20.2.2009

Miggi.fi - mikroblogausta suomeksi

Image and video hosting by TinyPic

Mikroblogaus on lyhyttä ja ytimekästä sosiaalista viestintää. Hieman kuin kirjoittelisi kavereille tekstiviestejä. Yleensä kerrotaan mitä tehdään, mikä on fiilis, viskotaan omaa kanavaa linkeillä ja muotoillaan lyhykäisiä kommentteja muille. Hauskinta on kavereidensa tekemisten seuraaminen. Mikroblogaaminen myös kehittää aforisminkirjoitustaitoja.

Maailman suosituin ja tunnetuin mikroblogipalvelu on Twitter, josta on maailmalla tullut multihypeilmiö. Twitterissä ovat kaikki Barack Obamasta Britney Spearsiin. Tai no, melkein kaikki. Suomalaiseen pohjolaan mikroblogivillitys ei ole vielä saapunut, mutta tulihan Naamakirjakin muusta maailmasta rutkasti myöhässä.

Suomalaista mikroblogausta herättelemään on luotu palvelu nimeltä Miggi. Sivusto on rakennettu avointa ohjelmistoa, Laconicaa avuksi käyttäen. Palveluun rekisteröityminen on nykyihmiselle heinäntekoa helpompaa ja jokainenhan nyt osaa sen hetkisen aktiviteettitasonsa kuvailla. Kokeileminen ei satu, eikä omaa nimeään ole pakko kertoa! Minut saa lisätä kaveriksi!

Miggi-jutteluistaan saa myös kauniin säläläpyskän lisättäväksi omalle sivulle. Omani voi bongata aivan sivupalkin alapäästä. Miggi toimii myös Facebookissa.

Tuodaan mikroblogaus aikuisten oikeasti ja lasten leikisti Suomeen!

P.s. Poikaystäväni on tämän kaiken takana.

5 kommenttia :

Pinja kirjoitti...

Linkkasin sun nahkahousupostauksen blogiini, onhan se ihan ok?

Idhren kirjoitti...

Pinja, täysin ok, linkkaus on aina sallittua :) Että antaa linkata vaan ihan vapaasti ja kuviakin saa käyttää (tsek sivupalkista tarkempaa tietoa kohdasta "Vain joitakin oikeuksia pidätetään" :))

Stazzy kirjoitti...

Mä en oo ihan tajunnu mikrobloggauksen syvintä tarkoitusta. Miksi ihmeessä mun pitäis olla päivittämässä kuulumisiani monta kertaa päivässä ja ketä se oikein kiinnostaa?

Siis ei platformi mua sinällään töki, vaan se sen filosofia jota en ihan tajuu.

Idhren kirjoitti...

Stazzy, mä sitä samaa olen välillä pohtinut, mutta se kas onkin yllättävän koukuttavaa x) Ilman kavereita tosin ihan mälsää, huomasin Jaikun kanssa. :/

slux kirjoitti...

Tuota ideaa voi ajatella nettiversiona tekstareista joita muuten lähettäisit vain yhdelle henkilölle, kun haluat kertoa tälle mitä teet ja jotka nyt sitten välittyvät kerralla kaikille jotka ovat tekemisistäsi kiinnostuneita. Tai sitten juttuina joita kuulet ohimennen bussissa, kaupungilla, baarissa. Sinänsä mikroblogauksen määritelmästä ja huveista/hyödyistä on kyllä paljon erilaisia näkemyksiä ja se on palvelumuotona vähän sellainen että monet tykkää mutta mitään yksimielistä syytä siihen miksi, ei ole. :P

Mä oon huomannut, että alkuun on vaikea päästä kun ei oo tilauksia ja tuntuu hijaiselta eikä oikein ideastakaan sitten pääse kärryille. Sitä vähän auttaa se, että koittaa tilailla mielenkiintoista ahkerasti ja ihan huolehtimatta siitä, että saisko tuon tuntemattoman ihmisen nyt tilata koska toi tilaussysteemi on tarkotettu ihan vapaaseen tilailuun, mut kyllä sitä melkein missä tahansa sosiaaliverkostosivustossa tarvitsee kavereitakin sinne, että homma alkaa oikeasti toimia varmaan, kovasti vaan kutsuja lähetteleen facebook-sovelluksel. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...