8.2.2009

Tigi tuli taloon - Frisky ja Dumb Blonde Smoothing Stuff

Hain postista pari päivää sitten hartaasti odottamani paketin. MouMou vinkkasi brittiläisestä nettikaupasta Lookfantastic, josta lähtee kosmetiikkaa edullisin hinnoin - ainakin Suomen hintahaitareihin verrattuna. Bongasin putiikista pari tuotetta, jotka herättivät kiinnostukseni, ja kun hinnat eivät päätä punnan kurssilla huimanneet, saivat ne muiden hyvien arvotelujen ansiosta tilaisuuden. Sain tilaukseen lisäksi 10% alennuksen näpyttelemällä MouMoun vinkkaamaan alennuskoodin, BTMYOFFERS. Se saattaa toimia edelleen!

Kaapistani löytyy yleensä hyvin minimaalinen ja välttämätön määrä hiustuotteita: shampoo, hoitoaine, hiuksiin jätettävä hoitoaine, latvasuoja, lämpösuoja ja lakkapullo (okei, näin lueteltuna se alkaa kuulostaa todella monelta putelilta), joten tilallista konkurssia kahden ekstrapötikän hankkiminen ei tee.

Tigiä. Sain ensikosketukseni Tigiin, kun pääni ensimmäistä kertaa aivan blondiksi valkaissut kampaaja myi minulle kaksoispötikän Tigin Dumb Blonden shampoota ja hoitoainetta hiusten tehokasta jälkihoitoa varten, ja herkullisia tuoksuja kuukausia nuuhkittuani totesin, että Tigi on varmasti ihan jees. Jälkeenpäin kirpaisee vain hinta. Aluksi epäilin sarjan tehoa, mutta kaipa se on uskottava, etteivät hiukseni olisi tällaisessa kunnossa näin monen ja rankan käsittelyn jälkeen, jollei minulle riistohinnalla myydyt tuotteet edes jotain tekisi oikein.

IMG_1395-pola

Tämä Tigin Catwalk-sarjan geelisuihke, Frisky, on tarkoitettu kiharoiden puristelua varten. Sitä toisin sanoen suihkutetaan hiuksiin ja sitten rutistellaan, tuloksena hiuksesta riippuen loivaa tai kikkuramaista kiharaa. Kampaajat ovat yrittäneet kuukausitolkulla saada minua innostumaan luonnollisten kiharoideni korostamisesta, ja palattuani vuoden takaisiin synttärikuviini totesin, ettei idea ole lainkaan hullumpi. Tämä tuote auttaa hommassa. Hinta Nettiplacessa 26,40€, LF:ssä 9,18£.

idunen21vee

Tätä haetaan.

IMG_1387-pola

Bed Headin puolelta mukaan tarttui Dumb Blonde Smoothing Stuff, joka siloittaa hiusta ja antaa maltillisesti kiiltoa. Pörröpäälle kelpaavat pörröisyyttä vähentävät ainekset, erityisesti, jos ne tuoksuvat näin hyviltä. Putelissa näytti ensisilmäisyltä olevan yllättävän vähän itse ainetta, vain puolet kuulamaisesta muodosta hyödynnetään aineen säilömiseen. Muitakin ratkaisuja olisi varmasti ollut. Hinta Stockmannilla noin 30 euron kieppeillä, LF:ssa 8,46 puntaa.

IMG_1385-pola
Molemmat tuotteet odotetusti tuoksuvat miellyttäviltä, Smoothing Stuff suorastaan herkulliselta. Poikaystävän kommentti päivän lopuksi oli se, että hiukset tuoksuvat teeltä. Päivän kokeilun jälkeen Frisky vaikuttaa ihan toimivalta aineelta, Smoothing Stuffista en ole varma - joko en ole laittanut sitä tarpeeksi, tai sitten se ei vain toimi. Saatan myös olla sokea ja odotukseni vääränlaiset. Kokeilut jatkuvat!

Löytyykö sinulta Tigille ruusuja ja/tai risuja?

24 kommenttia :

Shoppaile ilmaiseksi! kirjoitti...

Pelkkää plussaa. Tykkään tuotteiden ulkonäöstä ja tuoksusta (ne tärkeimmän kriteerit ;)). Ja kaikki kokeilemani tuotteet ovat toimineet ihan ok. Ai niin paitsi yksi tehohoito haisi vessanpuhdistusaineelle.

SunSun kirjoitti...

Millainen hiuslaatu sulla on? Nuo tuotteet houkuttaisi kyllä, mutta tukkani on todella ohut ja lentävä (kiharoiden lisäksi), joten monet siloittavat/kihartavat tuotteet vain lässäyttävät sen.

MouMou kirjoitti...

Tuota DB:ta tarvitsee niin vähän, että purkki riittää ikuisesti!:D

Idhren kirjoitti...

