29.3.2009

Kirpparivuodatusta

Kävin Radiokirppiksellä. Huolimatta huolellisesta koluamisestani, en löytänyt sieltä kerrassaan mitään. En mitään. Harvoja kirpparikäyntejäni harventaa ennestään se, että kun sinne kerrankin vaivautuu, ei yksinkertaisesti löydä mitään ja alkaa lähinnä ärsyttää.

Mikä nyppii? No. Kaikki kengät ovat kokoa 35, korkeintaan, korkeintaan kokoa 36 (ei lohduta, kun jalka on jotain 38 ja 39 välillä), kaikki muut vaatteet sitten ovatkin jättiläisille sopivia koon 50 naistenjakkumekkoja (minkä muotoisia entisajan ihmiset ovat olleet minijalkoineen ja jättiläismäisine ruhoineen?) ja ainoat näköpiirissä olevat laukut ovat joko keinonahkaa tai kovaa ja koppuraista nahkaa. Neuleet ovat tunkkaiselta haisevaa akryyliä (joskus hyvin harvoin oikeaa, hyvin karheaa villaa) tai kovalta tuntuvaa en-tiedä-mitä-keinokuitua. Korut ovat tasoa "rikoin tästä lukon, mutta ehkä se kelpaa jollekin." Hyvin harvoin tulee tehtyä niitä todellisia löytöjä. Tasoni on korkealla, makuni hyvin valikoiva, kulutusvimmani järjetön ja yläosani kokoa minimisu, jalkani suhteessa kroppaani Hessu Hopon. Kirpparit, mikä tuskan ja turhautuneisuuden lähde. Pian taas morkkistelen, että olen ostanut uutta, kun en ole käytettynäkään löytänyt.

Lisäksi kirppareilla on aina liian vähän kulkutilaa ja liian paljon ihmisiä tukkimassa sitä. Ei ole elämä helppoa.

blue days with otk3

blue days with otk1

blue days with otk2
Villatakki - JC, villamekko - Kostym, mokkavyö - Gina Tricot, saappaat - Ten Points, koru - Kaipaus, villasukkahousut - Falke

24 kommenttia :

linda sofia kirjoitti...

mulla käy usein kirppareilla tolleen kans! ärsyttää eniten se et jos löytää jotkut superkivat kengät, niin joko ne on liian isot tai ylihinnoitetut. :<

Anonyymi kirjoitti...

Kirppareilla täytyy käydä useasti, mielellään pari kertaa viikossa niin onnistumisprosentti kasvaa. Samalla harjaantuu silmä löytämään aarteet kaiken sonnan seasta!

Maria kirjoitti...

Linda Sofia, kohtalontoverini! :<

Anonyymi, baahh, ei niin usein jaksa lähteä juuri mihinkään :D

wikke kirjoitti...

Mä käyn kirpulla n. kerran viikossa, ja toisinaan ei löydy mitään, toisinaan löytyy kivoja juttuja ja toisinaan ihan superlöytöjä. Ylihinnoittelu kyllä ärsyttää, sillä se ei palvele ketään.. Samat lumput roikkuu tangoissa viikosta toiseen.

Rhia kirjoitti...

Kirppareilla pitääkin käydä kohtalaisen usein että saa sellasen tuntuman siihen. Jos käy vaan pari kertaa vuodessa ei saa tuntumaa niihin tavaroihin eikä haukansilmä kehity bongaamaan helmiä romun joukosta. Ja koska tavara vaihtuu kohtalaisen tiuhaan niin kerta viikossa on käytävä että pystyy bongaamaan parhaat päältä. Jos haluaa tehdä edullisia löytöjä niin Radiokirppis ei ole välttämättä oikea paikka =) jos yhtään vielä inspistä riittää voisit kokeilla Salsaa Nekalassa, Punaisen ristin Konttia Lielahdessa tai Jumboa Kaukajärvellä. Yleensä parhaimmat ja edullisimmat löydöt tekee pienten paikkakuntien pikkukirppiksiltä. Hämeenlinnaan jos on asiaa joskus niin siellä on semmonen kohtuu-hyvä kuin Star-tori. Tosin en ole päässyt aikoihin käymään, en tiedä onko muuttunut.

