15.1.2009

Samiksia

Minulla on paljon yhteneväisyyksiä kanssablogaajiini. Se ei ole oikeastaan hämmästyttävää, elämmehän lopulta suhteellisen lähellä toisiamme samassa kulttuuripiirissä, ikäerot eivät ole huikeita ja elämäntilanteemmekin ovat tavallisten nuorten aikuisten elämäntilanteita. Esikuvamme menevät enemmän tai vähemmän päällekkäin ja olemme kiinnostuneita samankaltaisista asioista.

Yhteneväisyyksien löytäminen on oikeastaan hyvin lohdullista - jokin meitä yhdistää tässä toisinaan yksinäiseltä ja kylmältä paikalta tuntuvassa maailmassa. Jos ihmiset keskittyisivät heitä yhdistäviin tekijöihin sen sijaan, että etsisivät eroavaisuuksia, voisimme huomata, ettemme me niin erilaisia ehkä olekaan. Tämä ajatus kuulostaa samalta kuin lastenohjelmien etnistä moniarvoisuutta edistävissä ohjelmissa, joissa eriväriset, paperista leikatut lapset muodostavat piirin maapallon ympärille ja laulavat iloisesti samanlaisuudestaan, mutta rallatuksessa on ideaa!

Mikä meitä yhdistää?

hohtotukat
Ialla ja minulla on molemmilla kokemusta punatukkaisena olemisesta, mutta olemme molemmat myös hymyileväisiä luonteita. Iloisuus kannattaa! Mielessäni kytee lisäksi edelleen halu saada kunnon nörttirillit... Kuva vain ei häivy verkkokalvoltani!


nahkatakit poladroid
Jenni ja minä olemme nahkatakkisamiksia. Madonna-mallistosta pihistetty H&M-nahkis on vaan tosi hyvä. Olemme myös molemmat kiinnostuneita anonyymien ilkeilijöiden motiiveista ja blogikulttuurin ominaisuuksista ylipäätään. Jennillä on myös tunnetusti kyky näyttää kuvissa todella söpöltä - taito, joka kyllä luonnistuu minultakin, kunhan kamera on yläviistossa ja silmäni auki reväitetyt!

simppelit poladroidit
Yksinkertaisuus ja monokromaattinen värimaailma on kaunista. Honey Junkien ansiosta tajusin yksinkertaisten perusvaatteiden loputtomat yhdistelymahdollisuudet ja löysin adjektiivin, jonka sisältö kolahtaa minuun julmetun kovaa: rouhea. Lisäksi nainen on Sugar kanen ohella onnistunut istuttamaan minuun ajatuksen laadukkaan tavaran suosimisesta harvoin sen sijaan, että kasvattaisin kaapissani ekspotentiaalisesti käsittämättömän kokoista halpaketjukokoelmaa. Kahden ihmisen yksiössä sellainen ei vain olisi kestävä ratkaisu. Kuka muka väittää, ettei muotiblogaamalla voi muuttaa maailmaa?

cdgpaidat poladroid
Olen löytänyt toisen kotimaisen tyylijumalattareni, Anna-Marian. Givenchy on tullut minunkin intohimokseni ja epäsymmetriset leikkaukset sekä yllättävät yksityiskohdat nostattavat kylmiä väreitä, särmikästä ja rokahtavaa asennetta unohtamatta. Onnekkaana sattumana olemme molemmat myös manselaisia. Rannan kanssa taas meitä yhdistää manselaisuuden lisäksi sama pääaine. Kuinka pieni maailma onkaan!
otkbuutsipari
Anna-Mariaa saan myös kiittää odottamattoman intohimon sytyttämisestä: OTK-saappaat ovat olleet yksi parhaimmista hankinnoistani ikinä. Mitä enää tekisinkään ilman niitä?

tukat ja ilmeet poladroid
Tästä kuvasattumasta kaikki sai alkunsa, kiitos siis Salla. Tietystä näkövinkkelistä, tietyllä ilmeellä ja tietyllä tukanasettelulla emme me ihmiset ole keskenämme niin erilaisia. Olemme vain niin keskittyneitä olemaan yli-yksilöitä ja ihannoimaan toisista erottumista, ettemme aina edes huomaa miten samanlaisia lopulta olemme, tai mitä hyviä asioita siihen sisältyy. Miksi riidellä itsensä kanssa?

Kiitos vielä kaikille tytöille, Ialle, Jennille, Honey Junkielle, Anna-Marialle ja Sallalle luvasta käyttää heidän ihania kuviaan tässä postauksessa :).

10 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Olen itsekin huomannut, että monilla blogaajilla on samoja vaatteita. Eikö se kerro vain suomalaisen vaatetarjonnan kapeudesta? Ettehän te ihmisinä ole samanlaisia, jos teillä on sama paita. Entä miksi se samanlaisuus sitten on mielestäsi hyvä asia? Tietenkin on ihan hyvä myöntää itselle, että on massapukeutuja, vaikkei haluaisikaan sitä olla.

Jenni kirjoitti...

