22.1.2009

Tiger of Sweden -kengät: Mae 99

mae99-1

Tässä ne siis ovat, uudet, vallan täydelliset rakkauteni. Tiger of Swedenin webshopin nettialennuksesta mukaan lähteneet ihanuudet, mallinimeltään Mae 99, saivat kodin pyöreään 110 euron hintaan, alkuperäinen arvo 219 euroa. Kengissä on 1,5 senttimetrin piilotettu platform ja kymmenen sentin huiman upeat korot. Himoitsijat, kannattaa tarkkailla sivua, kokoja on tuntunut viime päivinä tulevan ja menevän! Toimitusaika oli aika lailla tasan viikko, putiikki lupasi toimituksen 3-6 arkipäivässä, ja se kyllä piti paikkansa. Ehtihän välissä sentään olla viikonloppu.

Kengät kärjet ovat päheästi pyöristetyn neliön muotoiset. Kengän yleisilmeen jäyheän konstailematon muotoilu on kuin suoraan unelmistani - yllättävää ja ennakkoluulotonta. Varmasti joillekin se on jo liikaakin (tämä luonnollisesti heille suotakoon), vaan ei minulle. Aluksi silmäni tarttui kärjen neliskanttisuuteen ja sen suorastaan aggressiiviseen olemukseen, mutta hetken tapitettuani vierastus muuttui rakkaudeksi ja omituisuus positiiviseksi persoonallisuudeksi. Tunnen eriskummallista sielunsisaruutta tähän nahkapariin... Saa olla eri mieltä, en minäkään pidä maksalaatikosta!

Kengän varret ovat niin nilkanmyötäiset, että niiden päälle pystyy helposti vetämään jopa leggingsien lahkeet - eläköön pienet yksityiskohdat ja muuntautumiskykyisyys? Tervetuloa nilkkamakkarat?

mae99-2

mae99-4

En osaa kävellä kymmenen sentin koroilla. Täytyy siis opetella, ennenkuin lähden nämä jalassa ihmisten ilmoille. Poikaystäväni joutuu siis sietämään seksikästä kopinaa muutaman päivän tepastellessani ympäri huushollia Maet allani.

Epäilytti kovasti tilata kenkiä sovittamatta niitä, mutta käytyäni pikaisesti Stockmannilla kokeilemassa toisenlaista mallia samaiselta merkiltä, päädyin edes siihen lopputulokseen, että koko 38, ainoa tuolloin jäljellä ollut koko, on se oikea, eivätkä ne kesymmät plattaritkaan huonoilta jalassa tuntuneet. Sitten vain tilaus matkaan ja jännäämään, istuuko kenkä muuten. Vaan istuuhan se!

Kengät ovat jalassa paremmat kuin uskalsin toivoakaan, ja niillä pystyy jopa amatööri sipsuttelemaan matkoihinsa, toisin kuin on muutamien muiden sovittamieni, huippukorkeiden kenkien kanssa. Sipsuttaminenhan ei siis vielä ole kävelyä. Sipsuttaminen on sitä varovaista hiiviskelyä, jota yleensä tulee harrastettua jäisillä keleillä ilman hiekoitusta. Hmm, ehkä siis sittenkin voisin jo vetäistä Maet jalkaani... Nääh, pohjat ovat niin tasaiset, ettei näillä ole talvikeleillä kätevää kulkea. Edes sipsuttaen.

mae99-3

Joy halusi tietää, onko kenkien korko päällystetty nahalla. Kyllä se on. Koroista puheen ollen, mukana kenkäpaketissa tuli peräti myös varapari korkolappuja. Kätevää!

mae99-5

mae99-6

Rikon tämän kuvaharmonian vielä yhdellä eilen illalla otetulla kuvalla, joka demonstroi ihanuuksia jalassa (leggingsit varsien päälle vedettyinä):

mymae99-4


Entä mikä on arvovaltaisen yleisön tuomio? Lupaan, etten pure! ;)

38 kommenttia :

Ele kirjoitti...

