13.2.2009

Kokoomuksen kootut möläytykset

Kokoomuksen ministerit ja kansanedustajat ovat viime aikoina kunnostautuneet nolojen möläytysten julkituomisessa. Tässä opas tragikomediaan:

27. 2. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen vertaa Turun Sanomien kolumnissa eduskunnan oppositiota Otto Wille Kuusisen maanpetturihallitukseen, neutraalimmin ilmaistuna Terijoen hallitukseen.
Lue juttu Kataisen anteeksipyynnöstä Helsingin Sanomista.

7. 2. Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) nimittää vasemmistoliittoa ja SDP:tä "katkerien ihmisten puolueiksi". Virkkunen sanoo: "Ei hyväksytä sitä, että toiset ihmiset menestyvät. Meillä ei olla kateellisia siitä, jos kaveri menestyy." (Tähän sopiikin mainiosti kateuskortti.)
Lue juttu Virkkusen anteeksipyynnöstä Helsingin Sanomista.

11. 2. Viestintäministeri Suvi Lindén sanoo Aamulehden haastattelussa puolustaessaan urkintalaki Lex Nokiaa ja tietoliikenteen tunnistetietojen tarkkailusta yritysvakoilun havaitsemiseksi: "Yritys voi vaatia riisumaan alasti tietosuojasyistä." Myöhemmin Lindén sanoi lausahduksen olleen vitsi ja hämmästeli muiden tiukkapipoisuutta. (Huumorikortti.)
Lue juttu Lindénin huumorikortista Helsingin Sanomista.

13. 2.
"Ei haittaa, oli demareita kaikki!" kansanedustaja Eero Lehti (kok.) liikenneonnettomuuksissa kuolleista lähetekeskustelussa. Odotamme anteeksipyyntöä.
Lue juttu Iltalehdestä.

Lisää analyysia ministeritason möläytyksistä voi lukea Jyrki Virolaisen postauksesta.

Nyt vain jännäämään, kuka on seuraava ja millaisella kommentilla.

12 kommenttia :

Kate kirjoitti...

Eipä ole näköjään missit ainoita, jotka päästelevät sammakoita suustaan... :D

Idhren kirjoitti...

No eivät ole joo ei :D

Adele kirjoitti...

Noh, eiköhän sitä kaikki poliitikot päästele välillä suustaan vähän kyseenalaista tekstiä, tuskin pelkästään kokoomuslaiset. ;)

Omasta mielestäni tuo Eero Lehden tämänpäiväinen kommentti oli kyllä ihan osuva (ainakin hyvää v*ttuilua :P), eikös tässä jutussa SDP (vähän kärjistäen) väittänyt suurinpiirtein että hallitus on syypää näihin kyseessä olleisiin onnettomuuksiin... :)

Idhren kirjoitti...

Adele, jeps, tuossa linkkaamassani blogitekstissä ruodittiin muidenkin lipsautuksia ;) Hauskintahan tässä on se, että näitä on tullut samalta suunnalta pienen ajan sisään näinkin monta :D

Mua voi kutsua huumorintajuttomaks, mutta kyllä se Lehden välihuuto aika karulta heitolta mun korvaan kuulostaa ;o

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni Kokoomus silti ajaa eduskunnassa asioita parhaiten. Ei toista puoluetta morkkaamaan tarvitse alkaa, vaikka omaa haluaisikin hehkuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

kokoomus on sika jees.

Idhren kirjoitti...

Tässähän vaan naureskellaan möläytyksille. Joskin, tuota samaa voisi sanoa myös Kataiselle, Virkkuselle ja Lehdelle.

slux kirjoitti...

En tiedä tarkoittiko toi anonyymin kommentti ettei toista puoluetta tarvitse morkata juurikin sitä ettei kokoomuslaisten tarvitse SDP:tä morkata. Tarkoitti tai ei niin sitähän suuri osa noista möläyksistä nimenomaan oli, tässä postauksessa nyt ei kai sen kummemmin puoluetta itsessään morkata kuin mediassakaan joka on tainnut aika kattavasti näistä raportoida.

Anonyymi kirjoitti...

Heahae, noi osoitteessa http://www.nic.fi/~piruile/demikortit/ sijaitsevat "kortit" ovat mitä loistavimpia! Kertovat hyvin nettikeskustelun perusherjoista :)

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, hehe, joo, se on niiden idea ;D

slux, joo, totta, voi tulkita tosiaan kahella tavalla. Jos tulkitsin väärin, pahoittelen kirjoittajalta väärinkäsitystäni.

pim kirjoitti...

Virkkusen sammakosta oikeasti vähän loukkaannuin. Puolueen tekemän politiikan arvosteleminen on eri asia kuin puoluetta äänestävien ihmisten haukkuminen.

Olen vahvasti vasemmistolainen, sillä uskon sellaisiin utopioihin kuin tasa-arvo, yhdenmukaisuus ja hyvinvointivaltio. Tiedän, että äänestämäni puolue ei aina toimi arvojeni mukaisesti, mutta mielestäni sillä on kuitenkin paras ideologinen pohja ja potentiaalia useimmiten olla "minun asiallani." Naiiviksi minua saa haukkua, mutta kateellinen ja katkera ovat liian paksua - onko katkeruutta toivoa, että jokaisella olisi edes vähän eikä vain joillakin paljon.

Suomi-nimisen yhtiön toimintaan aion tulevaisuudessa osallistua opiskelemalla, hankkimalla työn ja maksamalla veroni mukisematta. Mielestäni aivan yhtä suurella panoksella kuin suurin osa oikeistolaisistakin. Kokoomusjohdolle taitaa olla epäselvää, että suurin osa kokoomuksen äänestäjistä on aivan niitä samoja pulliaisia kuin vasuritkin, ei mitään hienompia ja korkealuokkaisempia ihmisiä, jotka yksin pyörittäisivät tätä maata.

Ihmetyttää, mikä tarve näillä johtavilla poliitikoilla on lyödä kiilaa ihmisryhmien välille. Virkkunenkin on opetusministeri, jonka sanomisilla on symbolista merkitystä - ruvetaanko taas kouluissa opettamaan punikkilapsille, että sietäisit hävetä vanhempiasi? <3

Styledrop kirjoitti...

Eero Lehden kommentti oli kyllä osuva ja aika kieli poskessa heitetty tai sellaisena otettava, koska juttu meni jotenkin näin että sdp syytti kokoomusta että olisi aiheuttanut kuolemantapaukset. Itsepähän aloitti ja mielestäni vastasi aika hyvin, mutta eihän sitä kukaan tosissaan voi ottaa.

Ja mitä tulee tuohon kateuskorttiin niin onhan kokoomuksesta ja sen kannattajista saanut lukea vaikka mitä paskaa. Ja joskus tulee menestyvien ihmisten mollauksesta, jotka muuten työllistävät ihmisiä satoja, jopa tuhansia, että mistäköhän puhaltaa...

Suvi Lindenin kommenttia tai oikeastaan lausuntoa oikeastaan häpeän. Tuollaisia möläytyksiä ei saisi tulla näinkin herkästä ja perustavasta aiheesta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...