15.2.2009

Wanhana 2005

Minulta kyseltiin arvonnan yhteydessä myös postausta vanhojen tansseistani. No, itse tansseista ei valitettavasti hirveästi kuvia ole, eikä turhan paljoa puvustakaan, mutta jaan sen vähän, mitä on!

Ignore sekainen huoneeni vuodelta 2005. En asu tuolla enää.

P1010199-pola

P1010200-pola

Puku on teetetty. Bongasin Meslewin sivuilta todella kauniin puvun, ja idea siitä mielessäni lähdettiin rakentamaan pukua. En tiedä oliko alkuperäinen toteuttu näin, mutta punaisessa kankaassa on valkoiset kangaskiilat, toinen nousee helmasta, toinen laskeutuu kaula-aukon sivusta. Olkaimia oli kaksi ohutta narua, kiilan puolella toinen naruista oli valkoinen ja toinen punainen, kun taas toisella puolella molemmat olivat punaisia. Se siis EI ole rintsikanolkain, joka kuvassa näkyy.

Erityisesti helman kiila, joka leveni ja kapeni, piiloutui ja tuli taas esiin todella kauniisti mekon kanssa heiluessa, oli puvun silmänvangitsija. Alushametta ei ollut eikä liiemmin korsettia - ugh, olin jo tuolloin kapinallinen. Ainoa mitä toivon, olisi ollut se, että olisin uskaltanut vaatia ompelijalta vielä syvempää kaula-aukkoa. Sitä jo madallettiin jonkin verran, mutta kun ompelijanainen on mummoikäinen ja mekkoa on sovittamassa oman mummun kanssa, sitä jotenkin unohtaa, että rintakehää SAA näkyä, eikä se tissivakokaan niin paha asia ole...

Tarkkasilmäinen huomaa, että minulla oli tuohon aikaan hyvin tummanpunaiset hiukset (hiushistoriikkini luettavissa täältä!) Ennen vanhojen tanssia ne oli lisäksi värjätty alta lähes mustaksi - yhdessä kiharan nostalgiakampauksen kanssa efekti oli hauska.

wanhuus2

Koska meillä ainakin vielä tuohon aikaan tanssittiin tansseja kahtena peräkkäisenä päivänä, useimmat nukkuivat kampauksellaan yön yli... Niin minäkin. Ihme ja kumma, että se pysyi kuosissa! Meikin tein itse, sentään sillä ei tarvinnut nukkua.

Käytin muuten meikkipohjana Grimasin meikkivoidetta ja puuteria. Merkki on laadukas kuin Joe Blasco, mutta halpa kuin Lumene. Teatterimaaleiksi luodut tuotteet ovat runsaspigmenttisiä, kestävät naamalla ja ovat suorastaan pilkkahintaisia laatuunsa nähden. Grimas myös pyrkii välttämään turhien kemikaalien käyttöä tuotteissaan, muttei silti sorru kemikaalihysteriaan ja luontohihhulointiin: välttämättömiä aineita ei pelätä eikä luonnollisuudella ratsasteta. Pääasia on tehdä turvallisia ja toimivia tuotteita. Grimas itse ei myöskään testaa eläimillä. Pitäisikin haalia kaappiin taas näitä saleena laadukkaita ja toimivia tuotteita kaikenlaisten ökyhuijausputeleiden tilalle.

Nomppa kirjoitteli tuotteista täällä. Tampereella Grimasia löytyy ainakin Punanaamiosta ja Naamiohuveista.

wanhuus

Ensimmäisenä tanssipäivänä istuessani kampaajantuolissa sain tiedon kukkalähetyksestä. Joku oli lähettänyt minulle kasan orkideoja. Mietin pääni puhki mistä sellaiset voivat olla peräisin, isääkin siinä jo ehdoteltiin, mutta mysteeri ratkesi vasta kotona. Poikaystäväni, joka ei vielä tuolloin ollut poikaystävä, vaan irkkiystävä, oli halunnut ilahduttaa minua ja lähetti ison kimpun valkoisia orkideoja. Hämmästys oli suuri, mutta yllätys erittäin mieluinen. Se oli ensimmäinen kerta, kun sain kukkia.

P1010205-pola

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...