19.2.2009

Myytinmurtaja: perusvoide pieksi arvokkaan hiustuotteen, eli Aqualan L vs. Tigi Dumb Blonde Smoothing Stuff

Kuivat kädet, tuo jokatalvinen ongelma monelle meistä. Iho kuivuu ja korppuuntuu kylmästä, sitä voi pistellä, se voi punoittaa ja hilseillä. Avun tarjoavat luonnollisesti voiteet, ihon kunnon mukaan kevyempää tai tuhdimpaa tavaraa. Joka paikan höylä -tyyppinen perusvoide, Aqualan L toimii kohdallani tähän tarkoitukseen riittävän hyvin. Mainiota tavaraa kyllä, sillä lähtevät meikit kasvoilta, kuiva iho saa helpotusta ja kelpaapa se jopa hiustenkin paikkailuun.

Viimeksi mainitun kohdalla se jopa toimii tehokkaammin kuin taannoin hankkimani Tigin Dumb Blonde Smoothing Stuff -töhnä, jonka paras ja minun hiuksissani suunnilleen ainoa ominaisuus on sen herkullinen tuoksu. Tämän huomasin oltuani akuutissa kiireessä: hiukseni kaipasivat pikaisesti silotusta ja kahlintaa. Dumb Blonde oli teillä tuntemattomilla, joten käsillä ollut Aqualan L pääsi pikatestiin. Karheus katosi sen sileän tien, aavistus voidetta sormien kautta sortuviin toimi välittömästi. Ja ei, hiukset eivät jääneet rasvaisen tuntuisiksi, Aqualan L ei ole rasvainen voide.

Olen myös ollut aika ihmeissäni Dumb Blonden kiiltoa antavasta ominaisuudesta. Se kun näemmä perustuu pienen pieneen glitteriin, jota töhnä on täynnä. En tiedä onko tämä standardi käytäntö kiiltoa antavissa tuotteissa, mutta olin silti hämmentynyt havainnosta.

Tuomiot:
Aqualan L tehoaa kaikenlaiseen vaivaan ja kelpaa useaan eri käyttötarkoitukseen, hinta apteekissa pyöreä yhdeksän euroa.

Tigin Dumb Blonde ei oikein kelpaa muuhun kuin hiusten hajustamiseen. Hinta Suomessa 20 ja 30 euron välillä.

huijausta
Otettakoot huomioon, että kaikki ei toimi kaikilla, ja mikä toimii minulla, ei välttämättä toimi kaikilla muilla. Samoin mikä ei toimi minulla, voikin toimia jollain muulla.

11 kommenttia :

Lotta kirjoitti...

Aika...jännää. Siis että edullinen perusvoide...jännää...

Eikun ihan oikeasti, en olisi ikinä uskonut ^^ Miten keksit kokeilla tuota?

Idhren kirjoitti...

Lotta, joo aika jjjännä... x) No siis se oli just se, että olin kiireessä ja oli pakko saada pari kuivannäköistä suortuvaa ojennukseen, tuota töhnää ei ollut käsillä, perusvoide oli, ja muistelin joskus lukeneeni esitteestä, että kelpaa jopa hiustenkin hoitoon tuo mömmö. Siitä se ajatus sitten lähti!

Stazzy kirjoitti...

Siinä se totuus taas tuli.
"Kaikki kosmetiikka" on suunnilleen samaa kamaa eri paketeissa. Olisi ihan mielenkiintoista verrata noidenkin tuotteiden INCI-listoja, kuinka paljon löytyy samoja aineita. (vaikka toinen onkin rasva ja toinen muotoilutuote)

 Roxy kirjoitti...

Aqualan l on kyllä loistava perusvoide, joka sopii ties mihin. Pesee veke meikit, kosteuttaa ja hiuksissakin toimii.. :)

Idhren kirjoitti...

Stazzy, heh joo, hitsi kun ei ole tuon palluran tuotepakkausta enää tallella...

Roxy, se onkin mun pelastus, ei tarvitse tsiljoonaa tuotetta, kun yhdelläkin todistetusti pärjää ;D

Salsa kirjoitti...

Jeps, tässä huomaa, miten eri tuotteet toimivat toisilla - ja toisten ei kannattaisi edes kokeilla. Mulle tuo Aqualan ei sovi edes käsivoiteeksi, sillä se ei yksinkertaisesti imeydy mun ihoon. Eikä mulla ole edes mitenkään rasvainen iho... Toivoisin itsekin löytäväni tuotteen, joka olisi sekä tarpeeksi kevyt kosteutukseen että riittävän tuhti meikkien pesemiseen. Noh, etsintä jatkukoon :)

Idhren kirjoitti...

Salsa, aika jjjännä... >_< Joo, ihmiset on niin erilaisia ihoineen, hiuksineen, elimistöineen ja ties minä kaikkine härpäkkeineen. Se välillä yllättääkin ihan täysin, sitä kun kuitenkin ajattelisi, että aika samanlaisia rakennuspalikoista tätä on rakennuttu :D

Tuon sarjan voiteistahan vielä kevyempi on Humektan - oletko sattumoisin sitä testannut koskaan? :>

Salsa kirjoitti...

Oon myös tota Humektania kokeillut, eip toiminut sekään :) Ja ylipäätään kaikki apteekkituotteet ja sellaiset "suomalaiselle, herkälle iholle" räätälöidyt ei toimi mulla lainkaan. Ehkä mut onkin rakennettu jostain lisäaineista :> Mistähän löytyisi mun INCI-lista...

Anonyymi kirjoitti...

joo toimii kosteusvoiteet todella hyin luonnonkiharaan tukkaan, sitoo kiharaa ja kadottaa pörrösyyden. kauheen kätevää kun on rasvannut kädet ja sen jälkeen pyyhkäsee niillä hiustenpinnan sileeks.

en kyllä suosittelis perinteiselle suomalaiselle ohuelle suoralle hiukselle, voi olla liian raskasta kamaa päiväkäyttöön. mutta naamioksi ja päänahan hoitoon hyvä.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, hyvä pointti tuo luonnonkiharuuden vaikutus! Samaa sarjaa sen kanssa, miksi tämmösten pörröpäiden ei tarvitse kovin montaa kertaa viikossa päätään pestä, huokoinen ja karhea hius kun sitoo itseensä aika paljon tavaraa ;o Iloa tästäkin pöheiköstä :D

Anonyymi kirjoitti...

Tai sitten käyttää joka paikkaan (myös hiuksiin ja huuliin) norskilaista HTH:ta. Toimii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...