4.3.2009

Lex Nokia ja uppoava idealismi

Eduskunta äänestää tänään urkintalaki Lex Nokian hyväksymisestä. Kolmen jälkeen iltapäivällä saamme tietää, miten tälle onnettomalle lobbauslaille käy. Kokoomus ja keskusta klönttinä puoltavat lakia, vasemmistoliitto ja SDP ovat vastustavammalla kannalla. Vihreistä moni vastustaisi, mutta koska hallitushuoraus on omia periaatteita tärkeämpää, vihreät luultavasti tekevät RKP:t ja myyvät sielunsa säilyttääkseen hyvät välit hallitukseen.

Idealistinuori jatkaa kyynistymistään maailmassa, jossa demokratian toteutuminen on yhtä fantastinen haave kuin ajatus toimivasta ja tasa-arvoisesta yhteiskunnasta, jossa rikkaudet ovat jaettuja ja ihmiset tasaveroisia keskenään. Toisaalta taas, ei totaalinen kansanvaltakaan ole kovin hyvä asia, siis jos kansa sattuu jakamaan vaikkapa kärpästen mielipiteen paskan hyvyydestä, kuten voimme todistaa esimerkiksi televisioviihteen tarjonnasta. Kenties viisaan ja oikeamielisen eliitin hallitsema valtio olisikin se paras vaihtoehto. Se ei tosin ole yhtään sen vähemmän fantastinen ajatus kuin kaksi edellämainittuakaan utopiaa.

Maailma ei vain toimi.

9 kommenttia :

zache_ kirjoitti...

Äh, pointti ei ole missään yksittäisissä laeissa vaan yleisessä kehityskulussa. Dorkat lait saadaan kyllä myöhemmin kaadettua jos niikseen tulee, mutta se on huonompi homma et ainoana visiona tuntuu olevan cyberpunk-poliisivaltio, jonka mukaan kaikki poliittinen dialogi käydään.

Pitäis olla myös positiivisia visioita joihin poliitikot tähdätä. Siks joku ruotsin piraattiliike on niin siisti juttu kun se tarjoaa onnellisen ja iloisen vaihtoehdon poliisivaltiolle.

Janne J kirjoitti...

Kyynistyminen on terve piirre nuoressa idealistissa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minusta kyynistyminen ei ole kauhean terve piirre, edes idealistissa. :D
Mutta onko idealistinuori nyt siis sitä mieltä, että kommunismi olisi hyvä vaihtoehto kapitalismille? Jos ottaa silmän käteen ja katsoo, niin huomaa varmasti pieniä ongelmia, joita kommunismiyritykset ovat saaneet tässä maailmassa aikaan... Pekka Routalempeä vapaasti lainatakseni: muurahaiset on tosi jänniä, niin pieniä ja silti saaneet kommunismin toimimaan, toisin kuin me ihmiset...

Itsekin olin joskus idealistinuori ja ajattelin, että "kaikki ois yhteistä.." -ajatus kuulostaa ihan hyvältä. Sitten perehdyin asioihin. Nykyään en ole kauhean kyyninen, vain hiukan realistisempi. Ihminen on vain eläin ja toimii aika loogisesti, jos ottaa huomioo sen, miten eläin luonnossa selviytyy, harmi kyllä sinänsä.

Pointsit sulle silti siitä, että ruodit näitä asioita muotiblogissa, vaikka suurin osa lukijoistasi ei näemmä oikein innostu tällaisista ei-muoti-aiheista. Eivätkä kaikki varmaankaan ihan edes ymmärrä kaikkea, mitä kirjoitat. Toivon edelleenkin peruskoulun opetussuunnitlemaan lisää yhteiskuntatietoa... Mutta toivon todella, että suhtaudut rakentavasti myös eri mieltä oleviin kommentoijiin. Ainakin nuorempia voi pelottaa esittää mielipiteensä ääneen, kun vastaanotto on toisinaan ollut hiukan tyly. Mutta aina tämmöiset keskustelufoorumit jonkun Suomi24:n pesee, vai mitä.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Hups, tais päästä läpi tuo Lex Nokia. :(

Idhren kirjoitti...

Jep, läpihän tuo meni. Kuumeinen idealistinuori herää päiväuniltaan entistä synkempään tulevaisuuteen!

Zache, se yleinen kehityskulkuhan tässä masentaakin ;o Mutta kieltämättä aika hotsittava tuo Ruotsin piraattipuolueen kehityskulku.

Anonyymi, ei, idealistinuori ei ole sitä mieltä, koska kuten sanottua, toimiva sellainen näyttäisi olevan fantasiaa, ja kuten ilmaisit, ajatus kiva, mutta käytäntö perse. Sen sijaan idealistinuorta hotsittaa edelleen ajatus yhteiskunnasta, jossa ihmiset tasa-arvoisia ja yhteiskunta järkevä. Välillä tosin idealistinuori harkitsee autiolle saarelle muuttamista.

Olen suhtautunut rakentavasti fiksuihin eri mieltä olijoihin, en ole suhtautunut rakentavasti pässeihin tai huonoja argumentteja käyttäviin tyyppeihin. Kouluissa kenties pitäisi perehtyä myös hieman enemmän tuohon argumentointitaitoon, minä opin omani Demi.fi:stä ;D

Mutta kiitos kiintoisista ajatuksistasi ja hauskoistakin kommenteistasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Asiasta kukkaruukkuun katselin kuviasi galleriassa ja sulle sopii pitkät hiukset tosi hyvin! Paljon paremmin kuin nuo nykyset :)

Idhren kirjoitti...

Olen eri mieltä ;D

Anonyymi kirjoitti...

"Pointsit sulle silti siitä, että ruodit näitä asioita muotiblogissa, vaikka suurin osa lukijoistasi ei näemmä oikein innostu tällaisista ei-muoti-aiheista."

Tämä ano täällä lukee tätä blogia vain näiden yhteiskuntapostauksien takia =) Muotiasiat eivät vain satu nappaamaan yhtään.

Idhren kirjoitti...

Joo, onhan noita lukijoita tuntunut ainakin välillä olevan aika moneen lähtöön :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...