Vessanpuhdistusaineelle >_< Kah, sitä en ehkä välttis haluaisi kokeilla ;D

SunSun, luonnonkiharat, kuivat, karheat. Varsinin nyt vaalennuskäsittelyn jäljiltä ;o Kuten ystäväni neuvoi: voithan käydä kyselemässä kampaajilta tai asiansa tuntevilta hiustuotteiden myyjiltä, ettäpä millainen tuote kävisi? :>

MouMou, vahvistaako tämä siis epäilykseni, että joko vain odotan vääränlaista jälkeä tai sitten tuote ei kuitenkaan toimi mun hiuksessa x) Pitää varmaan seuraavan pesun jälkeen kokeilla laittaa vain toiselle puolelle päätä ja katsoa, mitä tulee.

anskusiili kirjoitti...

Minä olen nyt vajaan vuoden käyttänyt Tigin Curls Rock -sarjan shampoota ja hoitoainetta, koska isot pumppupullot ovat kestäneet näin kauan. (Eikä loppua vielä näy) Se taitaakin olla ainut syy, miksi olen niin kauan pitäytynyt samoissa tuotteissa, en ole raaskinut jättää kalliita tuotteita käyttämättä. Tuoksuhan on noissa tuotteissa aina ihana, mutta silkonimäärät kuulemma niin kauhistuttavat, että vaihdan kyllä noiden loputtua toiseen, silikonittomaan vaihtoehtoon. Hiukseni rasvoittuvat nopeammin ja ovat jotenkin tunkkaisemmat.

getpalmd kirjoitti...

Tykkään tuoksusta, tosin en sitten oikeasti tiedä ovatko sen parempia kuin muut paremmat shampoot, eli verrattuna joihinkin muihin samankaltaisiin niin en ehkä huomaa oikein mitään eroa. Tosin se beach spray suihke on ♥

Mutta se tuoksu pelastaa aina, eli löytyy sitä kyllä omasta kaapista myös :D

getpalmd kirjoitti...

Tuoksuhan on noissa tuotteissa aina ihana, mutta silkonimäärät kuulemma niin kauhistuttavat, että vaihdan kyllä noiden loputtua toiseen, silikonittomaan vaihtoehtoon. Hiukseni rasvoittuvat nopeammin ja ovat jotenkin tunkkaisemmat.

--

Täysin samaa mieltä ton rasvottumisen kans muuten. Mulla ollut nyt toi Tigi Superstar tms. käytössä ja joo, ei siitä mitään kevyttä raikasta lookia tuu, vaan aika raskaat ja nopeasti rasvoittuvat hiukset :/

Idhren kirjoitti...

anskusiili, hehe, joo mullakin taitaa noi purkit kestää huolellisesti... Ehkä joku kuudesosa mennyt, ja käyttöä takana useita kuukausia.

Minä taas olin jostain lukevinani, että olisivat Tigeissä veteenliukeneviä silikoneja -> huuhdeltavissa pois. En tosin koskaan tarkastanut väitettä, joten en tiedä, pitäisi jaksaessaan tutkia INCEjä. Eniveis, eihän kaikki kaikille sovi :P

Gilrain kirjoitti...

Omaan luonnonkiharaan päähän toimii parhaiten Curls Rock - sarjan shampoo ja hoito. Illalla pesun jälkeen laitan sarjan jätettävää sekä puristelen kosteaan tukkaan Curls Rock Curl Amplifieria. Aamulla suihkutan vielä sarjan Curl Booster -suihketta ja pää on kyllä niin kihara että, vaikka ennen näitä tuotteita omat hiukset oli enemmänkin laineikasta ja littanaa pörröä. Suosittelen jos haluat kiharat esiin vaikka ainemäärä tuntuukin suurelta!

Idhren kirjoitti...

Noo, ehkä en kuitenkaan ihan noin paljoa halua ekstratavaraa kaappiini ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä niissä Tigeissä on muitakin kuin veteenliukeneviä silikoneja, ettei niissä sinänsä paljon hoitavuutta ole, koska sisältävät suhteellisen paljon silikoneja. Kauniin näköisiksihän ne hiukset tekee, mutta hoitavuus on sitten eri juttu.

Idhren kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Nähtävästi ainakin mun kohdalla se hoitavuus sitten riittää, kun hiukset eivät tunnu olevan moksiskaan monista käsittelyistä :) Tai ainakaan eivät kampaajat ole sitä vielä toivottomaksi hampuksi todenneet ;D

Stazzy kirjoitti...

Mites olis kevääksi uusi t-paita? ;)
P4cm

Ayuku kirjoitti...

Tigi on onnistunut tuotteidensa tuoksussa ja muotoilussa, houkutteleviahan tuotteet ovat, mutta paikoitellen hinnoissa on aikalailla merkkilisää. Sarja on mielestäni ihan ok, mutta ei se niin loistava ole mitä korkea hinta ja ihmisten kova hypetys antaa ymmärtää. Ja ne silikonit ovat ikävä asia siinä mielessä, että voivat vaikuttaa värjäystulokseen, jos on silikonia kertynyt hiukseen.

