11.2.2009

Pisteliäitä esineitä

Minulla on tunnustus. Olen salannut teiltä asioita. Taannoisella kirpparipyörähdykselläni löysin söpön t-paidan lisäksi jotain hyvin särmikästäkin. Se oli oikeastaan ihan vahinko, ja huomioni kiinnittävät ensisijassa... No, katsokaa itse, ettäpä mitkä.

IMG_1486-pola


Suuret hakaneulat, joita jossain myös kilttihakaneuloiksi kutsutaan. Siitä asti, kun Honey Junkie raportoi hakaneulojen vaatteita asustavista ominaisuuksista ja jopa käytännöllisistä käyttötarkoitusista, mielessäni on kytenyt vakaa aie hankkia moinen itsellenikin. Aie, joka lähes jäi toteuttamatta. Kun Bonuskirpparilla sitten vastaan sattumoisin tuli mekko, josta killui kaksi messevää hakaneulaa, melkein kiljuin riemusta!

IMG_1498-pola


Ostin siis kahden euron mekon ihan vain saadakseni siitä upeat hakaneulat. Sikäli kuin pari neuloja ilmeisesti ainakin jossain maksaa lähemmäs neljä euroa, ei diili ollut huono! Mekon materiaali taas on epämiellyttävältä tuntuvaa nylonia ja polyesteriä, mutta eräs yksityiskohta oli hyvin mieluinen...

IMG_1502-pola


Olkapäältä olkapäälle kulkeva nauha, jonka hakaneulat vetävät kohti kaula-aukon alareunaa. Samankaltaisia nauhaviritelmiä on ainakin vaatemerkki Pudel lisännyt omiin vaatteisiinsa tehden perustunikoista ja t-paidoista kertaheitolla rutkasti mielenkiintoisempia.

Minulla on toinenkin paljastus. Mekko on kuvissa päälläni väärinpäin. Syvä kaula-aukko onkin syväänuurrettu selkämys ja nauha oikeasti selkäpuolella, samoin kuin hakaneulat. Mekko oli kuitenkin rintamuksesta minulle niin suuri, ettei se yksinkertaisesti asettunut hyvin päälleni, joten tein hattutempun, lisäsin alle topin ja käänsin mekon ympäri. Sitten vain kiskotaan kaula-aukko tarpeeksi alas, jotta suurin osa lerpatuksesta häviää. Olenpa aikamoinen velmu!

Raitasukkahousuja käytin farkkujen alla, en viitsinyt vaihtaa niitä pois pikaisia kuvaussessioita varten. Ne tavallaan sopivat asuun kivasti.

IMG_1499-pola

IMG_1501-pola
Mekko - second hand, toppi - H&M, sukkahousut - Norlyn

En tiedä aionko käyttää itse mekkoa missään, kenties vien sen vielä itse kiertoon kirpparille (muiden vaatteiden ohella, jotka edelleen lojuvat nurkissa äksöniä odottaen... Ehkä pitäisikin tutustua Huuto.netin toimintaan...). Hakaneulojen kanssa aion joka tapauksessa kokeilla ja testailla edelleen.

P.s. Aionkin esitellä erään toisen, megasuperhyperihanan, hiljattain (uutena) tekemäni löydön lähipäivinä... ;)

22 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

hyvältä näyttää !! ;)

Salka kirjoitti...

Jos olisin sinä, niin en missään nimessä myisi mekkoa :)

MouMou kirjoitti...

Mahtava hakaneulaviritelmä, tykkään!:)

 Roxy kirjoitti...

Hei, tämähän on nerokas juttu! Tosi kiva mekko :)

patentti kirjoitti...

Olet kyllä aika velmu :) Toi on kyllä aika siisti viritelmä, anna ihmeessä sille vielä mahdollisuus, jos sitä siis sietää pitää päällä :)

Joy kirjoitti...

Ainakin näissä kuvissa mekko näyttää kyllä aivan mahtavalta (siis just noin väärinpäin).
Muutenkin olen huomannut että joskus kannattaa ostaa joku esim. ylihalpa klänninki pelkän vetskarinkin takia, nekin kun maksaa hunajaa!

Idhren kirjoitti...

Kiitti kaikille kollektiivisesti, ehkä mä vielä testailen tuota kuitenkin ihan arkikäytössä ennen lopullisen päätöksen tekemistä :P

Stazzy kirjoitti...

Raitasukkikset ihan parhaat! mä käyttäisin jatkuvasti jos löytäisin noin messevät.

Anonyymi kirjoitti...

etkö sää ihan oikeesti keksi mitään itte? ymmärrän että jollai tapaa ihannoit honey junkiee, mutta jos sul ei oo mitää omii ideoit ni eikö kandeis jättää bloggaaminen sit niille taitavimmille kans?

