23.3.2009

Ronskit ketjut ja tyylini kohtalo tulevaisuudessa

Ketjuja. Niitä ei vaan voi olla liikaa. Ostoslakkoni romutusreissulla mukaan tarttui vyön ja farkkuleggingsien lisäksi ketjuja H&M:lta. Näin järeää metallikasaa vain ei jätetä roikkumaan kaupan naulaan! Muistuttaa muuten erehdyttävästi gTien huomattavasti arvokkaampaa metallikasaa... No, toisaalta heittämällä kasan ketjuja yhdeksi ryppääksi se ei kummoinen saavutus ole. Olisipa rautakauppa lähellä. Vaan katsokaa tuota mahtavaa ketjukasaa! Hintaa pyöreät 12 euroa.

chainy

chainy2
Ketjut - H&M, viskoosinen t-paita - American Apparel, farkkuleggingsit - Gina Tricot

Olen hetkittäin miettinyt, että tämän hetkinen muoti sattuu olemaan hyvinkin suosiollinen asioille, joille lämpeän, eli ketjuille, ronskin rouheille ja räyhäkkäille yksityiskohdille, riekaleisille vaatteille, vetkoketjuille, niiteille ja kiiltäville pinnoille, olivat ne sitten nahkaa tai erityyppisiä muovimateriaaleja. Tämän keskellä olen löytänyt tyylini. Mitä tapahtuu, kun nämä asiat yksinkertaisesti menevät pois muodista? En huolehdi lainkaan siitä, ettäkö sitten olisin epämuodikas, sellainen ei kiinnosta minua, huoleni on puhtaan käytännöllinen: joudunko metsästämään riittävän räyhäkkäitä asioita kissojen ja koirien kanssa? Täytyykö minun opetella ompelemaan ja vääntelemään metallilangasta ketjuja? Ei sinänsä aivan kestämätön vaihtoehto.

Toivon kuitenkin, että tyylini kehittyy ja sopeutuu ajan muutoksiin - jos nahkaa ja metallia ei enää yksinkertaisesti mistään saa, toivon, että niiden korvaajat viehättävät minua edes puoliksi yhtä paljon. Päätellen edellisten vuosikymmenten kauhistelusta pelkoni on aiheeton. Ja ollessani neli-viiskymppinen muotimaailma on jälleen tehnyt täyden kierroksen ja metalli tekee comebackin!

Onneksi suurin osa vaatteistani on lopulta hyvin yksinkertaisia ja ajattomia, niitä on helppoa yhdistellä erilaisiin viboihin maustamalla asusteilla. Mustat perusmekot ja lämpimät neuleet tuskin menettävät koskaan voimaansa, jakut ja nahkatakit ovat käytännössä aina muodissa ja nahkahousujakin voi pitää ainakin baanailemassa. T-paidatkin ovat aina t-paitoja.

15 kommenttia :

papiervampier kirjoitti...

Pääsit varmaan halvemmalla henkkamaukkaketjusi kanssa. Omassani on vasta pari kettinkiä ja hintaa kertynyt jo 8e. Se on tosin viihtynyt paremmin ranteessa sellaisenaan, joten kaulaketju varmaan jää ikuisuusprojektiksi. Ei ole tavatonta että itse tehty tulee kalliimmaksi, mutta ainakin tuotankoketjun loppupää on läpinäkyvä (laadusta en sitten tiedäkään) :P

Maria kirjoitti...

Todellako? :D No sittenhän homma meni hinnan osalta ihan nappiin. :) Nimimerkillä rautakaupassa viimeksi suunnilleen 10-vuotiaana :D Mutta hauskaahan se olisi itse näperrellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei hätää, tulevaisuudessa me nahan ja metallin ystävät voimme tehdä epämuodikkaat vaateostoksemme naurettavan halvalla kirppiksiltä!;)

Maria kirjoitti...

Haha, hyvä pointti :D

Anonyymi kirjoitti...

