13.1.2009

Päivän väri: Mavala Jasper

Vaihdoin kynteni violeteista tummanpunaisiksi. Mavalan Jasper lämmittää keskellä koleaa talvea ja näyttää hämärässä täysin mustalta. Kyllä näistäkin rokkikynnet saa!
Jasper

Kävin eilen tarkastamassa historian peruskursseihin kuuluvan luentosarjan aloituksen. Suomen historiaa käsittelevä satsi kertaa ajan havinaa 1800-luvulta aina 2000-luvulle. Läppärini kulkee mukavasti läppärilaukussa, joskin havaitsin, että koneeni akku tahtoo käydä vähän turhankin nopeilla kierroksilla - lopputuloksena oli simahtaminen kesken luennon. Pitää siis etsiä pistorasioita, ja jos luentosalin reunoilta ei sellaisia löydy, täytyy selkeästi alkaa viritellä omia jatkojohtoja. Köh.

Luentosarja yllätti kevyillä suoritusvaatimuksillaan: joko essee tai luentopäiväkirja plus kirjatentti yhdestä ainokaisesta kirjasta, ja kaikesta tästä ilosta saa tsiljoonittain opintopisteitä. Lisäksi luennoilla saa katsella sellaisia suomalaisen elokuvan helmiä kuin Sven Tuuva. Ja minä kun vielä aamulla harkitsin kotiin jäämistä.

Elokuvista elokuviin, iltapäivällä alkaa mediakulttuuriin opintokokonaisuuteen sijoittuva Elokuvan historia -luentosarja. Opiskelu ei olekaan hetkeen vaikuttanut näin hauskalta!

3 kommenttia :

Taru kirjoitti...

Moi, oon lukion toisluokkalainen ja kiinnostunut toimittajan/ tiedottajan ammatista. Erinäisistä syistä tahtoisin ehdottomasti Helsinkiin opiskelemaan, mutta sieltähän ei tätä tiedotusopin linjaa löydy. Helsingissä on kuitenkin viestinnän linja, eli osaatko sanoa, antaako se hyvän pohjan toimittajan uralle? Vai olisiko parasta vain purra hammasta ja hakea Tampereelle tai Jyväskylään? Eikö toimittajaksi ole kuitenkin mahdollista pätevöityä monenkin eri reitin kautta? Entä miten valoisana itse koet tulevaisuutesi työllistymisen suhteen, onko kilpailu alan töistä kova?

Pahoittelut kysymystulvasta. :D

Muutenkin olisi kiva lukea enemmänkin opiskeluistasi, tosin en tiedä kuinka moni itseni lisäksi on niistä kiinnostunut. :-)

katja kirjoitti...

Mulla on varmaan 7 ton sävystä kynsilakkaa, kun toi on vaan niin ihana väri jotenki :D

Idhren kirjoitti...

Taru, toimittajaksi on tosiaan monta reittiä, tärkeintä on, että on hyvä, laaja yleissivistys ja jotain käsitystä journalismista :) Helsinki on tähän Tampereen, Jyväsylän ja Vaasan ohella hyvä mesta :) Helsingin ja Tampereen eroa on meille kuvailtu painotuksessa - Tampereella tehdään paljon käytännön harjoituksia ja ollaan enemmän keskittyneitä toimittajuuteen, Helsingissä painotetaan teoriaa ja ollaan laajemmin viestintäorientoituneita.

Kilpailu on alalla kovaa, mutta toisaalta eri medioita on koko ajan enemmän ja enemmän. Koulutus on hyvä meriitti (kaikkia yliopistotason viestinnänopintoja kyllä arvostetaan toimituksissa), lisäksi monenlainen osaaminen kirjoittamisen lisksi (kuvaaminen, ohjelmistot kuvankäsittelystä taittamiseen jne) on iso plussa. Kokemusta alalta tietysti aina arvostetaan myös.

Tuosta opiskelusta on tosiaan kyselty jonkin verran, kyllä siitä voisi oman postauksensa vääntää ihan :P Myös sähköpostia saa minulle lähettää, olen sitäkin kautta vastaillut ihmisten kysymyksiin opiskelusta :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...