Ihanat kengät! Tosi ihanat. Mä rakastan juuri tuollaisia oudolla ja persoonallisella tavalla kauniita kenkiä. En lämpeä yhtään rivikengille, joita on joka merkillä lähes samanlaisia. Kengissä pitää olla juju.

Hyvälaatuisilla korkkareilla on helpompi opetella kävelemään kuin huonolaatuisilla, joten ainakin sulla on paremmat edellytykset oppimiseen. Ja lisäksi platform myös helpottaa opettelua, koska se tavallaan lyhentää korkoa. :)

Idhren kirjoitti...

Ele, hyvin totta joka sana :) Plattis tosiaan tuntuu tukevalta jalan alla, eikä olo ole lainkaan huojuva nuo jalassa. Tosin taakse päin jo meinasin keikahtaa ;D

getpalmd kirjoitti...

Wow wow wow. Mulle kans!

:)))) kirjoitti...

oiii aivan ihanat, itse en kyllä noilla varmasti osaisi kävellä : D mulle kans, paitsi vielä parempi ois jos ois iha pyöree kärki vaan, jalat näyttää kauheen isoilta jos on neliökärki mulla :o

Marmel kirjoitti...

Ei liity, mutta mitä teet työksesi?

Paulis kirjoitti...

Tigerilla on hyvä lesti ja laadukkaat kengät. Omistan yhdet nilkkurit, hieman kesymmät kuin nuo sinun kaunottaret ja ne ovat parantuneet vain käytössä, nahka on niin hyvää. Neljättä vuotta kopistellaan menemään. Onnea uusille kengille, teillä on monta mukavaa hetkeä varmasti yhdessä edessä!

Idhren kirjoitti...

Getpalmd, putiikki tuolla -> päin ;)

:)))) harjoittelu tekee mestarin? x)

Marmel, atm en mitään. Opiskelen ja pyörittelen blogia. ^^

Paulis, hauska kuulla! Käyttövuosista päätellen ei mitkään eilisen teeren buutsit :P Kiitos kiitos, me elämme varmasti pitkään onnellisina yhdessä ^^

Rhia kirjoitti...

Upeat kengät! Mua viehättää noissa juuri tuo kulmikkaanpyöreä kärki. Korko on huikean ohut! Muista varoa tuulikaappien soraritilöitä ettei koron nahka kuoriudu pois. Jonkun ajan päästä sitä oppii kävelemään varpaillaan tuulikaapin läpi =)

Idhren kirjoitti...

Rhia, erinomaisen hyvä huomio, täytyy pitää mielessä tämä! :D

Honey Junkie kirjoitti...

Hahaha, great minds think alike - platformnilkkurit liittyivät vastikään myös mun kaappiin! Hmmm, huomaan että mulla alkaa olla vaikka mitä esiteltävää. Enää tarvittais vähän päivänvaloa työajan ulkopuolella.

Tikrut ovat hurmaavat!

Sugar Kane kirjoitti...

Noi on mageet, yhdet niistä, joita itsekin olen kyttäillyt. Stockalla oli aiemmin syssyllä tolla samalla korolla/plattarilla kenkää, ja se on tosi hyvälestinen, mukava jalassa.

Jos tarviit käytännön korkokengilläkävely(EI siis sipsuttelu!)neuvoja, mä voin demonstroida. :)

Onnea yhteiseloon!

Idhren kirjoitti...

HJ, silmä ja kieli poskella niitä esittelyjä tässä odotellaan :PP

Huomasin juuri, että tikrut ovat vikassa kuvassa seeprojen kanssa. HMM.

Anonyymi kirjoitti...

Poikaystäväsi lisäksi myös mahdolliset alakerran naapurisi joutuvat sietämään seksikästä kopinaa, mutta se annettakoon anteeksi.. tuommoisista kengistä kun lähtee varmasti ihan erityislaatuinen kopinakin. ;>

Idhren kirjoitti...

