17.5.2009

Aamuyön tunnelmia Euroviisujen jälkeen

Moi hani, tulin kotiin. Ollaanpa sitä nyt freessinä aamuyön pikkutunneilla viisuvalvojaisten ja käsittämättömän ruokamässäilyn jälkeen. Asuun itse asiassa kuului myös päheä niittivyö, mutta siitä oli luovuttava helteisen kauppareissun hiostamana ja myöhemmin vatsalaukku tarvitsi tilaa vetää tortilloja. Muuntautumiskykyisestä asusta luvassa vielä myöhemmin parempaa kuvasettiä: stay tuned!

fresh

Mites ne viisut? Voittiko mielestänne oikea esitys? Wäinölän virallisessa blogaajakatsomossa Norjan Fairytale herätti runsaasti positiivisia fiiliksiä, jopa lauluun ja tanssiin asti.

Itselläni ei mitään kovin selkeää viisusuosikkia ollut, pidin kovasti Sveitsin poikabändikokoonpanosta, mutta eipä tuolla finaaliin menty. Viron esitys oli hyvä, symppispisteet myös Venäjälle, ja jotain hyvin tarttuvaa näissä Kele Kelen tyyppisissä esityksissä on: Turkin Düm Tek Tek on häröllä tavalla koukuttavaa kuunneltavaa. Aamun sarastaessa kuitenkin huomasin hyräileväni Israelin There Must Be Another Way -viisua... Kuten poikaystävä kommentoi, jotain tarttuvaa siinäkin sitten kuitenkin oli. Propsit kauniista ajatuksesta, kyyninen kurtistus kliseisyydestä toteutuksessa.

Ai niin, lienen ehkä niitä harvoja muutamia, joihin Islannin jenkki-prom-teinidraamaa lavalle tuonut Yohanna ei sytyttänyt sitten tippaakaan.

Tässä vielä tuo tehokkaasti päähän jäänyt Israelin veisu, jonka esittävät Noa ja Mira Awad - toinen juutalainen, toinen palestiinalainen arabikristitty. Pojot kyllä täytyy antaa leideille myös tyylikkäistä asuista.


9 kommenttia :

Rhia kirjoitti...

Oikea viisu voitti! Kerrankin =) Ei varmaan Wäinölässä kellekään jäänyt epäselväksi mun kanta =) tosin Viro olisi saanut saada enemmän pisteitä koska sekin oli älyttömän hieno kappale.

annina kirjoitti...

Mä en tykännyt tuosta Islannista pätkääkään. Tuntui jotenkin, että laulaja luotti kauniisiin silmiinsä ja ripsien räpyttelyynsä. Jotenkin liian viaton ja jotain muuta, jota en osaa selittää. Repesin siinä vaiheessa ihan täysin, kun Kreikan "jumala" saapui lavalle. Ihme "vehkeenheilutustanssi".Omat suosikkini oli Turkki, Suomi, Azerbaidzan, Albania, Romania ja Norjakin oli ihan hyvä.

NooranElämää kirjoitti...

Poikaystävä mainittu!!!

Anonyymi kirjoitti...

Norjan poju oli niin ultrasöpö että oksat pois! Ja biisikin kohtuu tarttuva (oon hyräillyt huomaamattani koko aamun..) ja ainakin erosi valtavirrasta. Mutta en tosin tajua mistä ne uskomattomat piste-ennätykset oikein kumpusi? Ei se nyt niin rajoja rikkova kuitenkaan ollut.. Että ehkä oli syynsä sillä älyttömällä etukäteishehkutuksella... ennakkosuosikista tulee yleensä voittajakin, miljoona kärpästä jne. Mutta ei toisaalta harmita, kuka vois olla tykkäämättä siitä pojasta?! :D

Laura kirjoitti...

Itse olin henkeen ja vereen Viron kannalla. Norja ei kyllä iskenyt, eikä Islantikaan. Toisaalta plussana voidaan pitää sitä, että voitto meni tällä kertaa hieman länteen päin. Ei ne itäblokin maat aina voita :D

hanna kirjoitti...

Vaikka niin hirveesti Virosta pidinkin niin pakko myöntää että toi Norja on kyllä soinut lahjakkaasti päässä koko eilisen illan ja tän päivän eikä mulla ole hajuakaan siitä miten se Viron viisu meni :D Eli ihan oikeeseen osotteeseen musta meni, vaikka ei se mun mielestä kyllä uuden piste-ennätyksen arvonen ollu, Lordi oli sentään hei historiallinen esityskin!

Anonyymi kirjoitti...

Norja oli kamala! Ja Islannista olen kanssasi samaa mieltä. Oma suosikkini oli PORTUGALI tunnelman, tytön kauniin lauluäänen, ja lavan värikkyyden takia. Yllättävän monia muitakin hyviä biisejä löytyi, kuten tietysti Venäjä ja Viro, mutta myös Moldova, Malta ja Romania. Ja joo tuo There must be another way -kertsi jää päähän :D

Katja kirjoitti...

Voitto meni oikealle, vaikkakin lämpenin Norjalle vasta finaalissa ihan kunnolla. Islannin esitys oli AIVAN IHANA, voiton olisi suonut heille myös.:) Portugali ja Moldova oli suosikkeja, oman maan kansanmusiikkiin pohjautuvat ja omalla kielellä esitetyt on mahtavia. Ja Portugalin esityksessä rakastuin myös värikkäisiin asuihin ja LAVAAN.<3 Eestin kieltä voisi kuunnella ikuisuuden, eli Virokin kuului fanitukseeni. Venäjän esitystäkin odotin kovasti, semifinaalissa näytetyn musavideon pätkän perusteella jäi jo päähän soimaan, lavashow sitten ei vaan ollut mielestäni paras mahdollinen.
Mut Pohjoismaille kaksoisvoitto, jee!

Maria kirjoitti...

Portugalin biisistä mulle tuli mieleen jokin Little Big Planetin kenttä, pohdiskelin siinä, että se biisi sopisi hyvin pelimusaksi johonkin kesyyn kenttään siinä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...