23.1.2009

Rakkaudet vauhdissa

Uudet kengät pääsivät osaksi rekvisiittaa tappajakorkokävelyharjoitusteni yhteydessä. Oikeasti käytin ulkona OTK-saappaitani. Vaan kylläpä Tiger of Sweden näyttääkin hyvältä!

heeling1

heeling2

heeling3
Mekko - Kostym, vyö - Gina Tricot, kengät - Tiger of Sweden, villasukkahousut - Falke, rannekoru - Stockmann

Battlestar Galactican toinen kausi on lähes läpi katsottu. Hyvä niin, sillä huomiseen tenttiin on vielä joitakin sivuja luettavaa. Tentin jälkeen olisi ideana miittailla parin kanssablogaajan kanssa kaakaon ja kahvin parissa.

Madonna-keskustelu Pupulandiassa ja Honey Junkien kommentti iän mukanaan tuomista käyttäytymisodotuksista herättivät minussa paljon ajatuksia, suosittelen lämpimästi lukemaan molemmat tekstit.

Päällimmäiseksi ajatuksesi minulle jäi taas kerran se, miten kahlittuja ihmiset ovat. Kahlittuja sukupuolen, iän, statuksen ja muiden rooliensa mukanaan tuomiin käyttäytymisodotuksiin, normeihin ja arvoihin. Niistä poikkeaminen on kuin kuolemansynti. Se on surullista. Välttämätön osa kulttuuria, mutta silti surullista ja ennenkaikkea ahdistavaa. Olenko minä sitä mitä minä haluan olla vai sitä, mitä oletan, että minun halutaan olevan?

19 kommenttia :

Tero (täydellinen isä) kirjoitti...

Ei kai ole pakko kahliutua? Kulttuuriset käsikirjoitukset voi repiä ja laatia uusiksi.

Meflen kirjoitti...

Olet kyllä oikeassa tuossa, miten ihmiset ovat kahlittuja. Oikeastaan kulttuurissa eläminen vaatii sitä, muu ei kai ole mahdollistakaan. Ja on se usein ahdistavaa. Mutta sekin on kai asia, johon täytyy vain sopeutua.

Oma tulkintani tuossa Madonna-jutussa on, että juuri Madonna on kahliutunut rooliinsa ja popmaailman kuviin. Kirjoitin siitä itsekin täällä: http://meflen.vuodatus.net/ Kuitenkin täytyy lisätä, että en nyt ole ihan varma enää, mitkä kuvat Madonna itse on valinnut julkisuuteen ja mitä ei. Ne "ryppykuvat", jos Madonna on ne itse julkisuuteen halunnut, ovat ehkä sitä rajojen murtamista.

Nuitten kenkiesi esittely muuten aiheutti mulle ihan mielettömän kenkäshoppailuhingun. (Kiva homma kun olen ihan rahaton..)

Idhren kirjoitti...

Tero, ei toki, mutta niistä on tosi vaikeaa päästä irti. Jos yhden tiedostaa, nurkan takana vaanii jo toinen. Osittain niiden kautta myös määritellään omaa identiteettiä, joten irtaantuminen on vaikeaa.

Meflen, jeps, olen pohtinut paljon noita asioita omaltakin kohdaltani. Toisaalta ei missään nimessä haluaisi sitoa itseään mihinkään vain sen takia, että "näin nyt vaan on" tai "näin on aina tehty", mutta toisaalta ei sitä täysin kokonaan pääse ulkopuolellekaan. Vaikeaa...

Pahoittelen kenkäshoppailuhimon herättämistä :)

Sara kirjoitti...

Aivan upeat nuo kengät. Love them! Todella tyylikäs ja kiva asu muutenkin :)

Annemari kirjoitti...

Kenkasi ovat todella hienot, erityisesti pidan tuosta tiedostavasta karkiratkaisusta! :)

Pohdinta siita, onko joku sellainen kuin haluaa olla, vai sellainen kun olettaa muiden hanen haluavan olla, on toki aiheellinen ja tarkea. Minusta tahan ei voi kuitenkaan totuudenmukaisesti vastata (halusipa/pystyipa tai ei) ennen kuin tietaa, mita itse rehellisesti haluaa olla. Mita mina haluan olla? Minkalainen mina haluan olla?

Muoti/tyylibloggaajat ovat rohkeita julkaistessaan omia kuviaan ja altistaessaan itsensa tuntemattomien kommenteille. Oman tyylin etsimista kannustetaan ja rajoittuneita nakokulmia paheksutaan. Usein tama kuitenkin tapahtuu Tiger of Swedenilla, Acnella, Filippa K:lla, Monkilla tai muulla 'muodikkaalla (vaihtoehto)merkilla' hoystettyna. Miten tiedostavan ja avarakatseisen muotibloggaajan farkkulegginsit ja revityt t-paidat eroavat tyylistaan epavarman ja huonon itsetunnon omaavan perakammarin tyton farkkulegginseista ja revityista t-paidoista? Mika tekee (esim.)bloggaajan tyylista originaalin ja onnistuneen ja 'seuraajan' tyylista kopioidun ja rajoittuneen?

Tyyli koostuu pitkalti vaikutteista (muotilehdet, ystavat, blogit...) ja itse kukin meista on vapaa reagoimaan naihin vaikutteisiin kuten haluamme. Vai olemmeko? Miten vapaaehtoista on muotibloggaajalle metsastaa liivia tai taydellisia biker bootseja (niita samoja bootseja, mita muutkin muotibloggaajat metsastavat)? Ei ole ennen kuulumatonta lukea muotiblogista Voguen sivuilta imuroidun kuvan kuvatekstina: 'Oih, juuri tuolta haluaisin juuri talla hetkella nayttaa!'. Miten siis meista kukaan voi silmat suurina vaittaa, etta mina pukeuden juuri niin kuin haluan? Etta mina olen juuri sellainen kuin haluan olla?

