8.3.2009

Allekirjoita adressi hallituksen eläkepäätöstä vastaan

http://www.adressit.com/elakepaatos

"Hallituksen on muutettava päätös eläkeiän nostamisesta

Työelämästä on jo nykyisten ikärajojen puitteissa vaikeuksia selvitä terveenä eläkkeelle. Työelämää riivaa jatkuva kiire, muutos ja työtehtävien muuttuminen.

Suomen hallitus on yksipuolisesti päättänyt nostaa kansalaisten vanhuuseläkeikärajan 63 vuodesta 65 vuoteen. Päätös on tehty kuulematta palkansaajien edustajia SAK:ta, STTK:ta ja Akavaa. Hallitusta ei kiinnostanut, mitä mieltä työntekijät ovat heitä koskevasta leikkauksesta.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Suomen hallitus muuttaa päätöksensä eläkeiän nostamisesta 65 vuoteen.

Matti Tukiainen, johtaja, SAK
Kauko Passi, johtaja, STTK
Risto Kauppinen, johtaja, Akava"

Adressissa on jo toistasataatuhatta nimeä. Nyt kaikki loputkin allekirjoittamaan - se ei vie kauaa. Kertokaa toki myös perheenjäsenillenne ja kavereillenne. Vanhemmat lienevät myös kiinnostuneita.

http://www.adressit.com/elakepaatos

6 kommenttia :

Joy kirjoitti...

Kävin allekirjoittamassa, hyvällä asialla olet.

Mulla on ristiriitaiset tunteet tuosta Mikkosten showsta. Nimittäin eihän sitä pitäisi edes katsoa, ettei Mikkoset vaan katsojalukujen perusteella erehdy luulemaan meikäläistä ja muita tirkistelijöitä "kannattajaksi". Toisaalta kuitenkin haikailen päästä kiroilemaan telkkarille ja miehelle ihmisten tyhmyyttä, käääk!

Niina kirjoitti...

Allekirjoitin :)

Asiasta viidenteenkymmenenteen miten löysit tuon googlen kääntäjä gadgetin? Olen itse yrittänyt etsiä samanmoista, mutta en löydä kuin muutamalle kielelle tarkoitettuja kääntäjiä.

margaret thatcher kirjoitti...

lol mun mielestä toi on ihan jees. riippuu mikä ammatti. ei se vitun kaks vuotta noin kirvele. sitäpaitsi, meiän kuolinikä vousee kokoajan, joten siinähän sitten ollaan pääle 20 v tekemättä MITÄÄN homehtuen vanhainkodissa. mun mielest on ok saada aktiviteettii, eikä 65 todellakaan oo mikää raihnus enää näinä päivinä.

Minnis kirjoitti...

Mitä mieltä olet siitä, että me nuoret joudumme kasaantuvien suurten valtion velkojen maksajiksi? Kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle, verotulot laskevat eikä veronmaksajien määrä riitä ylläpitämään kasvavaa eläkeläisten määrää -miten siinä vielä maksellaan velkoja?

Idhren kirjoitti...

Joy, :)

Niina, taisin jonkun toisen blogista löytää suoran linkin, yritin ensin etsiskellä omin päineni :o Aika vaikeasti oli löydettävissä.

Mt, aika ikävä kuva sulla vanhuudesta. Eihän mikään estä sua työskentelemästä vaikka kuolemaasi asti, ei kukaan sua pakota eläkkeelle.

Minnis, huono juttuhan se on. Sitä ei ratkaista pitkittämällä työikää parilla vuodella vastoin kaikkien muiden tahojen tahtoa.

Anonyymi kirjoitti...

allekirjoitin. aivan uskomaton päätös kun käytännössä kuusikymppistä ei huolita mihinkään töihin vaan porukka siirtyy suoraan työttömyystilastoihin.

tulee kai halvemmaksi ettei kunnon eläkkeen kertymistä sallita vaan elätetään kansa työttömyyskorvauksilla. ehkä tarkoitus onkin näännyttää vanhukset työkkärin määräämällä orjatyöllä (ns. työkokeilu) ja elämiseen riittämättömillä tuilla hengiltä ennen eläkeikää. raihnainen vanhuus minimieläkkeellä tai työttömyyskorvauksella elinkustannusten koko ajan kohotessa ei tule olemaan elämisen arvoista aikaa.:( monella vanhuksella ei nykyäänkään eläke riitä sekä ruokaan että lääkkeisiin- kaikki puistossa pulloja keräävät eivät ole omaan köyhyyteensä syyllisiä spurguja vaikka niin olisi kiva uskoa.

onneksi on sananvapaus ja netti jossa näistä asioista voi nykyään vapaasti keskustella- vai voiko? tuli mieleen eräskin ihmisten valvomiseen liittyvä laki...

velat ja eläkkeet taatusti saataisiin maksettua työikäisten suomalaisten työpanoksella jos niitä töitä vielä suomessa olisi! hallitus vie huomion omista virheistään tekemällä "laiskoista" työttömistä, oikeasti systeemin uhreista, syntipukin systeemin ongelmiin. minkä suomalaistyötön sille voi ettei kukaan huoli töihin kun paikkoja ei ole, ne on siirretty kiinaan tai varattu halvemmalle ulkomaiselle työvoimalle ja virallinen taho pönkittää mielikuvia siitä että työtön=luuseri jota ei edes kannata palkata.

oikeista ongelmista ja niiden syistä ei edes puhuta ja virallisen tahon valehtelu/ todellisuudesta vieraantunut höpinä työvoimapulasta ym. propaganda uppoaa kansaan. kyllä tänne on lottovoitto syntyä...

ei jumalauta tätä maata ja maailmaa, voisi muuttaa vaikka jollekin toiselle planeetalle...:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...