Sugar Kane, tosiaan kyllä yllättävän hyviltä tuntuivat jalkaan, on noita meinaan kokeiltu keniä maltillisemmillakin koroilla ja jo sovitusvaiheessa on alkanut päkiään sattua. Vaan ei näiden kanssa. :)

Kiitos tarjouksesta, jos tämä ei ala tästä sujua omin neuvoin, pitää sitten turvautua demonstraatioon ;)

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, lupaan kopistella vain inhimillisiin aikoihin ;) Kopinasta puheen ollen, tällä hetkellä kun tossa yläkerrasssa on remonttia, niin sieltä vasta kivoja kopinoita kuuluukin pitkin päiviä >_< Ehkä mua vielä siedetään :P

Mirette kirjoitti...

Täytyy kyllä myöntää, että paremmalta näyttää kun on vähän jalkaa mukana :) Aluksi kun niin tyrmäsin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen joskus aikoinaan pyörinyt Demin sivuilla, ja muistan sinut sieltä; persoonallisia kirjoituksia ja mielipiteitä. Sieltä taisin löytää Irc-Gallerian profiilisi, jota aina silloin tällöin kävin uteliaisuudestani kurkkimassa. Ja sitten lopulta löysin tänne.

Tätä olen satunnaisesti lukenut, kirjoitat hyvin! :) Persoonallinen olemuksesi näkyy myös pukeutumisessasi -> upeaa katseltavaa!

Varmasti tulen myös tulevaisuudessakin täällä vierailemaan! :)

Idhren kirjoitti...

Mirette, se on jännä, miten sitä voi silmä tottua :P Mut eihän siinä mitään vaikkei tottuiskaan ^^

Anonyymi, taitava kytistelijä ;) Hauska kuulla, että pidät blogista, tervetuloa uudestaan :)

SK kirjoitti...

ARGH. Ensimmäinen vaatekappaleesi, joka oikeasti istuisi myös omaan tyyliini (tai tyylittömyyteeni) ja rakastuin kunnolla. Olen Andiamossa kuolannut koko talven yksiä avokaskorkkareita, joiden kärki on tismalleen samanlainen kuin noissa, täydellinen ! Tahtoooo joko nuo tai ne avokkaat, ei kyllä ole varaa kumpiinkaan :<

Idhren kirjoitti...

SK, vautsi, kätevää ;P Hmm, en ole tainnut nähdä tai kiinnittää huomiota yksilöihin, joita tarkoitat, mutta voin samastua riistävään kaipuuseesi :< Peukkuja!

Selleri kirjoitti...

Niin, ja se piti vielä kirjoittaa tuohon sinun kyttäämiseesi, että omistan myös luonnonkiharat hiukset ja olen ihastellut tukkatyyliäsi! Suoristusrauta on minunkin paras kaveri silloin, kun kyllästyn kiharoihin. :)

Ja laitanpa nyt jonkinmoisen nimimerkin perään, että jos satun jatkossakin jotain tänne kirjoittelemaan...

Idhren kirjoitti...

Selleri, oolrait, nickit on aina hyviä, auttaa muistamaan paremmin ihmiset :) Suoristusrauta - mitä enää tekisinkään ilman sitä! ^^

Crislia kirjoitti...

No siis en voi olla tykkäämättä, kun mulla on tosi paljon samantyyliset Vagabondin kengät. Tosin ne mun kengät tuntuu niin kesäisiltä, etten uskalla näillä keleillä pitää.

Joy kirjoitti...

Huoh, todella ovat kauniit ja jees olihan niissä se nahalla kuorrutettu korkokin, pure luv! Näiden kanssa saa perusasustakin heti räyhäkkään, hyvä sijoitus, thumbs up!

Majayna kirjoitti...