Maku muuttuu, mutta yleensä sanotaan että ihminen jämähtää siihen tyyliin mikä on ollut parikymppisenä. Aika lailla näyt kulkevan virran mukana tuossa pukeutumisessa, go with the flow.:)

jag kirjoitti...

tulevaisuudessa kauppoihin tulee uusia juttuja jotka alkavatkin yhtäkkiä tuntua sinusta _just_ siltä mitä olet aina etsinyt? eikö se niin mene useimmilla meistä, mulla ainakin jos miettii vaikka muinaista suhtautumistani pillifarkkuihin :D

Maria kirjoitti...

Anonyymi, toi onkin imho hyvä neuvo, toi go with the flow :) Silleen sitä kai on elämäänsä muutenkin ihan jees elää, kuhan vaan kattoo vähän missä flowssa menee, ettei ihan kaivoon päädy :D

Jag, erittäin todennäköistä, olenhan tässä jo tämänkin talven aikana hurahtanut niin moneen en-olis-itestäni-uskonut -juttuun, että eipä kai se helposti tyrehdy :) Ei uskalla enää edes sanoa, ettäpä mihin ihan saleena ei tule hurahtamaan :D

vink vink kirjoitti...

Ainakin 30D:ssä, ja kaikissa aiemmissa EOS tyyppisissä, on mahdollisuus korjata kameran tarjoamaa valotusta plus/miinus 2 aukkoa. Kun on kevyesti painanut laukaisijaa, tarjoaa kamera oman vaihtoehtonsa. Tätä on mahdollisuus rukata ja säätö löytyy manuaalista nimellä "valotuksen korjaus" tjs. Korjaus jää pysyvästi voimaan kunnes se palautetaan. Samalla kurin voi säätää salaman tehoa parin aukon verran. Salamasäätö ei toimi P asennolla, tai tietysti toimii mutta kuvat ali/ylivalottuvat säädön verran, mutta esim. auringossa ns. täytesalamalla, - 2 aukkoa, saa tasaisempaa jälkeä koska kontrastit tasaantuvat.
Photoshopissa, vissiin Elementsissäkin, on "shadow-highlight"-säätö jolla saa potkua kuvaan. Jos on mahdollisuus RAWin käyttöön niin sille nyt voi tehdä vaikka mitä mut sit ei jää kyllä aikaa kirjoittaa blogia. :=)

Maria kirjoitti...

Kyllä mä ihan täysmanuaalilla kuvaan, että jos erikoisempia säätöjä löytyy, niin totta ihmeessä niihin perehdytään ;). Vaan mikä ero tällä kameran tarjoamalla valotuskorjauksella sitten on siihen, että vain säätää sen pari aukkoa itse käsin? Hmm, en ole tullut ajatelleeksikaan, että auringonvalossa salamakin voisi olla kätevä. Pitääpä tutustua tähän puoleen! :D Gimpin lisävalotus/varjostus -työkalu on sekin vanha tuttu, siis mikäli se on vastaava, kuin mistä nyt oli puhe :>

Maria kirjoitti...

Tai siis... Hmm, en tainnut ihan ymmärtää kyllä nyt :D Siis jos säädän itse valotuksen aukkoja ja suljinaikoja ja salaman vahvuutta myöten, niin onko sen lisäksi sitten jokin kameran sisäinen korjaussydeemi, jonka kanssa säätäminen vielä olisi suotavaa? x)

linda sofia kirjoitti...

voi vitsi kui siisti toi hennesin ketjukoru, paljo kivempi ku mun oma kyhäelmä. :-< vois harkita tollasen ostamista kans .....

Maria kirjoitti...

Linda Sofia, ei ainakaan oo kallis :) Voisko itse tehdyn yhdistää tuohon valmiiseen? :)

Maria kirjoitti...

Kah, huomasinpa tuossa juuri, että mähän oon koko ajan kuvannu RAWlle -.-

Emilia kirjoitti...

Onko toi ketju Divided-mallistoa? Tämän tuppukylän H&M:ssä kun ei sitä myydä, niin täytyy sitten suunnata muualle. :D

Maria kirjoitti...

Hmm, vaikea sanoa, en muista nähneeni Divided-tekstiä ketjun hintalapussa, mutta se ei tarkoita etteikö sitä olisi siinä ollut :D Ehkä kannattaa käydä tsekkaamassa se Henkkamaukka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...