15.3.2009

Kuinka pukeutua farkkuihin ja t-paitaan tyylikkäästi?

laundry room 1

Pukeutumisessa minulle on ollut pitkään suuri mysteeri se, miten saada yksinkertaisesta t-paita ja farkut -yhdistelmästä mielenkiintoinen ja tyylikäs, siis tyypillisemmän perustylsän sijaan. Asusteistahan "ne kaikki" jauhaa, mutta kuten sanottua, minimalismi on taitolaji. On yhtä helppoa kirjoittaa pitkiä ja sisällöltään mitäänsanomattomia tekstejä, kuin koristella itsestään joulukuusi - vähemmän on enemmän. Se lienee niitä harvoja fraasiarvoja, jotka voin allekirjoittaa. Ydinasioiden tiivistäminen on vaikeaa niin kirjoittamisessa kuin pukeutumisessakin, allekirjoittanut vahvistaa. Tämä ei toki tarkoita sitä, ettäkö vaikeammin tehdyistä asioista täytyisi myös tykätä enemmän, se on makuasia. Minulle tosin riittää yksi joulukuusi keskitalvisin.

Tyylikkään t-paita ja farkut -yhdistelmän salaisuus piilee aivan parissa tai kolmessa, jopa niukemmassa, tarkoin valitussa täsmäasusteessa. Huomiota kiinnittävät kengät, mielenkiintoinen koru, kontrasti siellä tai täällä. Minä valitsin vaalean asun kaveriksi muutaman mustan asian - huivin, riipuksen ja kengät. Mikään näistä ei ole niin huomiota herättävä, etteivätkö ne kaikki sopisi samojen raamien sisälle. Myös kynsilakka voi toimia asusteena, omani on tällä hetkellä täysin olemattomiin lohkeillut.

Nyrkkisäännöksi voisi muotoilla vaikka sellaisen ajatuksen, että asu yksityiskohtineen täytyy olla katsojan aivojen rekisteröitävissä päästä varpaisiin mahdollisimman nopeasti - jos asun hahmottamiseen menee useita sekunteja, ei liikuta enää varsinaisesti yksinkertaisuudessa. Vaan lasketaanko tähän sitä, jos katsojan silmä jää kiinni useiksi sekunneiksi vaikkapa upeisiin kenkiini? Ruumiinosien tuijottamista ei voida ottaa huomioon, muutenhan totaalisen upeat ihmiset eivät voisi pukea päälleen juuri mitään pysyäkseen yksinkertaisuuden rajoissa. Voin jo kuulla poikaystäväni huokaavan pettyneenä.

Kävin testaamassa talomme pesukonehuoneen kuvauspaikkana. Oikein näppärästihän se toimi, aiemmin suurikokoinen betonihuone on ollut aivan liian hämärä runsaasta valaistuksesta huolimatta. Nyt onnistuin jopa ylivalottamaan ihan valkoiseksi muutaman kuvan. Onko putkeni kiva vai kiva?

laundry room 2
T-paita - InWear, farkut - Cheap Monday, huivi - H&M, koru - Kaipaus (design Paola Suhonen), kengät - Tiger of Sweden

7 kommenttia :

Pinja kirjoitti...

Oon ihan samoilla linjoilla. Yksinkertaista t-paidasta ja farkuista koostuvaa asua ei kannata vetää överiksi hirveällä kasalla asusteita. Mulla on silti monesti tavallisessa t-paidassa ja farkuissa sellainen olo kuin olisin jossain mitään sanomattomassa verkkapuvussa. Pitäisi löytää ne oikeat asusteet, joilla tekisi asusta mielenkiintoisen.

Jenna kirjoitti...

Minulla olisi yksi ehdotus-/parannusidea blogisi suhteen, kun blogissasi on eräs "ongelma", mikä on mua itseäni henkilökohtaisesti monesti häirinnyt.

Eli kun esimerkiksi juurikin tässä postauksessa aloitat kirjoituksen niin, että pohdit sitä kuinka saada t-paita&farkut -kombinaatio näyttämään mielenkiintoiselta ja tyylikkäältä, niin sitten ensiksi olet läjäyttänyt ruutuun ns. koko ratkaisun kuvan kera. Jotenkin menee koko mielenkiinto lukea tekstiä ja pohdintaa siitä kuinka kyseenomaisten kahden vaatekappaleen yhdistämien onnistuu, kun jo ennen tekstiä on nähnyt kuvan siitä.

Olisiko siis mahdollista, että tällaisessa postauksessa, jossa alkuun pohdit kuinka saada jokin asuyhdistelmä toimimaan, niin läjäyttäisitkin kuvat vasta ihan postauksen lopussa, eli kirjoitusosuuden jälkeen. Näin lukijalla pysyy tavallaan enempi mielenkiinto yllä, ja miksei jännityskin, sen suhteen mitä olet sitten loppupeleissä keksinyt.

Muutenkin olen huomannut, että aika usein tapanasi on läjäyttää heti ensimmäiseksi ruutuun juurikin kuva. Ihan vaikka vain uusien asujen esittelypostauksissakin olisi kivempi ensin lukea tekstin muodossa mitä olet ostanut ja vasta tämän jälkeen nähdä itse kuvat kyseisistä asusteista.

Toki ymmärrän, että tämäkin voi olla ulkoasukysymys, eli jos tykkäät että kuvan paikka on nimenomaan heti otsikon alla, niin mikäs siinä. Ihan vaan näin lukijan kannalta olisi mielenkiintoisempaa, että tekisit joskus myös päinvastoin, eli kuva tekstin jälkeen vasta:)

poster kirjoitti...

