13.1.2009

Kasapäin hyviä elokuvia ja sarjoja

Minun on vaikea välttää dvd-alehyllyjä. Hyviä elokuvia vitosella ei vain voi jättää lojumaan Kodin Ykkösen hyllyille. Onneksi helmilöytöjä ei tule ihan hirvittävän usein tehtyä, sillä hyllyt notkuvat muovista jo nytkin.

Viimeisimmältä saalisreissulta mukaan tarttuivat nämä:

Movies 8

Monty Pythonin Lentävän sirkuksen ensimmäinen tuotantokausi, loistavalla musiikilla ja karmivalla toiminnalla höystetty Resident Evil (Milla Jovovich on ihana!) ja scifinörtin mieltä lämmittävä Battlestar Galactican ensimmäinen kausi. Tarkoituksenani on Lentävästä sirkuksesta ja Galacticasta pikkuhiljaa keräillä sarjaa kasaan, mahdollisimman halvalla, luonnollisesti.

Kun kerran aloitin dvd-valikoiman kuvaamisen, innostuin tallentamaan enemmänkin hyllystä löytyviä suosikkeja digitaalisen kuvaesityksen muotoon. Niistä saa samalla ainakin jonkinlaisen käsityksen tämän huushollin elokuvamieltymyksistä.

Movies 7

Yksi toimintasuosikeistani, Equilibrium aka Cubic (pääosassa Christian Bale!) sekä scifiklassikko jo syntyessään, ExzistenZ (jossa puolestaan Jude Law!). Ensimmäisestä sanottakoon se, että olen keskimäärin heikkona orwellmaisiin dystopiakuvauksiin, joissa yhteiskunnan yksilöitä valvotaan ja jopa heidän ajatteluaan kontrolloidaan. Se muistuttaa aina siitä, miten pelottavia piirteitä jo nykyisessäkin järjestelmässä on, ja miten helppoa oikeastaan onkaan luisua valvonnan, sensuurin ja kriittisten mielipiteiden tukahduttamisen tielle. Tästä syystä -> piraattipuolue.

Movies 6

Lääpityt ja sormenjäljillä koristellut keräilyboksit: Star Trek: Q - Fan Collective ja Jean-Luc Picard Collection, josta hekumoin jo kesällä postin tuodessa paketin jenkkilän Amazonista. Ei liene tarpeellista sanoa kumpi legendaarisista Trekki-kapteeneista on oma suosikkini.

Movies 5

Paketeista voi päätellä jotain siitä, kuinka pitkälle olemme päässeet alkuperäisen Trekki-sarjan katsomisessa, sekä miten pitkällä olemme Sopranosissa. Huomatkaa hyllyssä lymyilevä Brianin elämä. Hulvatonta!

Movies 1

Ihmisen pojat on yksinkertaisesti loistava. Se oikeastaan ansaitsisi Babelia näkyvämmän paikan kuvassa. Julianne Moore on loistava. Dvd:ssä on edelleen muovit, koska se tuli vain napattua alehyllystä sen jälkeen kun olimme jo nähneet sen. Kuten sanottua, hyvät elokuvat pitää pelastaa orpoudelta.

Movies 2

....Ja niin olemme tehneetkin. Hyllystä löytyy Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Blade Runner, Raging Bull, Tulikärpästen hauta, Linnut, Sin City, Trainspotting, Matrix-eepos, Terminaattori, Smoke, Magnolia, 21 grammaa (tähän mennessä ahdistavin elokuva, jonka olen nähnyt), Amores Perros, Fight Club, Ilmestyskirja Nyt, 300, Planet Terror, My Fair Lady... Monet näistä ovat poikaystäväni hankintoja, osa on yhteistuumin tehtyjä ja löytyypä sieltä muutama omakin valintani.

Movies 4

Tältä hyllyltä löytyykin jo useampi minun siihen lisäämäni elokuva. Poikaystävä ei välttämättä olisi keksinyt hankkia Schindlerin listaa, Pianistia, American History X:ää, Pitkää kuumaa kesää tai Constantinea. Dark Star erityisesti olisi jäänyt häneltä täysin pimentoon, samoin Kuudes aisti. Huomatkaa Star Wreck -paketti! Lock Stock and Two Smoking Barrels on muuten erinomaisen hauska.

Movies 3

Ikääntynyt Snake on selkeästi poikaystävän kuppi hernesoppaa.


Kolahtiko hyllystä jokin omalle kohdalle?

20 kommenttia :

Honey Junkie kirjoitti...

