27.3.2009

Kiinalaiset saavat minut voimaan pahoin (ei tule tulkita rasistisesti)

Lievästi kylmenneestä säästä huolimatta nahkatakki senkun keikkuu mukana. Tällä kertaa matka suuntautui kirjaston kautta Koskikeskuksen kiinalaiseen ravintolaan, Golden Roseen syömään mummun kanssa. Yllättäen kaikkea mausteista inhoava ja sipulia kammoava mummu on paljastunut kiinalaisen ruuan ystäväksi. Seisova pöytä on muuten kiinalaisessa kuin kiinalaisessa minulle aina katala paikka - syön itseni yleensä niin täyteen, että minut pitäisi suunnilleen kierittää puljusta ulos, ja voin fyysisesti pahoin vähintään tunnin ruokailun lopettamisesta. Olen usein lähellä pyörtyä ja oksentaa. Halu syödä on suurempi kuin mahalaukun vetoisuus. Traagista se voi olla näinkin päin.

Lähes traagiseksi yltyi myös paluun tehnyt vaatekaappikriisi - miten voi olla mahdollista, että viikko aurinkoa saa arvioimaan uudelleen kaappinsa tummuusasteen aivan liian tummaksi? Epätoivoista, ahdistavaa, masentavaa. Aivan kuin syksy asuisi hyllyssä. Lisäksi tein huomion, että nahkatakkini pilottipusakkaimainen malli saa minut useimmissa asuissa näyttämään... teiniltä.

Teineissä ei ole mitään vikaa, ja ihailen toki myös teinityyliä, mutta haluaisin kovasti tavoitella annamariamaista ja camillemaista, graafista ja veistoksellista ulkomuotoa teineilyn sijaan. No, puolirokkariuteen olemme tällä kertaa tyytyväisiä. Sainhan myös syömäreissulla lupauksen uudesta nahkatakista syntymäpäivälahjan muodossa. Toki minun täytyy itse ensin metsästää juuri Se Oikea yksilö, joka valitettavasti tuntuu olevan täysin maan alla.

Toisaalta kylmässä viimassa hiihtäessäni panin merkille, että mustat vaatekappaleet lämpöä vaaleita tehokkaammin imevinä lämmittävät muutaman villakerroksen edestä. Tarkoittaa sitä, että Maria lähes jäätyi reisistään.

the day with clothing angst 1

the day with clothing angst 2
Nahkatakki - H&M, sininen mekko ja laukku - American Apparel, farkkuleggingsit - Gina Tricot, saappaat - Ten Points, koru - Kaipaus, aurinkolasit - Global Accessories, kynsissä Mavala - Paris

Ennen ruokailua ehdin kiertää Koskikeskuksen jokaisen vaateliikkeen ja jopa hyödyntää huimia alennuksia. Olinko enää edes olevinani ostoslakossa? Siitä myöhemmin. Tielleni sattui hauska villakangasviittatakki (se oli lyhyt takki kunnollisine hihoineen, ja siihen kuuluivat viittamaiset hulmuamiskangaskaistaleet hihojen ympärillä) JC:ssä, hintaa pari kymppiä ja rapiat. Se oli henkarissa oikein hauskan näköinen, valitettavasti minun päälläni se näytti hyvältä lähinnä sivulta ja takaa. Sellainen ei ole käytännöllistä. Vaan jos joku muukin on ylettömän kiinnostunut viitoista, kokoa XS ja M oli vielä eilen jäljellä.

too something cape1

too something cape2

Kiinalaisen ruuan jälkeen pyöritimme itsemme mummun kanssa vielä Stockmannille, sain Herkusta mukaani kassillisen hyvää syötävää lievittääkseni ikävää poikaystävän ollessa reissussa (baah, kun on popkornia, munkkia, olutta ja suklaata, ei kukaan kaipaa mitään ylimääräisiä ihmisiä syömään niitä pois, mullekaikkivaan). Oikein hyvä päivä.

Myöhemmin luvassa siis vielä juttua alelöydöstäni! Huomatkaa yksikkö! Eivät alennusmyynnit suinkaan tarkoita sitä, että tavaraa pitäisi rohmuta kilokaupalla ihan vain alennusten takia. Joku tolkku tässäkin.

9 kommenttia :

Juliet kirjoitti...

Mahtava viitta!

juliet xxx

Riikka kirjoitti...

Hianot saappaat! Eksyin blogiisi vasta tällä viikolla, mutta hyvältä näyttää. Ootko muuten laittanut merkille, että teillä on yhden Honey Junkie nimisen bloggaajan kanssa aika matching -tyyli. Voisitte olla vaikka siskoksia ;D En tietty tiedä ootteko..Hih. Mut siis keep on going!!

Maria kirjoitti...

Juliet, joo, sivusta ja takaa ;)

Riikka, heh, et ole ainoa, joka siitä on sanonut, ja olenhan minä tietoisesti ja äänekkäästi HJ:n tyyliä ihaillutkin ;) Kuuluu sarjaan tyylijumalattariani :P Mutta kiitti, toivottavasti susta kuullaan toistekin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Et ole ainoa, joka ahdistui tänään vaatekaapissansa vallitsevasta tummuudesta. Mä haluan jotain värikästä, mutta ei mitään kaameita pastellivärejä! Valitettavasti kaupat pullistelivat toinen toistaan hirveämpiä värejä, joten piti kaivaa joku puhkikulunut punainen teeppari kaapin perältä. Argh...

Anna-Maria kirjoitti...

Oletko katsonut Elloksen nahkatakkivalikoimat? Siellä olis tarjolla valkoinen ja musta biker-nahkatakki. Mulla on se viime vuoden musta versio ja se on aivan ihana päällä! Istuu ihan pirun hyvin ja on aitoa nahkaa. Nyt siellä olis se -50% alekin. Musta on klassikko, mutta se valkoinen olis aika hot sun päällä kun olet tuollainen platinablondi. ;)

Norppis kirjoitti...

Miulla on samanlainen suhtautuminen kiinalaisten ravintoloiden seisoviin pöytiin <3 Onneksi tulee käytyä säännöllisen satunnaisesti :D

Maria kirjoitti...

Anna-Maria, kysyt vaan! Olen ihaillut erityisesti erästä tummanharmaata yksilöä, joka olisi malliltaan muuten ihan täydellinen, mutta mittanauhan kanssa väkerryttyäni totesin, etten voi tehdä satsausta (edes toisen maksamana) niin lyhyen malliseen takkiin :/ Hmm, bongsinkohan sitä viime vuoden biker-mallia, viimeksi kun katselin, olin näkevinäni vaan jonkun hyvin samantapaisen, myös tosi lyhyen mallin mustana ja vaaleana :o Pitääpä tsekata vielä uusiksi!

Norppis, samiksia :D

linda sofia kirjoitti...

noissa kuvissa on niin loistava toi syväterävyys!
vai ootko muoksinu? :-O

Maria kirjoitti...

Värejä säätänyt ja perustervöittänyt, syvyysterävyys on ihan putken omaa ansiota :) Se todella on noin kiva ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...