12.1.2009

Mavalat kynsissä

En ole koskaan pitänyt kynsilakoista. Niillä onnistuu sotkemaan itsensä ja putelinsa, lakka levittyy epätasaisesti ja paakkuuntuu, mikäli tilannetta yrittää korjata, enkä ole löytänyt itseäni miellyttäviä sävyjäkään. Näin siis oli tilanne edelliseen vuoteen saakka. Syksyllä löysin ihanaiset violetit, ja sittemmin olen alkanut lämmetä jopa teinivuosinani inhotusta aiheuttaneelle punaiselle. Nyt suppea kynsilakkavalikoimani on alkanut pikkuhiljaa laajentua.

Ensimmäinen todellinen rakauteni oli Mavalan Marine Blue, jota seurasi intohimoinen suhde ultraviolettiin Tokyoon. Jossain välissä tulin hankkineeksi räikeän punaisen Bordeauxin, jota en sen kummemmin ole esitellyt. Väri sopii varmasti paremmin kesäfiiliksiin kuin keskelle talvea. Perjantaina Stockmannilta puolestaan tarttui mukaan Mavalan syyskirjosta punertavan violetti Onyx ja tummanpunainen Jasper. Tummanpunaisesta olin jo hetken haaveillut, Onyx oli puhdas heräteostos. Kun lakalla on hintaa vain joitakin euroja, on oikeastaan hankalaa perustella itselleen miksi ei.

Alla olevissa kuvissa Tokyo kulkee mukana vertailukohtana. Vasemmassa kädessä siis Tokyo ja Onyx, oikeassa etusormessa (alin kuva) Jasper. Onyx näyttää kuvissa vaihtelevasti tummalta ruskealta, punajuurelta ja punertavalta violetilta. Näistä viimeinen vaihtoehto on se, jota tulisi odottaa.

polishes4
polishes2
polishes3
polishes5
polishes1
Oletko sinäkin huono näpertämään kynsilakan kanssa?

14 kommenttia :

wikke kirjoitti...

Jeps, minä ainakin olen huono. Kärsivällisyys on hyve joka minulla loistaa täysin poissaolollaan, ja sitä jos jotakin tarvisi kynsien lakkauksessa. Jos kynsilleni joskus jotain teen (muuta kuin leikkaan / viilailen), jätän homman osaaville suosiolla :D

Idhren kirjoitti...

Hehe, mun lyhyttä pinnaa suurempi ongelma on epävakaa käsi ja huono koordinaatio :D Yhdistelmä tuottaa sotkua ja epätasaisia maaleja x)

Emmanuelle kirjoitti...

Olin enne suht huono, mutta nyt jatkuvan lakkaamisen takia taito on parantunut. Tosin jatkuva käsien tärinä saa välillä lakan menemään muualle kuin kynsille.

Idhren kirjoitti...

Emmanuelle, mä vannon, että viimeksi kun lakkasin ja yritin paperilla tuhertaa sotkua sormenpäästä pois, kävi hyvin lähellä, etten törkännyt kynsilakkasudilla itseäni silmään :D

Jenni kirjoitti...

Tykkään kyllä käyttää kynsilakkaa, mutta olen kärsimätön ja auttamaton tumpelo. Ei siis erityisen hyvä yhtälö tarkkaa näpertelyä (ja odottelua) ajatellen. Jos vaikka onnistunkin saamaan lakan kynsiin kutakuinkin kunnialla, odotahan vain niin viimeistään vartin-puolen tunnin sisällä jossakin kynnessä lakka on jo sörtsääntynyt tai törtsääntynyt rullalle tai siinä on hius tai painauma (esim. sormenjälki tai farkkujen painauma) tai mitä ikinä nyt keksiikin...

Huomaan kuitenkin, että olen kehittynyt huimasti asiassa alettuani lakata kynsiäni ahkerammin. Kynsilakka on myös oiva keino nakittaa vaikkapa kotitöitä poikakaverille. "Ai ruokaa? Ei, en mä pysty nyt ainakaan puoleen tuntiin, kato ku mä just lakkasin nää kynnet ja en voi koskea MIHINKÄÄN! Että jos sä viitsisit?" HA. :D

Idhren kirjoitti...

Jenni, haha, noin juurihan se meneekin :D

Salsa kirjoitti...

Mulla on sormenkynsissä kestomanikyyri (=geelit) niin ei tarvitse niistä huolehtia. Varpaankynnet kyllä lakkaan aina. Useimmiten talvisin käytän tuota Mavalan Bordeaux'ta ja kesäisin pinkimpää La Pazia tai ihan puhtaan valkoista kynsilakkaa.

Varpaankynsien lakkaaminen on mielestäni jopa haasteellisempaa kuin sormenkynsien! Kynnet ovat niin pienet, että lakkaa tulee väkisinkin laitettua liikaa eikä se sitten kuivu kunnolla. Ja ainakin omat varpaani ovat niin ihmeellisessä kippurassa, että kynsiin osuminen on aika tuuripeliä.

Idhren kirjoitti...

Salsa, hehe, mä en ole vielä ehtinyt noin pitkälle, pitää varmaan tässä kesän tullen tämäkin vielä kokea ;D

Mipa kirjoitti...