Torkeasti karjistaen: Tiger of Swedenin suunnittelija haluaa sinun haluavan olevan sellainen henkilo, joka haluaa kayttaa naita jumalaisia platform -nilkkureita. Ja sina olet.

Eli oletko sita, mita todella haluat olla, vai sita mita he haluavat sinun olevan?

Emmanuelle kirjoitti...

Tyyliasoihin ei kai muuta voi sanoa, että antaa kaikkien kukkien kukkia. Olo on vähä liian höperö syvällisempään analyysiin.

Sitten oikeaan asiaan. BG:n kolmas kausi on katottu loppuun. No loppua kohti se vähä notkahtiki, mutta mikä loppu! Vaikka se oli niin arvattavissa niin ei noita sarjoja saa jättää noin jännään kohtaan. :/ Ja neljäs kausi tulee dvdlle vasta syksyllä. Pitäisikö tässä latailla jaksot koneelle ku ei jaksa odottaa?

Boksin ostan joka tapauksessa sitten kun se ilmestyy.

Idhren kirjoitti...

Annemari, hehe, joo kyllä tietyt brändit ovat onnistuneet aivopesemään minut ja saamaan minut haluamaan olla osa tietynlaista kuvastoa :P Vaan toisaalta, miksi menisin halpaan, jos siinä ei olisi mitään, minkä kokisin omakseni tai sellaiseksi, jota juuri minä haluaisin tavoitella?

Brändit ja muu aiheeseen liittyvä on hyvä ja aiheellinen pohdinnanaihe, itselläni oli enemmän mielessä tavanomaisemmat yksilöodotukset aina tyypillisistä elämäntapahtumista lähtien, valmistu sillloin ja silloin, tee töitä, tee lapsia, osta auto, osta talo, vaihda viimeistään viisikymppisenä nahkaleggarit tuulipukuun ja vietä vanhuutesi voivotellen kolotusta ja huonoa muistia. Entäs jos en halua? >_< Tai jos haluan, miksi haluan? Haluanko siksi, että sitä odotetaan minulta, että koen sen "velvollisuudekseni", vai miksi ihmeessä? :F

Laajemmalla tasollahan vapaus ja vapaa tahto ovat tosiaan hyvin kyseenalaisia käsitteitä. Tahtomme ei ole koskaan kaikesta irrallaan ja riippumaton, siihen vaikuttavat aina lukuisat asiat. Entä olemmeko vapaita? Vapaus on tavalliselle tallaajalle jotain, mikä voidaan ottaa silmänräpäyksessä pois, se ei vaadi kuin pommin räjähtämisen väärällä puolella rajaa. Mielenkiintoista pohdintaa!

Emmanuelle, harkitsen itse samaa :F Boksithan nyt pitää tosiaan ehdottomasti kerätä talteen!

Jenni kirjoitti...

Ajattelin vain vinkata, että keskusteluun on tullut yksi kiinnostava näkökulma lisää, nimittäin viisikymppisen naisen blogikirjoitus aiheesta ja varttuneempien seksuaalisuudesta:
http://suggero.vuodatus.net/blog/1764608

Idhren kirjoitti...

Jenni, kiitos vinkistä! :)

Caramelo kirjoitti...

Ihanainen asu taas kerran!

Idhren kirjoitti...

Caramelo, kiitos, taas kerran :)

linda sofia kirjoitti...

ihana asu! <3
toi mekko on niin kiva :)

Stazzy kirjoitti...

Aww, kengäthän näyttävät paremmilta jalassa kuin katalogikuvassa.

Idhren kirjoitti...

Tänks molemmat!

Stazzy kirjoitti...

Ainiin, jos joskus joudat/viitsit/ennenkaikkea haluat, muuta ihmeessä Tavan osoite sivupalkissa nykyiseen...

Idhren kirjoitti...

Kah, luulin jo muuttaneeni :D Kiitos hei huomiosta! Sitä kun Google Readerilla lueskelee, niin ei aina tule noita linkkejä tsekattua...

zeista kirjoitti...

Kengät ovat aivan mielettömän ihanat ja tyylikkäät, mutta minusta ne katkaisevat jalat melko pahasta kohtaa ja saavat hoikat sääresi näyttämään paksuilta pötköiltä. Luin kaikki tähän postaukseen tulleet kommentit läpi ja ihmettelin kuinka kukaan muu ei ollut huomauttaunut asiasta. Housuihin/legginseihin yhdistettyinä samaa ilmiötä ei ollut. Ehkäpä nillkureiden tiukka varsi kaipaa kaverikseen lahkeet :)

Idhren kirjoitti...

Zeista, sen siitä saa, kun on liian lyhyet nilkat ja jalka alkaa sitten nilkkaa tuhdimpana ;) Mut hei, älä tuijota sitä nilkkaa, tuijota noita korkoja ja upeaa plattista :PP ;) Pitääkin muuten kokeilla vielä noiden varsistaan rypyttyvien kiiltoleggareiden kanssa, niissä ehkä hukkuu tuo rajapinta sopivasti :P

zeista kirjoitti...

Hahha, okei, tulevaisuudessa aion keskittyä vain korkoihin ;). Kiiltoleggingsien kanssa varmasti lyömätön yhdistelmä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...