10.4.2009

Kunnallisvaalit uusiksi kolmessa kunnassa

Eläköön järjenjuoksu, siis taas vaihteen vuoksi. Kyyninen idealistinuori on innoissaan, koska korkein hallinto-oikeus on päättänyt, että niissä kunnissa, joissa sählättiin sähköisen äänestyksen parissa ja lähes 200 ääntä jäi antamatta mm. äänestyslaitteen surkean käyttöliittymän takia, kunnallisvaalit uusitaan ensi syksynä. Nämä kunnat ovat Vihti, Karkkila ja Kauniainen.

Sähköinen äänestäminen sai viime vuonna Electronic Frontier Finland ry:ltä joka vuonna jaettavan Isoveli-palkinnon. EFFI on kritisoinut voimakkaasti paitsi sähköisen äänestämisen laitteistoa, myös tuonut esiin konseptiin ylipäätään liittyviä uhkakuvia.

On hienoa huomata, että järki voittaa huolimatta siitä, että ihmiset väheksyivät sähköisen äänestyksen ongelmia. Hyvin yleistä oli tuolloin syyllistää ihmisiä siitä, etteivät nämä osanneet käyttää laitetta. Demokraattisessa päätöksenteossa nyt vain ideana on se, että myös teknisesti taitamattomat pääsevät osalliseksi. Oikeusministeri Tuija Brax taas kuittasi sähköisen äänestämisen uhat science fictioniksi. Lehti kuittasi Tuija Braxin science fiction -hahmoksi.

1 kommenttia :

Emma kirjoitti...

Miksi näitä pitää tehdä yhä uudestaan ja uudestaan. Minusta tuntuu, että kaikki sähköiset äänestämiset/haut menevät aina jotenkin sekaisin. Ja sitten hehkutetaan, kun on tämä niin hyvä ja moderni systeemi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...