Idhren kirjoitti...

Stazzy, haha, asennetta :D

Ayuku, hinnat on Tigillä tosiaan varsinkin Suomessa ihan törkeän korkeat, siksi kannattaakin tilata ulkomailta, postikulujakaan kun ei pienten määrien kanssa tule kuin pari euroa. Jos hinta on Suomessa kolminkertainen edulliseksi väännettyyn brittihintaan verrattuna, niin kysyn vaan, jotta kuka sitä kalliimpaa ostaa? >_<

Rhia kirjoitti...

En oo koskaan käyttänyt mitään Tigin tuotteita sen enempää mitä joskus joku kampaaja on kampaamossa päähän laittanut.

Anonyymin kommenttista tuli mieleen että miten hän määrittelee hoitavan aineen? Kun silikooni nimenomaan on incin tietojen mukaan hoitava ainesosa... Tein muuten kotitestin. Viimeksi kun värjäsin hiukset olin pessyt hiukset syväpuhdistavalla silikoonittomalla shampoolla ja hoitanut silikoonittomalla hoitoaineella, ja toden totta, värjäystulos oli parempi kuin edellisellä värjäyskerralla jolloin olin pessyt hiukset silikoonia sisältävällä shampoolla. Huvittavaa on kyllä se kun joku joskus väitti että parturi-kampaaja oli kauhistellut miten he olivat joutuneet pesemään asiakkaan hiukset kymmenen kertaa ennenkuin kaikki silikonit olivat lähteneet. Oliko heillä mikroskooppi jolla he tutkivat hiuksen pintaa vai miten tulivat tulokseen sen vaativan kymmenen pesua? Luulen että suurin osa silikoonista lähtee ihan yhdellä pesulla kun käytössä on kunnollinen syväpuhdistava shampoo.

Rhia kirjoitti...

Niin juu, unohdin sanoa siis että tosi söpö kuva sinusta =)Kiharatkin sopii sulle hyvin.

Idhren kirjoitti...

Kiinnostavaa! :D Muakin muuten kiinnostaisi tuo hoitavuuden määrittely. Hiushan eikö ole ihan elotonta tavaraa, sen hyvä kunto tarkoittaa käytännössä ehjää hiusta. Mitä olen mitään kaikenlaisista tököttimainoksista nähnyt, niissä demonstroidaan hienojen piirrettyjen avulla sitä, miten tämä ja tuo hoitava ainesosa paikkaa ja tilkkii vaurioituneen hiuksen saaden sen taas näyttämään upealta. Eli sitä samaa, mitä silikonitkin tekevät? Vai onko se hoitavuus vielä jotain erilaista, kuin vaurioituneen hiusrakenteen tilkitseminen? Uusiutumaanhan sitä ei saa. Korjatkaa nyt joku ihmeessä, jos olen ihan kuutamolla.

Hiuspohjasta voi sitten puhua ihan omana asianaan ;o

Rhia kirjoitti...

Nimenomaan näin meille ainakin maskeerauskoulussa opetettiin: hiukset kuten kynnetkin ovat kuollutta ainesta. Hiusta ei siis voida varsinaisesti "tervehdyttää" sillä sen rakenne ei korjaannu muuta kuin kasvamalla. Vaurioituneita kohtia voidaan ns. paikata jolloin shampoot ja hoitoaineet silottavat ja täyttävät vaurioitunutta hiuksen pintaa. Oma temppunsa onkin löytää sellaiset aineet ja käsittelyt jotka pitävät hiuksen hyvässä kunnossa siitä asti kun se karvatupesta pukkaa ulos.

Idhren kirjoitti...

Kyllä ihan lamppu on nyt välähtänyt täällä jonkun pään yläpuolella :P Elottomalla asialla ei ole terveyttä. "Terveet hiukset" onkin siis ilmeisesti vain osa mainosretoriikkaa ja tarkoittaa ihan samaa kuin ehjät sellaiset. :D Miksen ole ennen tullut ajatelleeksi tätä?

Anonyymi kirjoitti...

Vielä parempi paikka tilata kosmetiikkaa on feelunique.com. Halvemmat hinnat ja ei postimaksuja, ja postitus viikon sisällä. :) Olen ihan koukussa.

Idhren kirjoitti...

Kiitos isosti vinkistä! :)

Rhia kirjoitti...

No se ajatuskulku kai menee seuraavasti:
ihmiset kasvaa, eläimet kasvaa, kasvit kasvaa->
kaikki mikä on elävää kasvaa->
hiukset kasvaa ->
hiusten täytyy olla elävää

Mutta kasvaahan silmäpaot ja tippukivetkin eikä ne silti elä =)

MouMou kirjoitti...

Parhaimmillaan tuo on, kun suoristaa hiukset, laittaa DB:a ja suoristaa vielä kerran. Kaipa se hiuslaatukin vaikuttaa lopputulokseen.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...