11.4.2009

11 tapaa vältellä tenttikirjan lukemista

Koska tämä aihe on niin ajankohtainen paitsi edessä häämöttävien valintakokeiden, myös kevään viimeisten tenttirutistusten takia, esittelen teille...

11 tapaa vältellä tenttikirjan lukemista
(Huomio, noudata näitä ohjeita vain omalla vastuullasi!)

1. Keksi alati lukemista parempaa tekemistä. Katso Huippumalli haussa, selaa läpi kaikki suosikkiblogisi, lue päivän uutiset jokaiselta uutissivustolta, jonka suinkin tiedät. Tee ristisanoja ja sudokua, vie koira lenkille, pese pyykit, pelaa Little Big Planetia ja suunnitele seuraavan päivän vaatetusta tai neulo villasukat. Huomaat nopeasti, että aina on parempaa tekemistä, kuin lukea tenttiin!

2. Tule kipeäksi. Kehitä itsellesi niin hirveä nuhakuume, ettet pysty kurkkukivulta, yskimiseltä ja liman ryystämiseltä ajattelemaan edes omia ajatuksiasi loppuun asti, puhumattakaan sitten muiden ihmisten ajatusten omaksumisesta.

3. Hukkaa tenttikirja. Ei voi lukea sitä, mitä ei ole.

4. Järjestä itsesi luokkakokoukseen, kaverin polttareihin ja vuoden parhaimpiin teemabileisiin samalla viikolla, kuin olit suunnitellut keskittyvästi lukemiseen.

5. Koe muistinmenetys ja unohda koko tentti. Tietämättömyys tekee onnelliseksi!

6. Löydä kauan kadoksissa ollut peruskouluaikainen ystävä Facebookista ja kuluta ainakin kaksi päivää spämmimällä tätä ryhmäkutsuilla, testeillä, virtuaalioluilla ja -suklailla sekä "Kuinka samanlaisia olette seksiä harrastaessanne" -testeillä.

7. Unohda pari silakkaa kirjan väliin ja kirja ovelasti karvaturrin ulottuville. Lopputulos on sama kuin kohdassa 3. Hupsista... Huomio! Vain lemmikinomistajille!

8. Mene kauppaan. Jääkaapista ihan varmasti puuttuu jotakin. Jos ei, taatusti viimeistään sitten kaupassa keksii jotakin ehdottoman välttämätöntä.

9. Käy palauttamassa muita kirjastosta lainaamiasi kirjoja ja sujauta tenttikirja niiden joukkoon. Kirjastolla varmasti arvostetaan ahkeraa kirjojenpalauttelijaa!

10. Vietä ensin koko viikko perheesi tai sukulaistesi luona - täytyyhän perhesuhteita pitää yllä. Muista ottaa kirja mukaan! Kun olet viimein lähdössä takaisin kotiin päin, unohda kirja. Tämä toimii sen paremmin, mitä kauempana perhe tai sukulaiset asuvat. Kannattaa myös unohtaa kirja sellaiseen paikkaan, ettei isäntäväki sitä heti löydä ja kiikuta postiin. Sängynaluset ja takat ovat oivallisia paikkoja unohtaa tenttikirja.

11. Ole humalassa aina, kun on otollinen hetki lukea. Kun promillet humisevat päässä, ei kukaan yksinkertaisesti voi edes syyllistää lukemattomuudesta.

Näillä ohjeilla tenttiin lukemisesta tulee käytännössä mahdotonta. Siltä varalta ettei tule, lukijat voivat lisätä kommenttilaatikon puolelle omat ohjeensa tenttikirjan välttelemisestä!

14 kommenttia :

Sofia D kirjoitti...

Hahhah:D Tää oli paras! :)

Nana Q. kirjoitti...

Muutu kodinhegettäreksi. Pese vessa, kiillota hanat, imuroi, tamppaa matot, leivo sämpylöitä. Kuka muka voi lukea tenttiin, jos sängyn alta kurkkii villakoira?

Maria kirjoitti...

Sofia D, oli aika hauskaa kirjotella tätä :P

Nana Q, mahtava! ;D

Kupittaa kirjoitti...

Haha :D Hauska

Crislia kirjoitti...

Mie oon tehny suunnilleen näitä joka kohtaa koko pääsiäisloman ajan. Lisäksi olin esim. nukkunut 2 tunnin päiväunet joka päivä.

Boobettes kirjoitti...

Ai vitsi vähä oli nää niin hyviä :D!!!!! ja niin pelottavan totta...mitäköhän tekosyitä sitä ens kerralla keksii...

Maria kirjoitti...

Kupittaa, tänks :D

Crislia, haha, aww :P Nukkuminen onkin hyvä lisä tolle listalle ;P

Boobettes, kiitti :D

Kermakahvi kirjoitti...

Hahah :D tämä on kyllä niin totta myös omalla kohdallani aina, kun pitäisi opiskella jotakin. ;D

Aurora kirjoitti...

Ahahhahah :D <3 Just, kun luen koko meidän koulun ehdottomasti tylsintä tenttiopusta...

papiervampier kirjoitti...

Vähän pelottaa miltä mun ikkunat näyttävät sen jälkeen kun valmistun, kun kukaan ei enää pese niitä.

Olen kotona niin kauhea sluibaaja että tajuan mennä kirjastoon jos tarkoituksena on oppia jotain. Kirjastot ovat kuitenkin täynnä houkutuksia, mm. valaisimien suunnittelijan etsiminen kuukkelilla jne..

Maria kirjoitti...

:)

Anonyymi kirjoitti...

Sovellan tätä pääsykoekirjan lukuun ja olen pääsiäisloman aikana käyttänyt näistä numeroita 1. armoton dataus, huoneen siivous, greyn anatomian neljäs kausi
2. Kuvitteellinen nuha ja heikko olo(estää muuten myös urheilun)
4. Terassikelit eli olihan sitä siis pakko mennä syömään ensimmäinen kevään jäätelö ja juomaan ensimmäinen(set) kevään terassisiideri(t)
10. Siskon kanssa hengaus, pakkohan sitä on hoitaa sukulaisuussuhteita!
11. Suurin ja ehkä onnistunein keino. Torstain juhliminen laajentui sunnuntaihin asti kestäväksi armottomaksi biletysputkeksi. Päivät kuluivat darraisena, joten lukeminen ei tullut kysymykseenkään!

Eli erittäin toimivia keinoja kyllä! Kokeilen noita muita sitten vaikka ensi viikolla :D

Maria kirjoitti...

Mahtavaa! ;D

papaija kirjoitti...

Siivouksen lisäksi toinen varteenotettava välttelykeino on urheilu. Lähde siis lenkille, jumppaan yms. jolloin teet jotain hyödyllistä eikä kukaan voi tuomita liikunnan harrastamisesta, sehän edistää terveyttäkin:D

Se tietenkin, että harkitsee jäävänsä vielä kolmannelle ryhmäliikuntatunnille peräkkäin voidaan jo ehkä lukea jonkin tason välttelyksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...