5.4.2009

Vainoharhaisten kerho kokoontuu

Blogimaailmassa vallitsee lainalaisuus, joka jokaisen on hyvä huomata ja hyväksyä. Mikään, mitä teet, ei ole koskaan oikein tai hyvä. Toisin sanoen kaikki, mitä teet, on aina väärin.

Hyvä havainnollistus tästä laajalti vallitsevasta, ihmisiä katkeroittavasta totuudesta on Taran blogikirjoituksen kommenttilaatikossa massiiviseksi tsättisodaksi yltynyt verbaalioksennuskeitto, jossa vilisee mitä kummallisimpia käsityksiä blogaajista ja siitä, miten näiden tulisi suhtautua tai olla suhtautumatta kieli ainakin puoliksi poskessa kirjoitettuun blogikritiikkiin. Ufohavaintoja tehdään Suomessa kaiken aikaa.

Varsinaiseen draamaan ei lopulta ottanut osaa kovinkaan moni suosituimmista, oletettavasti kritiikin kohteena olleista blogaajista, ja ne harvatkin kommentit olivat enimmäkseen myönteisiä. Päälle päin kukaan blogaajista ei siis näyttänyt vetävän massiivisia herneitä nenäänsä tai turvautuvan itsensä viiltelyyn hirvittävissä henkisissä angsteissa. Anonyymeistä ja blogifaneista tuskan kourissa kieriskeleviä lusikoitsijoita löytyi senkin edestä, herjat ja huorittelut lensivät villisti kuin siriuslaisten päänkutistussäteet. Varmasti jokainen vähänkin suosittu blogaaja sai osansa pisteliäisyyksistä ja kunnianloukkauksenpoikasista.

asm08-gig1

Tämä ei ole mielenkiintoista. Mielenkiintoista on se, että anonyymit ja blogittomat kehittelivät mitä mielikuvituksekkaimpia salaliittoteorioita foliohatut päässä siitä, miksi joku jättää kommentoimatta tai miksi joku kommentoi. Blogaajat on jo muun muassa julistettu niin ylimielisiksi, etteivät nämä kommentoi väitetysti suoraan heille osoitettuun kritiikkiin. Kaikki ovat totta kai loukkaantuneet sydänjuuriaan myöten. Osa käy kuuleman mukaan varmasti kommentoimassa anonyyminä ja haukkumassa kaikki nimettömyyden turvin. Eriävä mielipide omalla naamalla sitten luonnollisesti on puolestaan osoitus kyvyttömyydestä ottaa vastaan kritiikkiä, ja niin edelleen. Marsilaiset ovat keskuudessamme, uskokaa tai älkää.

Eräs blogaaja sai hyvin hämmentävässä ja ristiriitaisessa kommentissa yhtä aikaa hatunnoston fiksusta suhtautumisestaan tekstiin, että näpäytyksen siitä, ettei tämä tulistunut, kuten kommentoija ilmaisi odottaneensa. Se, ettei ollut mitään moitittavaa, oli tekopyhää mielistelyä. Lopputuloksena kommentoijalta meni blogaajaan maku tämän suoraselkäisen ja fiksun toiminnan takia. Epäilemättä kuitenkin valtaisa raivoaminen olisi sekin löytänyt dissaajansa, mahdollisesti jopa samasta kommentoijasta. Ihan sama kielletäänkö, ignorataanko vai myönnetäänkö marsilaisten olemassaolo, kaikki mahdolliset reaktiot osoittavat siihen, että ufohörhöt ovat oikeassa. Fox Mulder, I want to believe!

asm08-gig4

Oikein ei voi toimia. Älykäs ja fiksu ihminen on ylimielinen ja tärkeilevä, ilmeisen rento ja iloinen ihminen on tekopirteä, vihainen on lapsellinen ja rauhallinen mitäänsanomaton sekä tylsä. Opiskelija on toisten rahoilla elävä loinen ja työssä käyvä rahoillaan leveilevä kusipää. Lehtidiilin saanut on vienyt joltain pätevämmältä työpaikan ja lehtidiiliä saamaton on epäkiinnostava luuseri. On myös noloa olla katkera siitä, että kaikki mitä teet, on aina jonkun mielestä väärin ja noloa. Jokaiselle valinnalle löytyy aina haukkujansa ja vainoharhaiset epäilijänsä. Mikä on se totuus, jota salailet? Tämä sinusta vielä kaivetaan irti riippumatta siitä onko sellaista olemassa vai ei. Neponen, hukkumissimulaatiovälineet valmiiksi!

Mitään uuttahan tässä ei sinänsä ole. Olemme kaikki hirveitä ihmisiä, itserakkaita pätijöitä, tärkeileviä ja liikaa itsestämme luulevia, mukamuodikkaita ja säälittäviä epäonnistujia, joille koko muu maailma nauraa. Olemme Aku Ankkoja, joille käy aina huonosti hullussa, paranoidien hahmojen kansoittamassa maailmassa. Marsilaiset ovat sen maailman todellisia valtiaita ja kaikkihan sen tietävät.

Desert planet 13-asm08

15 kommenttia :

Emma kirjoitti...

Ihan mahtavaa tekstiä! Asiahan on juuri noin. Mitä tahansa teemmekin se on aina jollain tavalla tai jonkun mielestä väärin. Kaikesta voi alkaa aina jotain spekuloimaan. Mitäköhän tästäkin postauksesta keksisi. :D

MouMou kirjoitti...

