3.4.2009

Näin teet ostoksia American Apparelin verkkokaupassa

Muutamaan otteeseen on pyydetty ja kyselty kokemuksiani tilaamisesta American Apparelin verkkokaupasta. Tässäpä siis on muutamia vinkkejä!

American Apparel on yhdysvaltalainen ketju, ja vaatteet myös tuotetaan siellä. Euroopasta tilattaessa vaatteet kuitenkin toimitetaan Saksasta, joten tulleista ei tarvitse huolehtia. Eurohinnatkin AA:n nettikauppa näyttää ongelmitta, kun vain klikkaa EU:n lipun kuvaa oikeasta ylänurkasta.

Image and video hosting by TinyPic


Shoppailu onnistuu täysin normaalisti valikoiden kautta navigoiden. Tuotesivuilla nähtävillä ovat normaaliin tapaan värivalikoima ja kustakin väristä saatavilla olevat koot. Lisäksi tuotesivuilla on lisäkuvia tuotteesta ja mahdollisesti skannaus jostakin mediajulkaisusta, jossa tuote on esiintynyt.

Huomattavaa on myös jokaisen kohdalla mahdollisuus antaa tuotteelle tähtiä ja kirjoittaa siitä arvostelu. Muiden arvosteluja kannattaakin lueskella, mikäli pohtii, onko tuote laadukas (kutistuuko pesussa, venyykö paljon käytössä, päästääkö helposti väriä, onko leikkaus hyvä, vastaako nettisivuilla esitellyt kuvat todellisuutta esimerkiksi värien suhteen) tai millainen koko kannattaa valita. Suosituilla, kauan valikoimassa olleilla tuotteilla on ymmärrettävästi enemmän arvosteluja, kuin uusilla ja vähemmän suosituilla tuotteilla.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

American Apparelilla on monissa t-paidoissa ja topeissa valittavana sekä unisex-malli, että toiselle tai molemmilla sukupuolille suunnitellut omat versiot. Tuotekohtaisesti näissä voi keskenään olla hieman eroja malleissa, mutta merkittävin ero on koko. Unisex-malleissa huomautetaan erityisesti, että naiset voivat haluta valita tuotteesta normaalia pienemmän koon. Tässäkin kannattaa kuitenkin lueskella muiden kokemuksia. Mitään yleispätevää kokomitoitusohjetta on vaikea antaa, sillä koot vaihtelevat materiaalien ja mallien mukaan. Edelleen siis kannattaa tutkia, mitä muut arvioivat.

Kun ostoskoria on riittävästi täytellyt, voikin siirtyä checkoutin kautta tekemään itse tilausta. Kannattaa huomioida, että yli sadan euron tilauksista ei peritä lainkaan toimituskuluja, joten kannattaa tilata useampi tuote kerralla tai lyöttäytyä yhteen kaverin kanssa. Lisäksi liittymällä American Apparelin postituslistalle saa 15% alennuksen ensimmäisestä tilauksestaan. Sähköpostiin ilmestyvä alennuskoodi naputellaan ohjeiden mukaisesti maksusivulla näkyvään, sille varattuun tilaan.

Image and video hosting by TinyPic

American Apparelin tilauksensa voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard, Discover ja American Express), mutta empiirisen kokeilun jälkeen totesin äskettäin, että myös Visa Electronilla maksaminen onnistuu. Tällöin vain kuvittelee Electroninsa luottokortiksi ja täyttää lomakkeessa kysytyt tiedot normaaliin tapaan. Maksu veloitetaan kortilta ilman ongelmia heti, kun tilaus on valmis lähetettäväksi.

AA lupaa toimittaa tuotteet noin kymmenen työpäivän kuluessa tilauksesta, mutta toisinaan tuotteet ovat saapuneet ovelle hieman aikaisemminkin. Toimitukset perille tuo Suomessa UPS, josta otetaan puhelimitse yhteyttä toimitusajan sopimisen merkeissä, kun paketti on kiikutettavissa kotiovelle.

