11.4.2009

Kuinka huonosta päivästä tuli vähän parempi

Päivä alkoi tänään harvinaisen huonolla vaihteella: väsytti, ulkona oli harmaata, ei huvittanut lukea tenttiin ja asuvalikoimakin mätti. Mieli teki pukea korot ja vaalea jakku, mutta viileä ilma ja edessä häämöttävä, lieviä maasto-osuuksia sisältävä kauppareissu tekivät suunnitelmista aivan mahdottomia. Mikään ei oikein toiminut.

Kauppareissulla aurinko alkoi kuin alkoikin paistella ja kaupasta löytyneet pitsa-ainekset nostattivat mielialaa. Kotiin päästyä sitä jopa sai aikaiseksi muutaman kuvan iltapäivän porotuksessa. Ja nyt toverihifistelijäni hiljaa, puhkipalamiset ja voimakkaat kontrastit ovat sivuseikka, kun kyseessä on päivän pelastaminen totaaliselta minuuskatastrofilta!

Päälle eksyi nahkatakin (En malta odottaa, että postimies kantaa minulle uuden synttäritakkini, mitä enemmän odotan sitä, sen enemmän kyrsiinnyn tähän pilottimalliin.) ja boaleggingsien kaveriksi tennarit, harmaa cittariteeppari ja vaaleanpunainen neuletakki, jota tosin ei juurikaan näy. Sori, my bad.

near easter 1

near easter 2
Nahkatakki ja ketjukoru - H&M, harmaa t-paita - Cittari, boaleggingsit - American Apparel, engät - Converse Light Acoustic, huivi - Pieces, neuletakki - second hand

Tänään ohjelmassa ihan näillä minuuteilla käynnistyvä Ässät vs. Sport -matsi (jee, hyvä Vaasa!) ja hieman myöhemmin kasvispitsan vääntämistä. Kasvis siksi, että kaikki lihat ovat tällä hetkellä umpijäässä pakkasen uumenissa, ja pitsaa on saatava tänään. Kiinnostuneita Marian kokeilevan keittiön kasvispitsareseptistä?

12 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

miten sun blogin voi poistaa suosikeista?
En löytäny profiili sivuiltasi samanlaista linkkiä "poista suosikeista" kuin muiden bloggaajien sivuilta löydän.

Maria kirjoitti...

En kyllä tiedä yhtään mistä puhut -.-

Maria kirjoitti...

Voi piru, Ässät voitti :(

Anna-Maria kirjoitti...

Hyvinhän nuo kuvat ovat onnistuneet. :)
Semmoinen toive, että laittaisit nuo kuvat suoraan html-koodilla blogiisi hieman pienempinä (blogitekstisi levyisinä), jotta niitä ei tarvitsisi avata uuteen ikkunaan. Olen laiska avaamaan kuvia ja varmasti aika moni muukin lukija on..Kuvat on aina niin pikseloituneita, jos ei niitä avaa isoksi. Olisi kiva nähdä ne heti tarkempina. :)

Sinna kirjoitti...

Nuo Converset on ihan jumalaiset, nam! Nyt kun olen pääsiäiseksi laskeutunut Tampereen seudulle napapiiriltä, voin jakaa bloggareitten fiilistelyt keväästä: mitkä ihanat ilmat täällä on. <3

Maria kirjoitti...

Anna-Maria, hmm, nyt en ihan ymmärtänyt, voisitko selittää tarkemmin? :D Olen lisännyt kuvat Flickrin tarjoamalla html-koodilla ja ne kyllä ovat tekstinleveyttä kapeampia.

Sinna, kiitti :) Täällä tosiaan oli tänään iltapäivällä varsinkin tosi mahtava keli <3

Anonyymi kirjoitti...

Oliko lauseessa "kasvispizza siksi, koska lihat oli jäässä"(tms.) asenteellinen kaiku? Siis sillä tavalla, että kasvisten syöntiä pitää erikseen selitellä. Miksi pitää (jos pitää)?
-Mini

Maria kirjoitti...

Mini, kasvisruoka on pätevä vaihtoehto jopa lihan intohimoisille ystäville :P

Anna-Maria kirjoitti...

Huomasin, että kuvien pikseloituminen johtuu mun pienestä näytöstä. Meidän laajakuvanäytöllä kuvat näkyy ok. Eli jos jollain on pienehkö näyttö, ovat kuvat pikseloituneita kun niitä katselee suoraan tässä blogissa. Klikkaamalla kuvaa kuvat näkyy ok Flickrissä, mutta itse en jaksa ikinä klikkailla blogien kuvia isommiksi. :D Käytän omassa blogissa kuvan suoraa web-osoitetta ja blogiin laitan sen html-koodina (img src=..jne), jolloin kuva näkyy valmiiksi oikean kokoisena eikä sitä tarvi avata erikseen isommaksi. Tietty siinä on oma vaivansa, mutta meille pieninäyttöisille se toimii paremmin. :)

Maria kirjoitti...

Aa, vai tällänen juttu siis oli kyseessä :) Mun arvaus tosin olis, että ongelma ei ole näytössä, vaan selaimessa (ja jos vika olisi näytön koossa, sen pitäisi mennä pikemminkin niin päin, että virheet näkyvät isolla ruudulla paremmin). Näyttökoon kun ei pitäisi vaikuttaa kuvanskaalaukseen, selain sen sijaan voi skaalata kuvaa joko hyvin tai huonosti. Näytön erottelukykykin voi tuoda esiin selaimen skaalausvirheitä, vaikka kyseessä olisikin sama selain. :>

Flickrin kanssa taas säännöt sanovat, että kuvan täytyy linkata Flickrin kuvasivulle, joten niin kauan kuin sitä käytän, tää nyt vaan on näin ja pahoittelen asiaa :P.

Anna-Maria kirjoitti...

Taidat olla oikeassa, tsekkasin nyt kuvat Firefoxilla ja hyvin näkyy tällä miniruudullakin. :) Eli jos käyttää Internet Exploreria kuvat pikseloituu ainakin minun koneella. Mulla on kyllä IE:n uusin versio eli varmaan versiossa ei sinänsä ole vikaa, joten en sitten tiedä mistä johtuu. En osaa sanoa vaikuttaako tämä miniläppärin näytön koko mitenkään asiaan. Täytyy yrittää muistaa käyttää Firefoxia jatkossa. :)

Maria kirjoitti...

No hyvä, että ongelman syy ratkesi :) GA-tilastoja katsellessa näyttää siltä, että Tulikettua suosii kävijöistä 66 prosenttia, IE:tä peräti 22 prosenttia ja loput on sitten joitain muita selaimia. Kuinkakohan monella muulla sitten lienee noita samoja ongelmia noiden kuvien kanssa... :/ No, toivotaan, ettei liian monella :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...