8.3.2009

Blogilista vieläkin rikki

Blogilista on ollut rikki jo puolikkaan viikkoa. Lukuisat ihmiset, joiden kanssa olen keskustellut, ovat lähettäneet ylläpidolle sähköpostia, jotkut jopa moneen kertaan, kukaan ei ole saanut vastausta. Myöskään Kehitysblogin puolella ihmisten kommentteihin ei vastata, eikä missään tiedoteta siitä, että ylläpito edes tietäisi koko ongelmasta.

Ne, joiden blogiprofiiliin eivät uudet postaukset päivity, ovat saaneet huomata kävijätilastoissaan mehevät kuopat ja Blogilistan luetuimmat-listauskin on saanut aivan uuden ilmeen. Arvatenkin kävijämäärien putoaminen vaikuttaa myös mainostuloihin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana olen myös ollut huomaavinani aiempaa hiljaisempaa kommentointia.

Huonoa toimivuutta, huonoa asiakaspalvelua, huonoa tiedotusta, niin blogien kirjoittajien kuin lukijoidenkin kannalta. Näin suuren palvelun hajoamisella on moninaisia ja kauaskantoisia seurauksia. Onkin erikoista, jos ei jo pian jokin uutispalvelu uutisoi tästä. Saihan Googlenkin muutamien minuuttien käyttökatko otsikot Hesarissa.

Blogilistalle on vaihtoehtoja.

EDIT: 9. 3. klo 0.40

Blogilistalla tapahtuu, blogit näyttävät taas päivittyvän ja Kehitysblogin puolellakin 1) on ilmestynyt iso kasa kommentteja, joita ei aiemmin siellä näkynyt 2) ilmoitetaan, että asiaa aletaan heti aamulla hoitaa, ja että 3) ilmoitukset viasta eivät ole menneet ylläpidolle asti?!

No, pääasia, että homma on hoidossa.

7 kommenttia :

Meflen kirjoitti...

Nojoo, kieltämättä aika ärsyttävää tämä. Sentään ilahduttaa, että olen joskus opetellut google readerinkin vaikkei sitä ole tullut tähän mennessä käytettyä. Mutta jotenkin perseestä silti. Näyttää siltä, että joidenkin blogien päivitykset blogilista huomaa ja joidenkin sitten taas ei. Että silleen.

Idhren kirjoitti...

Joo, osa on tosiaan siinä ikuisessa päivitysjonossa.

Stazzy kirjoitti...

Itse asiassa sun päivitykset päivittyvät mekoisella viiveellä myös rss-lukijaan. Tallentuvat kyllä, mutta voi mennä useampi tuntikin... Joku taho ei selkeestikään tyksi susta.

Idhren kirjoitti...

Muutama tunti on huomattavasti parempi tilanne kuin päiväkausien stoppi -.-

Myös Blogspot ja Feedburner voivat toki olla perseestä, mutta ne tuntikaudet vs. päiväkaudet...

Stazzy kirjoitti...

Sitä mä mietinkin, että mistä syötteestä ne tarkistaa sun päivitykset? Feedburnerin syötteen pitäisi toimia, ainakin jos laittaa sen uuden osoitteen (feeds2.feedburner.com/blogi)

Bloggerin syötteestä en tiedä.

Idhren kirjoitti...

Kappas, oli jäänyt Blogilistan tietoihin tuo Feedburnerin feedi ilman kakkosta. No, päivitin sen nyt, katsotaan, tapahtuuko mitään missään ;o

Kalle kirjoitti...

Itse käytän syötteiden lukemiseen Rososoa, joka ei voisi juuri helppokäyttöisempi olla. Sillä onnistuu niin koti- kuin ulkomaistenkin blogien seuraaminen kätevästi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...