6.3.2009

Analysoinnin analysointia

Vastarannan kiiskeys on khuulia. Siksi blogit, jotka ruotivat toisia blogeja ja blogaajia, maailman ilmiöitä tai edustavat marginaalista näkemystä, menestyvät. Erilaisuus on arvostettua, on jotenkin niin uskottavaa nousta barrikadeille ja julistaa kapina vallitsevaa järjestystä, tai edes sen varjoa vastaan. Tiedän sen, koska kieriskelen itsekin osa-aikaisen anarkian kourissa ja palvon pukeutumisen vapautta ja piraatti-ideologiaa.

Vallankumous on meidän, ollaan nuoria ja kapinallisia! Metablogataan metablogauksesta! Mennään korkkiruuville ja kyseenalaistetaan kaikki. Sitten voimme olla palvottuja rohkeudessamme ja uskalluksessamme asettua valtaa vastaan, ihan sama mitä sanomme, kunhan se on jotain perusasetelmia vavisuttavaa. Vai olisiko sittenkin uskaliaampaa asettua vastaanasettumista vastaan... Kuka onkaan ovelin, kuka vetääkään pisimmän korren, ketä ylistetään vallankumouksellisuudesta tässä sosiaalisessa kanapiirissä, kuka analysoi kenet niin pitkälle kuin pippuri kasvaa! Se jää nähtäväksi.

Vastuuvapauslauseke, tuo trendikäs lauseke, jolla viskata erimielisyydet huitsin nevadaan: Kirjoitettu äärimmäisessä punkkuhiprakassa ja ernuilmiöitymisen blogistaniin saapumisen huvittautuneisuudessa. Allekirjoittaja ei halua kiistää linkattujen blogien sanoma-arvoa tai asiallisuutta sinänsä. Punkusta huolimatta allekirjoittaja kuitenkin seisoo sanojensa takana.

10 kommenttia :

Mr.Curwen kirjoitti...

Rock on sister!

Sugar Kane kirjoitti...

Metabloggaaminen ja etenkin metabloggaamisesta bloggaaminen on jännä ilmiö. Tädille tulee väistämättä mieleen, että Suomessa on paljon kohtuullisen näppärästi analysoivia ja kirjoittavia nuoria naisia, joiden tekisi hyvää
välillä irrottautua internetistä. Sen sijaan, että käyttää elämästään arvokasta aikaa kertoakseen sarkastiseen (tai sitä tavoittelevaan) sävyyn, miten banaalisti suomalaiset muotibloggaavat, ja vaaditaan olemassaolevilta muotiblogittajilta jotain ihmeellistä mikä ei heidän juttuunsa edes kuulu, voisi vaikka itse näyttää esimerkkiä siitä jostain "erilaisesta".

Mun mielestä olis siis kauhean kiva, jos muotiblogimaailmassa keskityttäisiin toistemme analysoinnin, muun metaaninkäryisen bloggaamisen ja sanansäilällä mittelöinnin sijasta kehittelemään vaikka inspiroivia omia asuja, kuvaamaan kevättä, rakentamaan omaa tyyliä. Kiitos kaikille.

Idhren kirjoitti...

Tuopa se olisikin kivaa, vaikka mun täytyy kyllä tunnustaa, että jollain tavalla nautinkin verbaalisäilien kalistelusta ja sen seuraamisesta. Vaan josko sitä haluaisi sitten kuitenkin lukea vähemmän analyyseja (ja analyysin analyyseja) ja nähdä enemmän sitä äksöniä. Sitä paljon puhuttua esimerkkiä. Äänestän klikkauksillani!

Stazzy kirjoitti...

Hmm. Pitäisi varmaan metabloggaamisen (sana, jonka merkitys selvisi mulle vasta muutama viikko sitten) sijaan ruveta metabloggamaan metabloggaamisesta. Sitten ei enää kukaan jaksaisi seurata. Minun mielipiteeni ovat minun mielipiteitäni, en ole kukaan yleispätevä, enkä pakota ketään olemaan kanssani samaa mieltä (ainakaan ääneen. Hiljaa saattaisin moista joskus toivoa.) Jos minä analysoin, se on keittiöpsykologiaa, eikä suurempaa tiedettä. Omaksi huvikseni minä metabloggaan, lukijat seuraavat... tai sitten eivät. Lukijalla on suurin valta: olla lukematta.

Mut muotiblogeissa metabloggaustaKIN on kiva lukea. Ei vain sitä, mutta eipä se estä kirjoittamasta muustakin. Suomessa on tietääkseni sananvapaus voimassa, eli jos joku haluaa kirjoittaa samaan blogiin puuterinsävyistä kevätvaatteissa ja arvostella blogeja, niin mikäs siinä.

Stazzy kirjoitti...

"Omaksi huvikseni minä metabloggaan, lukijat seuraavat... tai sitten eivät. Lukijalla on suurin valta: olla lukematta."

Tai noh.
Jos ihan rehellisiä ollaan, niin en minä edes bloggaa 100% omaksi huvikseni. Sanotaan ennemminkin niin, että kirjoitan blogeista koska niistä on kiva kirjoittaa, ja aiheet joskus jopa kiinnostavat lukijoita. Jos ei kiinnosta, niin ei ole pakko lukea. Jokaisella aiheellani on "oma lukijakuntansa". Yhdet kiinnostuva metabloggauksesta, toiset Ranskasta ja kolmannet kissanelämäraporteista. Miksi en antaisi kaikille vähän?

Idhren kirjoitti...

Joo, ja mullakin on sananvapaus ilmaista omassa blogissani, että boooring (siis jos ei vaan huvita) ja olla lukematta matskua, joka ei inspaa ;o Samaan kannustan myös muita blogikirjoittajia ja ketä tahansa, jolla on jokin mielipide sanottavanaan. Ehäpä joku voi huudahtaa omassaan, että analysoinnin analysoinnin analysointi, pointless stupid shit ;o

Idhren kirjoitti...

Ja Stazzy, ei sun tarvitse puolustella aihevalintojasi, sillä asia on juuri kuten olemme yhdessä todenneet: Se lukee, ketä kiinnostaa :)

margaret thatcher kirjoitti...

no siis voihan vittu. mä en keksi mitään tyhjäpäisempää ku blogikonfliktit! se on sitä, kun valmiiksi jo tirkistellään toisten elämään lukemalla blogii, niin tottakai siihen on pakko tuikata oma nokka sekaa vittuilee. mun on pakko myöntää, dissaan vaikka ketä bloggaajaa, pääni sisällä. mua kiinnostaa myös idiootittaret.
hyvä kirjotus, kuten ain;)

Idhren kirjoitti...

Margaret Thatcher, samiksii :D

mangolisa kirjoitti...

Mä en ainakaan yritä olla mikään kapinallinen. Ihan vaan pohdiskelen juttuja, koska ne tuntuvat huvittavan ihmisiä, eikä minulla ole just nyt rahaa ostella vaatteita:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...