Tykkään kynsilakoista ja kynsienhoidosta, mutta se onkin varmasti sellainen laji, että siihen harjaantuu aikansa sitä tehtyään. Ihan pieni vinkki kynsilakan turhan kuivumisen estämiseksi on se, että jokaisen lakkauskerran jälkeen puhdistaa kynsilakka pullon suun ennen korkin kiertämistä kiinni. Itse käytän siihen kynsilakanpoistoaineessa kostutettua vanulappua. Suosittelen, takuuvarmasti tuo kaikille kynsilakoille lisää ikää :)

Idhren kirjoitti...

Mipa, ehkä mullakin siis on vielä toivoa näiden onnettomien kynsieni kanssa :D Hei, kiitti vinkistä, pitää yrittää muistaa tehdä tuo.

r kirjoitti...

Mä olin teininä ihan haka kynsien lakkaamisessa, joskus vedin keikkuvassa bussissakin ihan täydelliset lakat kynsiin enkä sotkenu yhtään. Mitä lie sittemmin tapahtunut, mutta kun jätin muutamaks vuodeks kynsilakat kokonaan niin se taito katos ja nyt aina kun lakkaan on kyllä joka paikka sotkuisena; sormenpäät, kämmenet, lakkausalusta ja joskus jopa vaatteet. Oon myös onnistunut kaataan kynsilakkapullon matolle, kahdesti, ja toinen oli kun olin vieraana jossain :E Sitten en IKINÄ saa niitä kuivuun kunnolla, aina tulee painaumia jostain vaikka kuinka yritän varoo.

Kai mulla on joku krooninen stressivapina etten enää osaa lakata kynsiäni siististi kuten aikuisen naisen pitäis. Joskus tuntuu kuin olisin joku 4-vuotias sormivärien kanssa kun lakkaan kynsiä... Mikä on harmi, kun nyt taas pitkästä aikaa haluisin usein pitää kynsilakkaa ja mulla onkin aika kiva varasto niitä, mutta hermot ei vaan kestä, eli aika harvoin mulla mitään kynsissä kuitenkaan on.

Btw, miten sulla Idhren kestää noi Mavalan lakat kynsissä? Musta tuntuu et ne kestää huonommin kun jotku muut, tai ainakin jos on kaks lakkakerrosta ne lohkeilee mulla helposti. Laitatko ite yhden vai kaks kerrosta niitä? Toi Bordeaux näyttää kyl niin herkulta väriltä että taidan hankkii sen vaikka ei kauan kynsissä pysyiskään, onneks toi on niin halpa merkki :)

poster kirjoitti...

ä oon rakastunut kynsilakkoihin tässä viimeisen vuoden aikana. Lähes aina on kynsissä jotain väriä: useimmiten jotain punaisen sävyä (kuinka monta punaista kynsilakkaa tyttö voi omistaa?), mutta myös mustaa ja violettia sekä valkoista. Aiemmin en koskaan, ikinä lakannut kynsiäni, koska roikuin pahassa tavassani eli kynsien pureskelussa, ja siten ei ollut mitään, mitä lakata. Kun sitten löysin punaisen lakan, kynnet ovat pysyneet itsestään paremmassa kunnossa kuin koskaan. Yksi kynsilakkahuuman nousuun vaikuttanut tekijä on varmasti ollut myös se, että lopetin keväällä 2007 viulunsoittoharrastukseni, jonka takia kynsien oli pitänyt olla todella lyhyet eikä lakkaaminen kannattanut muutenkaan.

Nyt oon tosiaan ihan koukussa lakkoihin, ne on parhaita pikkuostoksia mitä kaupungilla voi tehdä! Kaiken lisäks kun oma pukeutuminen on tosi vakaasti akselilla musta-harmaa, on kiva piristää asua kynsien värin vaihtelulla.

Harjoitus tekee mestarin lakkaamisoperaatiossakin. Mun ongelma on lähinnä ainainen kiire. Jostain syystä päädyn lakkaamaan kynteni aina aamulla tai muuten vaan esim. 15 minuuttia ennen lähtöä, mikä saa aikaan sen, että kauniisti lakatut kynnet ovat vielä pehmeäpintaiset ulkovaatteita puettaessa, joten lakkapinta on tuhoon tuomittu röpelöineen ja ruttuineen.

Idhren kirjoitti...

R, se on näemmä kuin pyörälläajo - kyllä sen unohtaa, kun vaan tarpeeksi taukoa pitää ;D

En ole hirveästi erilaisia lakkoja kokeillut, Mavalat on olleet kätevän pieniä (sopivasti mun herkästi kyllästyvälle luonteelle) ja pullot ovat olleet jotenkin söpöjä :P Kyllä noi mulla muutaman päivän kahdella lakkakerroksella kestää ilman aluslakaa täysin priimassa kunnossa, ja siitä eteenpäin selvitään puolitoista viikkoa jyristyn näkösillä rokkikynsillä, mikä tietysti näyttää khuuleimmalta tummissa kynsissä :D Katsotaan nyt, miten tämän Mavalan aluslakan kanssa homma luonnistuu.

En varsinaisesti kyllä odotakaan kynsilakan kestävän kynsissäni, pahoinpitelen niitä sellaista tahtia päivittäisissä askareissani :D

Poster, kätevää, kynsilakka pelasti kynnet ;) Ja nimenomaan, eri värisillä lakoilla saa sopivasti lisämaustetta muuten monokromaattiseen pukeutumiseen :>

Juliet kirjoitti...

Onyx näyttää mahtavalta!

juliet xxx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...