Tuo asu kyllä toimii!

Samaa itse asiassa minäkin pohdin kuin Jenna tuossa edellä. Se, että kuva tulee heti ensimmäisenä näkyviin, pilaa jännityksen tekstiä lukiessa, mikä on harmi. Vaikka tällä asettelullahan sun teksteistä tulee hyvin paljon mieleen lehtiartikkelit sunmuut, joissa kuva on heti otsikon yhteydessä ja teksti vasta sen jälkeen. :) Eikä sun todellakaan tarvitse muuttaa tuota tapaa, jos itse viihdyt noin, tämä vain meidän lukijoiden huomioina.

Öäh, sun hiukset (tai niiden värjäysoperaatiot) on saaneet mut miettimään ihan liikaa lisävaalennusta. Oon kyllä luonnostanikin aika blondi (niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, hah), mutta perussuomalainen (mitenkään poliittisesti kantaa ottamatta! :D) hiiren-/maantienharmaus alkaa puskea pahasti päälle, enkä ole ollenkaan tyytyväinen siihen. Ois mahtavaa muuttua tästä vaaleammaksi, mutta toisaalta toukokuussa häämöttävät yo-juhlat saa mut aristelemaan: vielä ei viitsis värjätä, koska juurikasvu (jonka tosin saa lakin alle piiloon, D44!!!1). Muttei toisaalta viitsis taas jättää blondaushärdelliä ihan viime tinkaankaan, jos tulos ei miellytäkään... Dilemma.

Ohhoh, tulipa avautuminen :D

linda sofia kirjoitti...

sulla ainakin näyttää kaikki hyvältä. :D <3

Maria kirjoitti...

Pinja, komppaus :)

Jenna ja poster, oikein hyviä pointteja, kiitos ihan hurjasti niistä! :) Joskaan ei nyt suorastaan tapanani useinkaan ole läjäyttää ruutuun ensin kuvaa, vaan kuvat tulevat useinkin vasta tekstin lopussa. Itse ole pohtinut sitä, että herättäisikö kuva mielenkiintoa vilkaista sitä tekstiäkin, vai tylsistyykö lukija joutuessaan rullailemaan teksin ohi - on jopa tuntunut syylliseltä säästää kuvat loppuun :P. Mutta asiaa puhutte!

Toisaalta myös tässä tapauksessa voi ajatella niin, että sille, joka ei jaksa lukea tekstiä, ratkaisu tarjotaan jo kuvan muodossa, hieman kuin uutisissa jo otsikon lukemalla tärkein tapahtuma selviää nopeasti - muu teksti sitten avaa ja täsmentää asiaa. Mitä mieltä olette tällaisesta näkemyksestä? :>

Otan asian kuitenkin ehdottomasti tarkempaan pohdintaan, kiitoksia rakentavasta palautteestanne! :) Tällaista lisää jooko!

Poster, vaikeaa on, vaikeaa :P Mä taas oon kelannu juurikasvun pitkittämiseksi vähän tummempaan päin menemistä, jotain hyvin kylmän ruskeaa raitaa jos ottaisi... Mä taisin yo-juhliani varten värjätä hiukset tyyliin viikkoa tai kahta ennen, mä niin luotin mun hovikampaajaani, etten edes ajatellut, että mitäs jos ei olekaan hyvä x)

Linda Sofia, kiitti :)

poster kirjoitti...

Tottahan tuo on, että kärsimättömille ja ei-niin-ahkerille lukijoille kuvan läimäiseminen ensimmäisenä näkyviin toimii juurikin samoin kuin lehdissä. Siksihän ne juuri taitetaan niin, että kuva ja otsikko on ensimmäisenä. :)

Tuli mieleen, että ekaks kuvaksihan olis esim. tässä postauksessa voinut heittää jonkun teaserin, jossa näkyy osa asusta tai joku yksityiskohta tai jotain. Koska tottahan se todellakin on, että kuva kiinnittää huomion hyvin. Ja sulla kun nyt olis sen verran laatuvälineet, että saisit hyviä yksityiskohtakuviakin.

Ja niin, niistä hiuksista. Juurikin tuo juurikasvu (haha, mitä sanaleikkiä...) lisäblondausoperaatiossa häiritsee. Mikään ei oo kamalampaa kuin hiirenharmaa juurikasvu jossain upeasti värjätyssä hiuspehkossa.. Angst!

Maria kirjoitti...

Poster, yksityiskohtakuvien kuvaamista olen miettinytkin, että pitäisi jaksaa kuvata niitä enemmän :P Vaan siinä kohtaa meinaa välillä inspiraatio tyssätä :D Täytynee yrittää ryhdistäytyä :). Kuinka monta kertaa jaksatte katsella lähikuvia kengistäni? ;)

Mun asupostausten rakentaminenhan on siinä mielessä täysin amatöörimäistä ja epäjulkaisumaista prosessiltaan, että en mieti postauksen sisältöä etukäteen juuri ollenkaan, vaan rakennan tekstejä kuvien ympärille, tai siis kirjoitan mitä mieleen juolahtaa sitten, kun kuvat on paketissa ja valmiita blogilätkäisyä varten :D. Tarkempi suunnittelu ja aiheenmukainen kuvaus varmasti olisi askel ylöspäin. Nytkin teksti seurasi kuvaa :P Ai miten niin oon aika surkea toimittajanalku ;o

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...