Monty Python on parhautta! Ja Milla Jovovich ihana, mutta Resident Evil, ei ei ei. Meillä oli hyllyssä satoja elokuvia, kunnes priorisoimme jatkuvasti paisuvan levyosaston niiden edelle ja siirsimme leffat paksuihin cd-kansioihin ilman kansiaan. Nyt hyllyssä ovat enää musa-dvd:t ja lempileffat, joita EI voi tunkea piiloon johonkin kansioon.

Emmanuelle kirjoitti...

Oma kokoelma on jo 20 kieppeillä. Galacticasta puuttuvat vielä 2. kausi ja se viimeinen. Sin City, Fight Club ja Pulp Fiction löytyvät kanssa. Dvdeitä tulee napattua alelaareista aina välillä. Ostokriteereiksi olen asettanut, että joko tiedän elokuvan olevan hyvä(esim. Tahrattoman mielen olin nähnyt pari kertaa ennen ostosta) tai luulen sen olevan hyvä/joku on kehunut sitä.

Riskinä on kuitenkin se, että dvd onkin rikki. Sitä ei sitten oikein voi palauttaa. Kuten Amelie toimii muuten hyvin, mutta tekstitys ei mene päälle. Enkä osaa ranskaa. :/

Idhren kirjoitti...

Honey Junkie, kuulostaa hyvältä ratkaisulta tilansäästön kannalta. Mä saan aina kylmiä väreitä ekasta RE:stä - jatko-osat onkin sitten jotain kuruuden huipentumia.

Emmanuelle, meillä poikkis on kans tuon metodin vankkumaton kannattaja. Mua taas houkuttais ostella hyviksi mainostettuja elokuvia varsinkin, jos niitä saa halvalla. Ei sillä, mä kyllä voin viihdyttävän elokuvan katsoa montakin kertaa, poikkis taas kestää vain sen yhden katselukerran tyyliin kolmeen vuoteen :D

Stazzy kirjoitti...

Mä näin taannoin eXistenZin vähän noin niinku vahingossa, enkä oikein tiedä pidinkö vaiko enkö. Se oli vaan niin outo :) Olen myös eriNlainen nuori, enkä tykänny tippaakaan Kuudennesta aistista.

Mä ostan leffoja oikeastaan vain kun tiedän niiden olevan hyviä (tai jos tosiaan löytyy joku kolmen euron helmi)
KillBillit pitäis oikeastaan tuoda poikkiksen kotikotoa meille, mutkun mä en tiedä kenen omaisuutta ne on virallisesti...

Tästä postauksesta tulikin mieleen, etä näin alejen aikaan voisi pistäytyä Fnacin deeveedeehyllyjä katselemassa.

Idhren kirjoitti...

Eksistenssi voi vaatia ehkä sulattelua joo, mäkin lämpesin sille varsinaisesti vasta toisella katselukerralla. Eniveis, Equilibriumin olen nähnyt varmaan yhtä monta kertaa kuin ekan Star Warsin, siinä on eriNlaista toimintaa, hulppeaa musaa, orwell-dystopiaa ja Chrisu Bale. Vilahtaa siinä alussa tää Boromir-mieskin, jonka nimeä en koskaan muista, ja minkä takia varmaan kaverini (terkkuja Mervi, huuda joskus Mesessä, mä aina missaaan sut!) hirttää mut.

kilvia kirjoitti...

Aika hyviä valintoja siellä, täytyy myöntää. Näin ammattinikin puolesta (videovuokraamon tyttö). :) Itselleni ei noi scifi-jutut niin kolahda, mutta esmes Equilibrium on ihan parhautta! Ja Kill Billit ja Monty Python ja Ihmisen pojat jajaja...

Idhren kirjoitti...

Kilvia, se on ^^ Ja kaikki mainitsemasi ovat kyllä munkin listan kärkisijoilla :P

Hitsit, kuvasta on eksynyt kokonaan Tahraton mieli. Se on yksi all-time lemppareitani. Pitää joskus kyllä hehkuttaa sitä ikiomassa postauksessaan.

Stazzy, btw, oletko sattumoisin nähnyt The Villagen? En tiedä, mutta voisin kuvitella, että voisit lämmetä sille Kuudetta aistia enemmän :P Hittolainen, senkin olisi pitänyt päästä kuvaan, yksi tunnelmallisimmista leffoista evah!

Anonyymi kirjoitti...

Monet leffat kolahtivat kyllä, hassun samanlainen leffamaku, vaikka taitavat kolahtaa useammallekin.
JOku oli jo jotain maininnutkin tuosta Resident Evilistä... Olin niiiin yyberpettynyt leffaan, itse peli taas minusta oli jännimpiä siihen aikaan.

Joy

Idhren kirjoitti...

