14.4.2009

9 trendiä keväälle ja kesälle 2009

Kerrataanpa hieman niin kaupoissa kuin blogeissakin pyörineitä, useammallekin ihmiselle väristyksiä (niin hyvässä kuin pahassakin) aiheuttavia muodinoikkuja. Tämä on

9 trendiä keväälle ja kesälle 2009

1. Shortsit. Ne voivat olla farkkua tai vaikkapa wangmaisesti harmaata collegea, lahkeet voivat olla pitkät tai lyhyet, istuvuus löysää tai tiukkaa, materiaali ehjää tai rikottua, väri pääsääntöisesti vaaleaa, tavalla tai toisella.

2. Vaaleat sävyt - trendi, johon voi joka kevät luottaa. Valon lisääntyminen saa joka vuosi kaupat pursuilemaan nudesävyistä ja enemmän tai vähemmän pastelliväreistä, valkoiselta ja beigeltä tuskin voi välttyä. Positiivista on se, että valkoinen on kuin musta - sen kanssa ei yksinkertaisesti voi epäonnistua, oli vuodenaika mikä hyvänsä. Vaaleiden sävyjen erikoistapauksena monet haluavat nyt vaalean jakun.

3. Haaremihousut. Halusitte tai ette, niitä tulee löytymään kaupan tangoilta, ja piditte siitä tai ette, osa ihmisistä tulee käyttämään niitä julkisesti.

Image and video hosting by TinyPic


4. Raitapaidat. Erityisesti tummat raidat vaalealla pohjalla valloittavat juuri nyt blogosfääriä ja kaupan hyllyjä. Marimekko on raitojaan tehtaillut jo vuosikymmenet ja onpa mm. Filippa K:llakin tänä vuonna oma versionsa. Investointeja metsästävät hankkivatkin raitansa laadukkaina, jolloin ne kestävät sen joidenkin vuosien päässä häämöttävän uuden raitojen tulemisen - ja jopa sitä seuraavan. Kukasta kukkaan lentelijät voivat tyydyttää raitahimonsa edullisten ketjuliikkeiden valikoimalla.

5. Leggingsit. Yksinkertaisimmillaan näistä on tullut paikkansa ainakin toistaiseksi vakiinnuttanut, monikäyttöinen perusvaate, jota nyt voi löytää kaupasta mm. seeprakuosisena ja villinä korttina jopa käärmekuosisena. Musta, nahkamainen kiilto kestää sekin vähintään ensi talveen saakka. Kesää varten leggingsinsä voi repiä ja leikellä jännittäville kuvioille. Myös pitkien farkkujen repiminen on hot.

Image and video hosting by TinyPic


6. Biker-takit - joko nahkaisena, tekonahkaisena tai kangasversiona. Viime vuonna alkanut villitys luultavasti tekee pilottipusakat ja kaupat suorastaan notkuvat bikertakkeja ainakin vielä pari seuraavaa vuotta - aina seuraavaan takkivillitykseen asti.

7. Boyfriend-bleiserit. Hieman pitkät ja suurikokoiset bleiserit ovat nyt SE juttu. Hihat voi kääräistä ylös tai hankkia yksilön, jossa hihanpituus on valmiiksi vajaamittainen.

Tästä Nelly.comin tuotesivulle


8. Paljetit. Ei ole vaatetta, jota ei voisi muuntaa paljettien peittämäksi diskobilevaatteeksi. Paljetteja on nähty mm. mekoissa, liiveissä, leggingseissä ja jopa Converse-tossuissa. Kuten muidenkin trendien kohdalla, silmät auki kirppareilla!

9. Metalliset yksityiskohdat - joko ketjujen, vetoketjujen tai niittien välityksellä. Jopa hapsulaukkujen hapsuista voi riippua niittejä! Pistetään ne metallinpaljastimet ujeltamaan.

Kuvat: Stockholm Streetstyle, Nelly.com

Mitkä trendit löytyvät jo sinun vaatekaapistasi ja mitä sinne ei tule päätymään?

19 kommenttia :

k kirjoitti...

"Haaremihousut. Halusitte tai ette, niitä tulee löytymään kaupan tangoilta, ja piditte siitä tai ette, osa ihmisistä tulee käyttämään niitä julkisesti."

Heheh. Hyvin sanottu. :D

Maria kirjoitti...

Sopeutuminen on pop :)

bubble kirjoitti...

Haaremihousuja tuskin tulee multa löytymään, sortseista en tiedä koska eivät juuri sovi jaloilleni, boyfriend-bleiseriäkään tuskin hankin kun takkeja ja jakkuja on kuitenkin käyttöön asti ihan tarpeeksi, myöskään paljetteja en juuri omista (!!).. Muut sitten taitaa löytyäkin :)

linda sofia kirjoitti...

löytyy melkeen kaikki :D paitsi vaaleat värit ;<

Micci kirjoitti...

Metalliyksityiskohdat, lyhyt, vähän bikertyylinen nahkatakki ja raitapaita sekä leggingsit ja jopa paljetit pieninä yksityiskohtina ovat mun mieleeni, mutta nuo muut eivät kyllä yhtään. Jakut kyllä muuten on mun juttu, mutta tuollaiset löysät ei.
Ja niin, pahoin pelkään, että saan yliannostuksen haaremihousuja kesäkuisella Tukholmanreissullani... Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka palaan sieltä sellaiset jalassani! No se ei kyllä ole kovin todennäköistä.. :D

Maria kirjoitti...