Anni kirjoitti...

Käyn noin kerran viikossa kirpparilla, suunnilleen joka kerta aina jotain löytyy ja silloin tällöin tosi helmiä. Kenkien suhteen täällä on juuri päin vastoin: 37-39 kenkiä ei täältäkään löydy, mutta koot lähtevät yleensä 41 ylöspäin. Yleensä myös ostokelpoiset yksilöt ovat ylihinnoiteltuja, mutta välillä sattuu pöytiä joissa joku tahtoo päästä kamasta eroon tai ei tajua tavaroidensa arvoa.

Vaikka aina ei ostettavaa löydykään, on mielestäni tarjonta silti parempaa kuin useimmissa massaliikkeissä ja halvempaa kuin paremmissa liikkeissä. Lisäksi rakastan kirppistä koska sieltä voin ostaa epäsopivia ja tylsiäkin vaatteita ja surutta muokkailla niitä erilaisiksi ilman pelkoa pieleenmenemisestä. Taisi kyllä mennä vähän ohi aiheen, kun innoistuin itsestäni selittämään :)

Anonyymi kirjoitti...

täällä yksi joka tuskailee myös kenkien kanssa kirppiksillä, usein kun olisi kivat yksilöt tähtäimessä niin eipä ne jalkaan mahdu. on se kivaa naisena omistaa miltei 42 koon jalka :P

Anonyymi kirjoitti...

Jos sun ainoa kirppiskokemus on Radiolta, niin aika turha yleistää tota kaikkiin kirppiksiin. Esim. Nekalan Salsa on avara, melkein aina tekee löytöjä, harvat ylihinnoittelee...

Maria kirjoitti...

Voi kuule, kyllä tuota on kirppiksillä ravattu tässä nyt pari vuotta, ja toisin kuin Rhia ehdotteli, useammin kuin pari kertaa vuodessa. Vaan kun ei mitään löydä kuin säkällä (ehkä sen pari kertaa vuodessa), ei sinne jaksa kovinkaan usein vaivautua aikaansa tuhlaamaan. Jotain vastinetta pitää sille käyttämälleen ajalleen saada, ja tällä hetkellä en näe juuri mitään vastinetta.

r kirjoitti...

Noi sun kokemukset Radiokirppikseltä kuulostaa hyvin tutuilta :D Mut mua siinä paikassa nyppii lisäks se, et joka kerta ku mä meen sinne siellä tuntuu haisevan kusi (ei tuu musta lol). Ehkä ne on ne yli kymmenen vuotta vanhat järkyttävät kulahtaneet ja ei ehkä aina kovin puhtaat vaatteet, tai sit siellä käy jotain mukavia tyyppejä asioillaan...

Autottomana en pahemmin lähde Tampereen keskustaa kauemmas vaan jonkun kirppiksen takia, kun sinnekin jo joudun meneen bussilla ja täällä missä asun ei oo kirppiksiä lähellä. En ala ilman kunnon syytä meneen kahdella eri bussilla jonnekin peräkylille niin en voi sit kai ikinä löytää mitään kivaa käytettynä, mut onneks en oo kovin paha shopaholic niin eipä tuo haittaa. Joskus vaan tarvis löytää just joku tietty vaatekappale millasta ei pysty löytään normaaleista kaupoista, ainakaan siedettävään hintaan, ja sillon olis kiva päästä jollekin _hyvälle_ ja lähellä sijaitsevalle kirppikselle...

Nimim. Sitä täydellistä ylisuurta muttei massiivisilla kasariolkatoppauksilla varustettua jakkua kuukausien ajan etsinyt köyhä pessimisti

Anonyymi kirjoitti...

ehkä sun kannattaa vaihtaa asennetta tai sitten lopettaa kirppistelyt? itsehän en kirpputoreja käytä kun saan kaiken kaupastakin, tosin kalliimmalla, mutta ostan vähemmän.

jokainen tyylillään

Maria kirjoitti...