Rhia kirjoitti...

Toi pääntie näyttää tosi kivalle tolleen etupuolella =) en ehkä sinuna vielä myis tuota mekkoa pois, se vois mennä kivasti nahkaleggareidenkin kanssa ja ainahan niitä hakaneuloja voi lisätä vaikka tuonne helmaan ja koota sitä vähän poimulle myös.

Rhia kirjoitti...

Anonyymi: keksiikö muodisssa ylipäätään kukaan mitään uutta enää nykypäivänä? Kaikki kopioi ideat jostain muualta. Sitäpaitsi mitä väliä sillä edes on vaikka kopioikin?

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, minulla on sinulle haaste: määrittele "oma idea".

Kaikki ottavat vaikutteita ja kaikki matkivat muita, toiset vain kertovat siitä avoimemmin ja tiedostavammin kuin toiset. Kaikki uusi on aina vain jäävuoren huippu, jonka alla on mittava määrä piilossa olevaa, vanhaa matskua, jonka päälle se uusi rakentuu. Ihan niinkuin "minä" muodostuu vuorovaikutuksessa kaikkien niiden ihmisten kanssa, joita elämässään kohtaa, myös oma tyyli muodostuu kaikesta siitä, mitä on elämässään nähnyt tai kokenut.

Rhia, joo, miksei! Täytyy eksperimentarisoida (vau mikä sana) tän kanssa :P

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida tuo hakaneulatemppu olla ihan Honey Junkienkaan keksintö. Sitä paitsi, Idrenhän toteuttaa perusajatusta täysin omalla tyylillään. Enpä ole Honey Junkien nähnyt käyttävän hakaneuloja noin.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, hyvä pointti tuokin. Hakaneulat nyt esineenä ovat olleet jo viimeistään punkkariaikakaudelta ahkerassa ja näkyvässä asustekäytössä (sitä ennen skotit kiltteineen -> kilttineula?), ja HJ:n tekstissähän komeili myös kaunis kuva Nelliinasta... :P Olisipa hassua, jos katsottaisiin, että vain yksi ihminen maailmassa saa kerrallaan toteuttaa jotakin yksityiskohtaa tyylissään - vaikkapa käyttää hakaneuloja. Kamoon, hakaneuloja! :D

En tiedä ovatko nämä omien ideoiden peräänkuuluttajat sokeita vai mitä kummaa, mutta en ole toistaiseksi vielä törmännyt yhteenkään muotiblogiin, jossa ei tuotaisi esille yhden ainoaa tyylillistä innoittajaa ja inspiroivaa tahoa. Päinvastoin, on hyvinkin yleistä esitellä suunnittelijoita, malleja, sekalaisia julkkiksia ja toisia blogaajia, joiden tyylistä halutaan omaksua jotain osaksi omaa pukeutumista, ja usein niin tehdäänkin. Sitähän muoti ja trendit ovat, kierrätystä ja leviämistä. :)

linda sofia kirjoitti...

näyttää todella kivalta noin! en mä ainakaan myis tollasta :D

Idhren kirjoitti...

Linsa sofia, harkintaan siis joo :D

Idhren kirjoitti...

Argh, sori mun typot x)

Stazzy kirjoitti...

Elämä on.
tämä sen sijaan melkein teki minusta feministin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, miksi nuo sun poseeraukset näyttää usein siltä kuin sinulla olisi penis?

Eka kuva on taas sellainen :(

Joskus näytät siltä kuin olisit mies ja pissalla.
Teetkö tahallasi sellaisia poseerauksia, en ymmärrä, oletko taiteilija?

Idhren kirjoitti...

Haluaisitko siis nähdä jalkovälini vai mikä on pointtisi? ;) Mukavaa, jos kiihotan mielikuvitustasi!

Anonyymi kirjoitti...

Tosta ideoiden kopioinnista tuli mieleen.. kyllä HJ:n blogikin on täynnä kuvia, jotka on selkeästi napattu ruotsalaisneitosten blogeista. Ja so what! Ei ole pakko lukea, jos ei halua.

Idhren kirjoitti...

Taannoin huomasin hauskan ketjun. Ranteessa kasa metallia - kokeilin tätä, koska Honey Junkien inspiraatio innoitti. HJ kokeili, koska Kate Lanphearin inspiraatio innoitti. Ennen Kate Lanphearia saman on tehnyt jo Madonna tsiljoona vuotta sitten. :D

Mutta kuten sanottua, näyttäkää mulle yksikin menestyvä muotiblogi, jossa ei koskaan puhuta inspiraationlähteistä tai muiden ihmisten ihanuuksista eikä varsinkaan oteta koskaan mallia mistään. -.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...