En määkään tykkää maksalaatikosta... :)
Mutta tykkään noista kengistä! Aivan mahtava tuo kärki, ja juuri platformin kans se toimii hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

itse en pitäisi, mutta sulla noi näyttää niin täydellisiltä, ihan sun tyyliset! :D

ladyam kirjoitti...

Tuomio: Jos omistaisin, rakastaisin!

Anonyymi kirjoitti...

Nuo on kengät minunkin makuuni! :)
Hieno kärki ja hyvän muotoinen korko, toimii.
-suhmura-

Idhren kirjoitti...

Crislia, nojoo, en mä ehkä noitakaan juuri tälläsillä keleillä taida uskaltaa pitää :P

Joy, niinpä :) Kiitos!

Majayna, samiksia ;) Joo, en tiedä osaisinko ajatella tuota kärkeä muunlaisissa kengissä - ehkä, ehkä en :P

Anonyymi, kiitos :)

Ladyam, hyvä tuomio ;)

Suhmura, kiitos :)

Jenni! kirjoitti...

Nuo on nyt kyllä liian ihanat ;( Tahtoo!

Idhren kirjoitti...

Jenni!, kiitos :)

Pinja kirjoitti...

Oioi, kuinka ihanat ja kauniit kengät! Toi kärki kaikessa kulmikkuudessaan on kiehtova. Noi kengät rokkaa!

Idhren kirjoitti...

Pinja, kiitos :)

Marylean kirjoitti...

Olen ollut aktiivinen lukijasi jo pidemmän aikaa, mutta tämä on siitäkin huolimatta vasta ensimmäinen viestini. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

Kenkäkehujen (siis onpa upeet!!) myötä siis ilmoitan olemassaolostani, vaikken edelleenkään lupaile kovin aktiivista kommentoimista - lukeminen silti säilynee yhtä aktiivisena. ;)

Mä en kyllä ikimaailmassa osaisi kävellä noin korkeilla koroilla ja suorastaan kadehdin ihmisiä, jotka saa siitä niin luonnollisen näköistä. Oma kävelytyylini kun muistuttaisi silloin lähinnä kirahvin ja seipään nielleen ihmisrukan sekoitusta. Jotain max. 4cm korkoja mulle siis vaan...

Idhren kirjoitti...

Marylean, ehdottomasti parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Mukava kuulla aina lukijoista, sellaisistakin, jotka eivät tavakseen kommentoi :)

Harjoittelua se vielä mullakin vaatii, uskon vakaasti harjoittelun voimaan :D

henpa kirjoitti...

tässä tuomio: kerrassaan ihanat ihanat ihanat : )

Idhren kirjoitti...

Henpa, pidän tuomiostasi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hienot kengät! Tosi laadukkaan näköiset ja sopii tyyliisi hienosti.

Toimittiko Tiger of Sweden -nettikauppa kenkäsi lähimpään postiisi? Sitä vaan, kun niitten sivuilla luki jotain omituista "lähimmistä jakelupisteistä" niin aattelin vaan kysyä...

Sitäkin ihmettelen, kun itse olen kiinnostunut eräästä laukusta siellä nettikaupassa, ja lähettelin sähköpostitse kyselyn laukun koosta, koska materiaali- ja kokoinfoa on tuotteista niin vähän siellä niitten nettikaupassa, niin mitään vastausta ei ole kuulunut. Lähetin uudestaan ja vähän eri osoitteesenkin (toisessa oli se fi ennen kissanhäntää ja toisessa se), niin edelleenkään ei vastauksia, vaikka heidän informaatiossaan lukee, että kymysys kuin kymysys, laita meille viestiä niin takaamme vastauksen 24 h kuluessa.

Ei paljoa huvita tilata sieltä kun ei minkäänlaista vastausta tule, vaikka tuotteittensa perään kuolaankin...

Että oliko sinun ostokokemuksesi siellä Tiger of Swedenin nettikaupassa kokonaisuudessaan kuitenkin ihan myönteinen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...