10.1.2009

Sasha Baron Cohen ravistelee jälleen ihmisiä

Sasha Baron Cohen on valmis naurattamaan ja kauhistuttamaan jälleen ihmisiä. Ali G ja Borat-hahmoistaan tuttu Cohen heittäytyy tällä kertaa Ali G -showstaan tutuksi tulleen itävaltalaisen homofashionistan, Brunon rooliin. Tarkoituksena on saada heteromiehet vaivautuneeksi ja ravistella muutamia ihmisryhmiä. Elokuvassa nähdään myös yhdysvaltalaiselta koeyleisöltä herneet nenään puhaltanut Jeesus-hahmo, joka esiintyy paitsi orjantappurapäähineessä ja lannevaatteessa, on myös elokuvassa tummaihoinen homomalli.

Tutustuin Ali G -ilmiöön jälkijunassa, enkä ennakkoluulojeni perusteella uskonut nauravani kertaakaan tannoin televisiossa esitetylle Ali G -elokuvalle. Kuinka ollakaan, onnistuin nauramaan itseni lähes kuoliaaksi yllättäville käänteille ja hämmentäville ratkaisuille. Borat on minulta yhä näkemättä, mutta Brunoa odotan mielenkiinolla. On viihdyttävää katsella hämmentyneitä ihmisiä, joiden hämmennys ja kiusaantuneisuus perustuu tietyille odotuksille, käyttäytymisnormeille ja tabuille. Homoja vastustava pastori ei opettavaisesta lähestymistavastaan huolimatta odota, että hänelle tarjottaisiin sylitanssia. Useimmat vitsit tuntuvat harmittomuudestaan huolimatta yksinkertaisesti mauttomilta, mikä osoittaakin kiintoisasti sen, miten sitä on itsekin sidottu samoihin normeihin ja tabuihin, kuin ruudulla hämmennetyt ihmiset.

Olen syvästi yllättynyt siitä, että päällisin puolin täysin älytön viihde saakin ajattelemaan koko yhteiskuntaa ja kulttuuria uudella tavalla. Pinnan alla kytee sittenkin ajatus, toisin kuin yleensä älyttömyyksiä itseisarvona esittelevissä elokuvissa ja ohjelmissa.

Alla oleva Bruno-pätkä toimikoon ensimakuna toukokuussa elokuvateattereihin ilmestyvään Bruno-elokuvaan.

4 kommenttia :

Rhia kirjoitti...

Jos tykkäsit AliG-leffasta, etsi käsiisi Shaggy feat. Ali G (tai AliG feat. Shaggy) musavideo nimeltä Julie.

"There's a raaat in my kitchen what am I gonna do..."

Idhren kirjoitti...

Hoh, pitääpä tehdä se :D

Invisible Inkie kirjoitti...

Luin uutisen tästä eilen töissä ja hekottelin itsekseni tuolle Jesus-hahmolle :D Jotekin (positiivisella tavalla) mieletön keksintö, voin vain kuvitella millaisia kohuja siitä saadaan vielä revittyä.

Idhren kirjoitti...

Hehee, jeps, mä odotan tota leffaa kyllä huomattavan suurella mielenkiinnolla :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...