Bubble, mä kelailen tässä että mitä mieltä olisin paljeteista ;D Tavallaan ihan hienoja välillä, mutta sit toisaalta... :D

Linda Sofia, mun kaappii ilmesty yhtäkkiä jotenkin vaaleita sävyjä :F Tästä hei huomenna postausta! ;)

Micci, haha, niin kuka tietää ;D Aww, muakin himottais Tukholma :P

Riikka kirjoitti...

En tajua miten olen joskus selvinnyt ilman legginssejä! Oikeestaan kaikki näistä sun listaamista trendeistä kolahtaa, varsinkin hyvin istuvat haaremihousut on ihan pakko saada kesäksi.

Riikka kirjoitti...

heheee, korjaus, en tiedä voiko haaremihousut istua hyvin D: tarkoitin siis sellaisia missä on hyvät leikkaukset eikä näytä siltä että on jotain ylimääräistä housuissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi mitään, mutta mun mielestä haaremihousut ovat yksinkertaisesti kamalat! :|

kerttu kirjoitti...

Haaremihousut tulee löytymään aivan ehdottomasti mun kaapista heti kun vaan jaksan lähteä metsästämään sopivia yksilöitä!

-L- kirjoitti...

Listaamasi 9 kohtaa osuivat naulankantaan! Osa löytyy jo nyt kaapeista, osa on ehdottomasti hankintalistalla. Vaalea jakku/bleiseri on saatava samoin haaremihousut. Ja niin ehdottomasti harmaat collegeshorpakset! :) Olikohan listassa mitään mistä en innostuisi... Ööö eipä tainnut! :)

Maria kirjoitti...

:)

mk kirjoitti...

Shortsit jee ja raitapaidat jee. Niitä uskaltaa tämmönen normipukeutujaki käyttää. Ja paljastaa uljaat tanssijan jalkansa (joista olen ylpeä), uumama! ;) Boyfriend-bleiseri kuulostaa mielenkiintoselta. Mikseipä myös vaaleat sävyt ja metallijutut. Legginsejä en oo edelleenkään käyttäny ikkään. Ku en koskaan osta vaatteita.:D Nyt jopa himottais, oispas vaan rahaa semmoseen. Ja Tukholma himottais myös. :) Haaremihousut jätän suosiolla muille, not my thing (koska ne mun uljaat lihakset ei näkyis niissä, muahhah ;D).

Vimps kirjoitti...

Shortsit löytyvät, uusimmat ovat lyhyet harmaat collegesortsit. Lisäksi vaatehuoneessa on jo entuudestaan ainakin nahkaiset, harmaa-mustat, vaaleanpetroolinsiniset, vaaleanpunaiset ja parit mustat shortsit. Farkkushortsit eivät ole vielä vakuuttaneet mua.

Valkoisia toppeja ja teeppareita on hankittu, printillä ja ilman, samoin haaleanvaaleanpunaisia ja nudensävyisiä.

Haaremitkin löytyvät, mustat ohuet kesäksi, harmaat hieman paksummat kevääksi.

Raitapaitoja on ennestään vaatehuoneen hyllyillä, enimmäkseen Marimekkoa. Tuorein tulokas on MTWTFSS:n.

Leggareitakin löytyy useita: kimmeltävää, boa-kuvioista, käärmekuosista, batiikkivärjättyä, farkkua, sataprosenttisen villaista, verkkoversiota, capripituista...

Harmaan Acnen biker-nahtakatakin hankin jo viime syksynä. Kohta se pääsee käyttöön!

Myös boyfriend-bleiseri löytyi viime syksynä Acnelta. Sekään ei ole vielä päässyt kunnolla käyttöön, koska kelit ovat olleet niin koleita.

Paljettia vaatehuoneestani löytyy ainoastaan baskerissa. Muutakin on kyllä kytätty...

Vetoketjuyksityiskohtia löytyy ainakin hameista, shortseista ja saappaista, kaulasta kasa kettinkiä ja niittejä laukuista ja kengistä. Ainakin.

Minut on ilmeisesti aivopesty hyvin...

nsku kirjoitti...

haaremihousut korkeiden korkojen kanssa on jotain niin järkyttävän rumaa. en käsitä millään tavalla. samoin kaikenlaiset legginsit menee niin yli mun ymmärryksen, menny siitä saakka ku ne mustat nyloniset tuli muotiin joskus -05. eikä kyllä muutenkaan mikään tulevista trendeistä iske.

Maria kirjoitti...

Mk, hehee, mä en ookkaan vielä nähnyt sun uusia ja uljaita tanssijajalkoja ;) Nimimerkillä pitäs kans vähän treenata.

Vimps, no niinpä näkyy :D Aww, oon kans ihaillu Acnen rotseja, hyviltä näyttävät, mutta hieman ovat arvokkaita :P Että *kadekadekade* :)

Nsku, ei aina tarttekaan :P

Vimps kirjoitti...

En mä niistä Acnen takeista täyttä hintaa maksanut enkä maksaisikaan, vaikka ovatkin ihanan laadukkaita. Joku raja se on rievuilla ja kengilläkin! ...samalla kertaa hankin myös hillittömät Acnen kiilakorkogladiaattorit, mustaa mokkaa nam!

Maria kirjoitti...

Hehe, mulla ei selkeesti koskaan oo silmää sille mistä ja millon noin makeita tarjouksia löytyy :) Mun Ebay-kahlauskin on aina aika toivotonta haparointia :P

Tiina kirjoitti...

Raitapaita, leggingsit ja vaaleita värejä löytyy jo, yhdet vaaleat farkut olisi tarkoitus saksia shortseiksi.

Paljetit pienissä määrin, metalliyksityiskohdat pienissä määrinja nuo löysät bleiserit ois jees, bikertakista en ole ihan varman

Haaremihousuja ei mun päälläni tulla koskaan näkemään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...