Omat kokemukseni American Apparelista ovat enimmäkseen myönteiset. Valikoima on mieleeni ja tilaaminen on helppoa, eikä paketti ole vielä koskaan jäänyt eksyksiin, mutta joskus nettisivuilla tuotekuvien värit eivät ole täysin vastanneet todellisuutta. Korostankin siis yhä edelleen arvostelujen lukemista, usein saman huomanneet kyllä raportoivat tällaisista hyvin nopeasti. Kannattaa toki itsekin kirjoitella rehellisiä arvosteluja, risuja tai ruusuja, ostamistaan tuotteista. Palautusta en ole tullut kokeilleeksi (yllättävät värit ovat olleet sellaisia, että niiden kanssa on voinut helposti elää), joten sen helppoudesta tai sujuvuudesta en valitettavasti osaa sanoa mitään.

Vastaisuudessa voisinkin tehdä vastaavanlaisia katsauksia muihinkin verkkokauppoihin ja samalla esitellä muutaman muun suosikkini!

P.s. Ostosten esittelyä luvassa vielä myöhemmin tänään!

16 kommenttia :

Sara kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta, olenkin pitkään miettinyt AA:lta tilaamista ja ehkä nyt vihdoin tilaan :) Tosin ensin pitäis hommata vähän fyffee :D

Anonyymi kirjoitti...

Mua vähän ihmetyttää tämmöset.. kuka on niin tyhmä ettei tajua kuinka AA:sta tilataan? :D No, luulis nyt ainakin kaikkien osaavan..

Maria kirjoitti...

Sara, hän on hyvä :)

Anonyymi, outojen ja varsinkin ulkomaisten kauppojen kohdalla voi epäilyttää, että ei suinkaan tähän ole koiraa haudattuna :P Tai siis, mua itteäni ainakin joskus epäilyttää ;D

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka monta tilaajaa about menetit sen "en salee sammuta valoja"-postauksen jälkeen? Susta on puhuttu myös Taran blogin uusimman postauksen kommenttilodjussa ;D...

Maria kirjoitti...

Anonyymi, Blogilistalta muistaakseni lähti pari kolme, sivupalkin lukijoista katosi muistaakseni yksi. Sittemmin uusia on tullut noidenkin edestä.

Minusta saa toki puhua. Toihan se sinutkin tänne kommentoimaan ;D

Anonyymi kirjoitti...

Ärsyttää hetki hetkeltä enemmän, että oma Visa Electronini on Tapiolan, eikä siihen siis saa nettimaksuominaisuutta! Argh. Kohta on pakko vaihtaa pankkia, koska netti on täynnä vaikka mitä kivaa tilattavaa...

Anonyymi kirjoitti...

ai siis ei ole mtn tullimaksuja kun tuolta tilaa? <: kiva postaus

Maria kirjoitti...

Anonyymi1, aww, harmin paikka :( Palautetta Tapiolalle? ;)

Anonyymi2, kyllä, ei ole tullimaksuja :)

Anonyymi kirjoitti...

Amazon.co.uk:n kautta on mahdollista ostaa american apparellin perustuotteita huomattavasti halvemmalla kuin american apparellin omasta nettikaupasta. Tarjooma on kuitenkin rajallinen.

Tuotteen myyjä on HiveTees niminen kauppa ja lähetykset tulee englannin sijaan jenkeistä. Kannattaa varmistaa että lähetyksen loppuhinta kuljetuskuluineen maksaa alle 50 euroa. Muuten joutuu maksamaan 22% ALV:n. Nettikauppias kuitenkin lupasi korvata mahdolliset tullit ym. maksut jos sellaisia kertyy.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

luettuani ohjeesi uskaltauduin minäkin tilaamaan kaksi Circle scarf-huivia.
Nyt jään odottelemaan ihanuuksia saapuvaksi=9
Kiitokset neuvoistasi!

Anonyymi kirjoitti...

paljonko maksaa postituskulut jos tilaa alle 100 eurolla? :O

Maria kirjoitti...

http://store.americanapparel.eu/shippinginfo.html

Anonyymi kirjoitti...

pitääkö olla täysi ikäinen jos tilaa tuolta visa electronilla ?

Maria kirjoitti...

En kyllä tiedä :F Kokeilemalla selviää? x)

Anonyymi kirjoitti...

ei muute toiminu visa electron enää maksuvälineenä..

harmi, olin jo ihan innoissani tilauksesta.

Maria kirjoitti...

No voihan paska :( En ole hetkeen tilaillut niin en ole huomannut... Krääh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...