Voisitko useamminkin tiivistää mun ajatuksiani näin fiksuksi tekstiksi?:)

Stella / HJ kirjoitti...

Hahah, ai se on nykyään ylimielistä jos ei ota osaa keskusteluun. Esimerkiksi itse sain tietää koko kalabaliikista vasta tästä sun postauksesta, ei valitettavasti ennätä ihan koko muotiblogosfäärin kaikkia blogeja seurata ja sama pätee varmaan moneen muuhunkin.

Olen jo todennut, että mitenkään päin ei voi voittaa, parasta keskittyä olennaiseen eli itse bloggaamiseen ;)

Maria kirjoitti...

Emma, siitä vaan spekuloimaan :D

MouMou, voin yrittää! :D

Stella, joo, näin se kehitys menee eteenpäin ;o Ja eihän tässä voi oikein muuhun järkevään lopputulokseen päätyä kuin juuri tuohon, että keskittyy olennaiseen ;)

Micci kirjoitti...

Mun piti ihan käydä lukemassa toi Taran postaus ja kommentit, sen verran kiinnostuin. Ja voi elämä oikeesti sitä menoa siellä kommenttipuolella! :D Huh huh, ei voi muuta sanoa.

Tiivistit kyllä todella hienosti ton meiningin, mikä täällä blogosfäärissä tuntuu vallitsevan. :)

Maria kirjoitti...

:)

Salla kirjoitti...

Justiinsa näin, aamen ja piste.

En enää tiedä pitäisikö tälle härdellille itkeä vai nauraa. Ajattelin kuitenkin turvautua jälkimmäiseen. :D

Nipsu kirjoitti...

asian ytimessä, kuten aina.
live long and prosper.

heini kirjoitti...

Siinä kyllä yhdyn, että täällä Suomessa hyvä itsetunto ja aidosti ILOINEN luonne on todella paheksuttavia ja kamalia asioita. Itsekin positiivisen ja elämänmyönteisen asenteeni takia olen joutunut kärsimään vaikka mistä paskanpuhumisesta ja mielistelystä, vaikka olen vaan oikeasti ilonen:-/ Täytyy perkele vaan pysyä kovana:-D Siinä mielessä olen joka tapauksessa eri mieltä, että Taran postaus oli aiheettoman vittuileva osittain. En olisi koskaan ihan vastaavaa kirjoittanut ja ymmärrän ihan hyvin, miksi ihmiset siihen noin suhtautuivat:-)

Maria kirjoitti...

Salla, se on varmasti hyvä valinta! :D

Nipsu, teen sulle trekkiläisen käsimerkin.

Heini, joo, toki siitä tekstin alkuperäisestä asiallisuudesta tai fiksuudesta voi siitäkin keskustella, ei se nyt ihan täysin harmittomaltakaan vaikuttanut. Vaan noh, muut hoitakoot sen puolen, joko tässä kommenttilootassa tai muissa blogeissa :)

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä Taran postaus oli hauska ja piristävä. Ei se olisi osunut ja uponnut niin kovaa, ellei siinä mainittuja asioita todellakin olisi tunnistanut monista, monista blogeista. Siinä sanottiin ääneen se, mitä ainakin itse olen usein ajatellut.

Eikä se mielestäni ollut ilkeä. Noinhan se menee, että kun pyöritään samoissa porukoissa, niin seura tekee kaltaisekseen. Ei se mikään synti ole, että muotiblogeilla on samoja piirteitä - miksei niille saisi nauraa?

Kommenttiloota taas oli ihan naurettava.

Jenni kirjoitti...

"Oikein ei voi toimia. Älykäs ja fiksu ihminen on ylimielinen ja tärkeilevä, ilmeisen rento ja iloinen ihminen on tekopirteä, vihainen on lapsellinen ja rauhallinen mitäänsanomaton sekä tylsä. Opiskelija on toisten rahoilla elävä loinen ja työssä käyvä rahoillaan leveilevä kusipää. Lehtidiilin saanut on vienyt joltain pätevämmältä työpaikan ja lehtidiiliä saamaton on epäkiinnostava luuseri."

Aamen.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida vaikka vanha juttu onkin mut olin muutaman päivän lukematta blogeja ja törmäsin tuohon postaukseen vasta eilen. Aiemman anonyymin kanssa olen samoilla linjoilla. Mun mielestä postaus oli tosi hyvä,se stylisti- kohta vain oli ehkä pikkasen liikaa. Mutta muuten aivan mahtava postaus. Suurin osa ei näköjään otti sen liian tosissaan ja vetaisi palkokasveja nenään. Ja tosiaan kommenttiloota oli jotain aivan uskomatonta.
Kumma ettei tässä postauksessa pitänyt paikkaansa vanha sanonta että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa ja esim Salla ja MouMou pysyivät poissa kommenttilaatikosta(tai haukkuivat Taran pystyyn anonyymina ;)).

Mutta ihan tosi on että ketään ei voi miellyttää..

Anonyymi kirjoitti...

tarkoitin tietenkin että kaikkia ei voi miellyttää :DD

Anonyymi kirjoitti...

OT: Desert planet ja Rollo roks ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...