21.3.2009

Toisensa tuhoavat

Israelilaisten sotilaiden keskuudesta on noussut tunnustuksia Gazassa tehdyistä julmuuksista. Helsingin Sanomat uutisoi, että sotilaat ovat myöntäneet tappaneensa kylmäverisesti siviilejä ja tuhonneensa omaisuutta. Armeijan rabbit ovat julistaneet sotilaille, että kyse on uskonsodasta, ja että heidän tehtävänään on karkoittaa pyhältä maalta vääräuskoiset. Samanlaisia asenteita on myös vastapuolella. Palestiinalaiset taistelijat haluavat niin ikään päästä israelilaisista eroon.

Miten tahansa ja mistä tahansa media uutisoikin, syytökset sotapropagandan levittämisestä lentelevät villisti puolin ja toisin. Oli sodassa kyse mistä tahansa, uskosta, maasta ja materiasta, itsenäisyydestä, oikeudesta tai kunniasta, viha jyllää voimakkaana molemmilla puolilla, ja erityisesti palestiinalaiset siviilit ovat massiivisen israelilaisarmeijan tulilinjalla. Mikä ratkaisu toisi helpotuksen ihmisille, jotka ovat tämän kaiken, molemminpuolisen vihan ja väkivallan keskellä?

Israelin puolustusministeri Ehud Barak väittää, että Israelilla on maailman eettisin armeija. Kuin sysimustaa huumoria täysin väärässä paikassa.

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...