Tämä oli tosi kiva postaus! :) Olinkin itse asiassa tätä jo hiukan odotellutkin. ;)

Minusta siinä ei ole mitään pahaa, jos useammalta bloggaajalta löytyy kaapistaan samoja vaatteita. Se voi toki kertoa tarjonnan suppeudesta, mutta enemmän uskoisin sen kertovan siitä, mikä nyt on pinnalla. Muotibloggaajien joukko seuraa aika tiiviisti, mitä uutta kaupoissa on ja millaiset tuulet ovat vallalla, joten lienee luontevaa, että jossain määrin myös yhteneväisyyksiä pukeutumisessa löytyy. Täytyy myös muistaa, että muotiblogien kirjoittajat ovat aika rajallinen joukko, jossa imetään vaikutteita toisiltaan. Blogeja lukiessa saattaa herkästi mieltää muutaman ihmisen edustamaan esimerkiksi tiettyä kokonaista ikäluokkaa. Kadulla kävellessä kuitenkin huomaa, ettei kovin montaa täysin samoin pukeutuvaa tule vastaan.

Minusta on itse asiassa ihan mukava nähdä samoja vaatteita eri blogeissa, koska harvoin näen saman vaatteen puettuna täsmälleen samalla tavoin. Erilaiset blogit ja bloggaajat tarjoavat inspiraatiota siihen, miten monin eri tavoin yhtä vaatetta voi käyttää ja miten monenlaisiin eri tyyleihin sen voi yhdistää. Aika vaikeaa loppujen lopuksi on olla ylettömän omaperäinen - tietyissä rajoissa melkein kaikki pukeutuvat aika samankaltaisesti. Enkä tiedä pitäisikö sen omaperäisyyden tavoittelun edes olla itse tarkoitus. Minulle on tärkeämpää, että itse viihdyn vaatteissani ja tulen sitten vaikka leimatuksi massapukeutujaksi kuin että teen erottumisesta elämäntehtävän. :)

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, samoja vaatteita löytyy ihmisiltä myös ulkomailla: seepraleggingsit nyt ihan ekana esimerkkinä. Ehkä se kertoo ennenkaikkea siitä, että ihmiset ovat laumaeläimiä, niin hyvässä kuin pahassakin. Minusta on hienoa huomata ihmisten keskinäiset samankaltaisuudet, koska se auttaa ymmärtämään, että erimielisyyksistämme ja eroavaisuuksistamme huolimatta emme ole niin erilaisia, voimme tulla toimeen ja elää yhdessä samassa maailmassa, voimme löytää yhteisen sävelen. Minusta se on positiivinen asia. Toki minäkin haluan tulla tunnustetuksi yksilönä, mutta en koe, että tätä uhkaisivat samanlaiset vaatteet jonkun kanssa sen enempää kuin sekään, että minulla on jonkun kanssa samanlaisia mielipiteitä.

Jenni, tää juttu on roikkunut mulla vaikka kuinka pitkään, kun olen säätänyt ja pohtinut ja yrittänyt saada tähän asiaan otetta :D Lisäksi välillä jo unohdinkin.

Tiedätkö muuten, minustakin on hausaa nähdä sama vaate useamman eri ihmisen päällä. Siitä saa uuden näkökulman siitä vaatteestakin. Joskus kahlaan blogeja ihan vain metsästääkseni kuvia jostakin vaatteesta tai asusteesta ja siitä, millä eri tavoilla sen voisi yhdistää :P

Mitä tulee omaperäisyyteen, niin mähän uskon vahvasti siihen, että omaperäisyys on vain taito salata lähteensä :P Ihan jokainen ottaa vaikutteita ja matkii muita, koko ajan. Kyse on vain siitä tiedostaako sitä ja jos tiedostaako, myöntääkö sitä. Imho tässä ei ole mitään pahaa, yksilöllisyyttä suorastaan yli-ihannoivassa mentaliteetissa tietysti tätä pidetään negatiivisena asiana. :>

Oma viihtyminen on tietysti se, mikä kannattaa pinnalla pitää :)

Idhren kirjoitti...

Plöh, typot taas. Osaan oikolukea piste kom.

winda kirjoitti...

Oi miten ihana postaus. <3

Sugar Kane kirjoitti...

Mun mielestä ei ole ollenkaan huono juttu, että sama vaate on eri ihmisillä! On niin kiinnostavaa nähdä, miten erityyliset ihmiset pukevat vaikka jotkut lamé-leggarit ihan eri tavoin, ne voivat olla henkilöstä riippuen osa söpöä asukokonaisuutta, tai rock chiciä, tai mit vaan.

Anna-Maria kirjoitti...

Kompaan Sugar Kanea tässä asiassa, on virkistävää nähdä sama vaatekappale eri bloggarin yllä ja yhdistettynä juuri sen kyseisen bloggarin muuhun vaatekaappiin/tyyliin. Siitä saa itsekin lisää inspiraatiota ja vaihtoehtoja miten pukea tuo vaate. Muutenkin ihana postaus, toteutit sen erittäin positiivisessa hengessä. :)

Honey Junkie kirjoitti...

Komppaan Anna-Mariaa ja Sugar Kanea, jokainen niinsanotusti tulkitsee vaatteet omalla tavallaan. Hauska ja positiivinen juttu!

Idhren kirjoitti...

Mä komppailen teitä kaikkia :D

puukkohupparitytöt kirjoitti...

Tää oli aivan loistava postaus!:-D ihana idis!


ida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...