R, sama täällä, ei tuo hirveästi nappaa lähteä seikailemaan sivukylille vain sen toivossa, että JOS vaikka löytyisi jotain, hyvä jos täältä Hervannasta jaksaa edes keskustaan raahautua koululle :P Kuten todettua, ihminen on mukavuudenhaluinen ja laiska olento.

Anonyymi, tai sitten vain jatkan omassa blogissani maailman vääryyksistä ja epäkohdista avautumista ja helpotan henkistä tuskaani löytämällä kohtalontovereita? ;o

NooranElämää kirjoitti...

Salsa on oikeesti hyvä mesta! Ja eihän sinne oo keskustasta kuin joku 2 kilsaa? Hyvin jaksaa kävellä.

Mä kyllä jaksaisin raahautua kirppareille, mutta en yleensä voi rahan takia mennä. Tyhmät bussit kun maksavat. :( (+ tietty kaikki ostokset :D)

Maria kirjoitti...

Mut eiks Nekalassa tapahdu MURHIA O_O Eiku, en oo koskaan käyny siellä. Eksyisin ehkä jonkun spurgun kellariin! Pidetään blogimiitti, jonka ohjelmaan kuuluu reippailu Nekalaan ja takas? x)

Anonyymi kirjoitti...

Olen rakastunut sun hiuksiin !

Maria kirjoitti...

Aww, voi kiitti hei :)

Ouna kirjoitti...

Koska olen myös huono penkomaan, olen ottanut tavaksi käydä niillä kirppareilla, jossa tavara on lajiteltu. Eli UFF, SPR, Fida... Varsinkin jos etsin vaikka tietynlaisia housuja tai hametta niin olen tullut siihen tulokseen, että voin maksaa hieman enemmän siitä, että joku on tarkastanut tuotteet ja lajitellut ne nätisti puolestani. :)

Maria kirjoitti...

Uffi on kyllä tuosta kiva, mutta mua silti ahdistaa ne tosi korkeet hinnat :F Viime viikolla löysin mitä loistavimman jakun, mutta kun hintaa on päälle parikymppiä, niin laittaa se miettimään... Olisi pitänyt kuitenkin näemmä ostaa se pois, kun ei tuolta muiltakaan kirppareilta sittemmin ole löytänyt vastaavaa oikeankokoisena :P

Pinja kirjoitti...

Mua taas ärsyttää, kun melkein kaikki kengät kirppiksellä on yleensä aina koosta 37 ylöspäin. Koon 35,5 jalalla ei paljon naurata, kun monet ihanaakin ihanammat kengät on jäänyt ostamatta, kun ne on tähän minijalkaan auttamattomasti liian isot.

Anonyymi kirjoitti...

"kaikki muut vaatteet sitten ovatkin jättiläisille sopivia koon 50 naistenjakkumekkoja"

no johan oli kivasti sanottu. kokoa 50 olevat ovat mielestäsi jättiläisiä?

Maria kirjoitti...

Mitäs sulla sitten on jättiläisiä vastaan häh?! :DD Olipas tosi kivasti hei sanottu!

Rhia kirjoitti...

Jos tehdään joku pikku miitti (esim 3-5 hlöä, minä mukaanluettuna) niin minä olen vapaaehtoinen kuskaamaan autolla, omalla kustannuksellani porukan johonkin kauempana olevalle kirppikselle, esim vaikka Lielahteen, Suoramalle tai Lempäälään jos halutaan =)

NooranElämää kirjoitti...

:D no ei siellä nyt kaikki kuitenkaan murhata. Tällä viikolla tulee tuet niin voiskin käydä vähän kirppareilla. Pitäskö mun viedä sut kunnon kirpparikierrokselle alkaen jostakin tesoman kirppareista(tiiän sieltä kaks ja toinen on melko hyvä!) sit sieltä salsaan ja sen jälkeen kaukajärvelle jumboon :D Halutessa voi pysätä bonuskirpparilla ja radiollakin. Harmi vaan kun ei oo kuukausilippua bussikortissa, mutta koska olen nuorekas 22-vuotias niin voisin ostaa yhden vuorokauden matkailijalipun alle 19-vuotiaalle neljällä eurolla...

Maria kirjoitti...

Tästähän pitää alkaa tehdä suunnitelmia foorumin puolella :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...