahdasmielisyytensä ohella mitään järkeviä syitä vastustaa homojen tai näiden lasten tasavertaisen aseman turvaamista. Näin henkilökohtaiset mieltymykset eivät ole kovin ideaalinen pohja olla mukana vaikuttamassa näin laajasti muiden ihmisten elämään.

Lukaiskaapa muuten, mitä Lehti kirjoittaa Oinosesta. Hykerryttävää, kuten aina:
Oinosen avioliitto kuohutti eduskunnassa
Kysely: Koirien enemmistö ei halua naimisiin Pentti Oinosen kanssa

Ps. Tätä lukiessanne olen jo valmistautumassa Nooran huudeilla viisuvalvojaisiin, luvassa tex mex- ruokaa ja tietysti Euroviisut. Kuka voittaa, kuka voittaa?!

10 kommenttia :

hanna kirjoitti...

Viro voittaa!

...otan aina kantaa siihen kaikista olennaisimpaan postauksen pointtiin.

Elina kirjoitti...

Huhhuh. Aika karua, että vielä nykypäivänä joku ajattelee noin ja vielä sanoo sen julkisesti ääneen. Ja noi selittelyt ei kyllä paranna asiaa yhtään. Mut Nina Mikkonen on varmaan innoissaan. x)

arttu kirjoitti...

päivän nauruista kiitos Lehdelle! :D
"Kysely: Koirien enemmistö ei halua naimisiin Pentti Oinosen kanssa"

Petra kirjoitti...

Jep! Ylipäätään se, että ton adoptiolain yhteydessä keskustellaan homojen taidoista kasvattaa lapsia, on jotenkin ihan asian ulkopuolelta. Ei adoptio-oikeus vaikuta sateenkaariperheiden määrään sinällään, vaan perheen sisäisten suhteiden statukseen lain edessä.

Hauskaa iltaa teille! Mä valvon täällä töissä.

Janna kirjoitti...

Aivan! Onneksi lehdissä julkaistiin vastustajien ja poissaolijoiden nimiä, osaan vastaisuudessa valita äänestämäni henkilöt muiden joukosta.Semmoinen kansanedustaja, joka ei vaivaudu olemaan paikalla noin tärkeässä asiassa ei ole minun ääneni arvoinen.Vaikka äänestäisi tavalla joka ei ole kaikkien mieleen, pitää olla rohkeutta käyttää annettu vaikuttamisen mahdollisuus eikä lintsata ja ei olla mitään mieltä. Poisjääjät eivät ei ole oikeassa paikassa ja heidän tilalleen olisi varmasti pätevämpiä ihmisiä.Myös Nyt-liite lohkaisi osuvasti aiheesta tyyliin; Oinonen vastustaa koirien ja ihmisten välisiä avioliittoja, mutta meihän hänen vaimonsakin naimisiin sian kanssa (en muista tarkkaa sanamuotoa, mutta nauroin jutulle :´D

Anonyymi kirjoitti...

", tai paukuttaisivat edes sillä Raamatulla päähän." Kaikki homojenvastustajat eivät ole kiihkoilevia kristittyjä. Tiedän ateisteja, jotka vastustavat homoseksuaaleja, koska pitävät näiden toimintaa evoluutionvastaisena. Näin hieman triviaalia faktaa...

Maria kirjoitti...

Niin, tokihan irrationaalisia "tää tarkotettiin näin" -fanaatikkoja löytyy vähän kaikenlaisista ihmisryhmistä. Ei silti tee viallisesta argumentista yhtään sen parempaa.

Stazzy kirjoitti...

Hesarin keskustelu aiheesta on mitä tuskaisinta luettavaa. Jouduin lopettamaan toisen sivun jälkeen, kun uskoni ihmiskuntaan oli mennä kokonaan.

Maria kirjoitti...

On muuten yllättävän tuttu tunne.

Maria kirjoitti...

Sananvapauteen vetoaminen taas ehkä yksi pöllöimmistä piirteistä koko asiassa. Joo, jokaisella on oikeus esittää juuri niin tasottomia kommentteja kuin sattuu huvittaa, muttei se vielä johda siihen, että lakeja pitäisi säätää perusteettomien huutelujen takia tai siksi, ettei nyt vaan mene suvaitsevaisuus liian pitkälle ja yhteiskunnasta tule moraaliton. Lainsäätäminen on rajojen vetämistä, se on sen systeemin pointti. Ei johda myöskään siihen, etteikö tasottomia kommentteja (tai mitä tahansa) saisi arvostella, kuten jotkut ovat älykääpiösti vihjailleet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...