Joy, mulla on helppoa, kun en ole itse peliä koskaan pelannut :D

r kirjoitti...

Jee alkuperäset Star Trekit ja Dark Star <3 Löytyy siis multakin, samoin joitain satunnaisia noista muista leffoista. Myös toi Old Snake -limited edition boksihommeli löytyy multa heh. Avaamattomana tietty, arvoa kasvattamassa. Jos se nyt kasvaa ees.

linda sofia kirjoitti...

kiva leffakokoelma! ja aika paljon hyviä löytyy teiltä. american history x on yks lemppareista <3

Anna kirjoitti...

Onpas sulla loistava leffamaku. :> Scifikama ei itseeni perusmatrixia lukuunottamatta iske, mutta muuten hyllymme ovat aika lailla samanlaiset. Kodin ykkönen on petollinen paikka, sieltä tarttuu aina vähintään kolme leffaa mukaan!

Amores Perros on muuten kiinnostanut pitemmän aikaa, mutten ole uskaltanut katsoa. Olen saanut jostain sen käsityksen, että leffassa on paljon eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa, pitääkö paikkansa? Olen suorastaan naurettavan yliherkkä sellaiselle. American History X:n leukaperät vsrotvallikohtauksen voin kepeästi katsoa, mutta joku potkaisee eläintä ja voin pahoin... *eyeroll*

Whuha kirjoitti...

Siis löytykö ExzistenZ jostain anttilan alehyllystä tms? Tahtoo myös ja siis itse rakastan scifiä, joten Battlestar ah. Kaikki kolme kautta löytyy, Montysta on vaan toi ensimmäinen, niitäkin tahtoisi lisää mutta kun tilanpuutekkin yksi ongelmista.

^ Amores Perros (kääntyy rakkaat koirat tms, espanja vähän ruosteessa) on muistini mukaan aivan loistava. Siinä on koiratappelua, en muista kuinka pahasti sitä näytetään, jotenka olipa avulias kommentti.

Idhren kirjoitti...

R, meillä mä avasin sen ;D Halusin kokeilla miten se toimii!

Koiraväkivallasta en muista tarkkaan minäkään. Kai siinä joku koira punaisessa maalissa jossain välissä oli, mutta leffan pointti ei missään nimessä ole näyttää koirien keskinäistä pahoinpitelyä. Se vaan kulkee mukana.

Whuha, poikkis sen taisi jostain tilata, mutta olen mä sen kyllä joskus alelaarissakin nähnyt! Eri asia milloin ja missä ;o Scifi ihan parasta.

Crislia kirjoitti...

Liikaa hyviä leffoja, en jaksa edes alkaa noita luettelemaan.

Oletko muutes lukenut Aldous Huxleyn kirjan Uljas uusi maailma? Tuo kirja on mielestäni melko mahtava dystopiakuvaus, ja siinä on tosi paljon samoja juttuja kuin Equilibrium-leffassa.

SC kirjoitti...

Battlestar Galactica! :)) En siis ole ainoa tyttö joka sitä katsoo. Poikaystäväni tutustutti minut siihen, ja juuri eilen harkitsin aloittavani kakkoskauden katsomista... tittididi :)

Emily kirjoitti...

Näin leffafriikkinä voin sanoa että aika monikin kolahti :D American history X, Tulikärpästen hauta, Kuudes aisti, Pulp fiction, Fight club.. ja Star Wreck, loistavia kaikki :)

Idhren kirjoitti...

Crislia, en ole lukenut, mutta olen nähnyt ainakin jonkun elokuvaversion siitä. Pitäisi kyllä lukea! Entäs oletko puolestasi sinä nähnyt elokuvaa Brazil - tämän hetken tuolla puolen? (Vai miten se oli) Tuli joulun tienoilla telkkaristakin - mustaa huumoria ja nostalgiansävytteistä scifiä :P Siinä kans yks dvd lisää napattavaksi, jos joskus tulee vastaan.

Emily, on ne :)

e lina kirjoitti...

Oletko nähnyt Aeon Fluxin? Leffana mielestäni melkoisen tylsä, mutta huomioni kiinnittyi kenkiin ja joihinkin vaatekappaleisiin... Voi olla että tykkäisit niistä myös! + Tuli mieleen, että Aeonin kampaus voisi sopia sulle! Vaiko eikö?

Idhren kirjoitti...

E lina, tuossa Julietin blogia selaillessa itse asiassa tämä vaateasia tuli tietoisuuteeni, ja tämän takia tekisiin yhtäkkiä mieleni katsoa tuo kyseinen pätkä! :P Kampauksesta en muista, mutta varmaan se oli jotain tosi khuulia, eli joo ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...