8.12.2008

Vaatekaapillista itsetutkiskelua

my style 5

Elän harvinaislaatuista vaihetta elämässäni. Ensimmäisiä kertoja koskaan koen aidosti löytäneeni tyylillisen minäni, siis ainakin pieneksi hetkeksi, ja että vaatekaapissa on muutakin kuin randomroinaa, joka ei käy koskaan minkään kanssa yhteen. Ulkoisen minäni löytämisessä on apuna ollut paitsi blogaaminen ja kanssablogaajien innoitus, myös se hyvin yksinkertainen oivallus, jonka Honey Junkie blogissaan toi ilmi vaatekappaleiden helposta yhteensovittamisesta, ja jonka ansiosta vaatteiden valikointi on minunkin kohdallani helpompaa kuin koskaan. Vaikka olen järjestelmällinen ja analyyttinen ihminen, on silti harvoja asioita, jotka saavat pään pyörälle samalla tavalla kuin vaatekaappi, josta ei tunnu löytyvän mitään, eikä sen takia, että kaappi olisi sotkuinen, vaan siksi, että se on sisällöltään sillisalaattia.

my style 2 blue

Tilanne on korjaantunut hankkimalla kaappiin muutamia perusvaatteita, kuten esimerkiksi yksinkertaisen ja mustan, joka ikisen omistamani yläosan kanssa yhteen sopivan minihameen ja noudattamalla vaatekaapin täydennyksessä "helposti yhdistettävissä melkein mihin tahansa" -filosofiaa. Olen edelleen valaistumisen polulla kohti suurempaa viisautta, mutta nämä pienet oivallukset ovat todellakin helpottaneet turhamaista puolta elämästäni.

my style 3

Samalla olen hoksannut, että tummanpuhuva ja monokromaattinen värimaailma eivät välttämättä ole synonyymejä tylsyydelle, ja ettei ole mitään järkeä pakottaa itseään näistä poispäin, jos muuten mieltymykset mustaan, valkoiseen ja harmaaseen ovat vahvoja - omalla kohdallani näin on erityisesti talviaikaan. Ei vasenkätisiä lapsiakaan enää pakoteta väen vängällä oikeakätisiksi, miksi siis asiasta X pitäväkään väen vängällä pukeutuisi johonkin, mitä ei koe fiilistensä mukaiseksi. Onhan tällainen myös yhdistelyn kannalta huippusimppeliä - musta, valkoinen ja harmaa sopivat keskenään ja muiden värien kanssa yhteen vaikka miten päin yhdistelisi.

Asiaa voisi verrata ylipäätään elämään. Miksi tehdä elämällään mitään muuta kuin sitä, mikä itselle tulee luontevasti? Miksi pakottaa itsensä johonkin muuhun kuin mitä oikeasti haluaisi vain siksi, että jotkut muut eivät samanlaista valintaa samassa tilanteessa tekisi? Kasvaessa ja itsenäistyessä on saanut huomata kamppailevansa yhä kodin odotusten ja kotoa opittujen ajattelukaavojen kanssa, niiden, jotka eivät täysin ole yhteneväisiä oman ajattelun ja suunnitelmien kanssa. Vaikka kyteminen on yhä hyvin pinnanalaista, niin kenties vielä tulee se hetki, jolloin on yksinkertaisesti tehtävä pesäero, riuhtaistava itsensä irti totutuista ja sanelluista normeista ja uskallettava täyttää vaatekaappinsa mustalla, valkoisella ja harmaalla, vaikka jollain olisikin otsaa esittää vastalauseensa minun ikioman vaatekaappini ja ikioman elämäni sisällöstä. Kuulen jo päässäni Bon Jovin lempparini.

Kesällä sitten luultavasti tulenkin suosimaan värikkäitä teeppareita ja sitä mustaa minihametta.

my style 4
Revitty t-paita - H&M + DIY, villatakki - Filippa K, minihame - American Apparel, saappaat - Ten Points, kaulakoru - Kaipaus, design Paola Suhonen, kynsissä kärsinyt Mavalan Tokyo

P.s. OO-ÄM-GEE, Pete tippu Idolsista! Kuka olis uskonut, kuka olis arvannut! Noo, pojalla on varmaan jo tähän hetkeen mennessä uusi levysoppari kirjoitettuna. Josko tuota supermegafinaalia jaksaa edes katsoa...

18 kommenttia :

brokk kirjoitti...

Olen jo jonkin aikaa blogiasi seuraillut ja lähinnä olen lueskellut noita sinun "asia" -tekstejäsi vai miksikä niitä nyt kutsuisi. Nuo muotihärdellit ei niin kiinnosta, joten ne olen skipannut aikalailla, mutta muutoin kyllä on tullut aktiivisesti seurailtua blogiasi. Kirjoitat asiaa ja mielenkiintoisista aiheista vieläpä. Tulinkin nyt vain kysymään, että saanko lisätä blogisi linkin oman blogini sivupalkkiin muiden seuraamieni blogien joukkoon?:)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut, olet viimeisellä kommentillasi Annasta ja parisuhteesta päässyt samalle tasolle Seiskan toimittajien kanssa ;<

^ Kivasti olit Sallalle kommentoinut! No, onneksi olet itse fiksumpi :D Ei voi kun nauraa sinun typeryydellesi tässä asiassa!

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös hiukan ihmettelin tuota kommenttiasi Sallalle. Itsekin huomauttelet milloin mistäkin ja sitten hyökkäät muiden kimppuun ;s Oletko sitten niin paljon muita parempi ja fiksumpi?

Stazzy kirjoitti...

Salla näytti syvästi järkyttyneen kommentista :D Hörh.

Kertokaa mulle muuten miksi ihmiset kyselevät "saanko laittaa blogisi linkin sivupalkkiin"? Kieltäytyisikö joku oikeasti?

Emmanuelle kirjoitti...

Musta, harmaa ja valkoinen saisivat minunkin puolestani valloittaa koko vaatekaapin. Ongelmana on vaan se, että välillä hullaannun punaiseen ja siniseen. Onneksi niitä voi kuitenkin yhdistellä toisiinsa. :D

Tuo minihame on ihana.(random)

eliiina kirjoitti...

Sinä tunnut tosiaan löytäneesi oman tyylin. Se, että on varma tyylistään, kasvattaa myös itseluottamusta ja kohdallasi se näkyy. Tykkään todella paljon näistä pohdikelevista teksteistäsi! Pitäisi itsekin alkaa kirjoittaa enemmän analyysia, sillä sitä ainakin minä luen mielummin kuin täyttä höttöä (mikä kyllä sekin kelpaa sillä tuulella ollessa). Minullakin on tässä tuo vaatekaapin peruspilareiden täydennys -projekti meneillään ja tuollaisen mustan minun tarvitsen ehdottomasti! :)

brokk kirjoitti...

Stazzy: Ihan kohteliaisuudesta kysyn, ei kai siitä haittaakaan ole? Eihän sitä aina tiedä mitä mieltä kukin on. Voihan olla, että joku ei halua ylimääräistä "mainostusta" blogilleen.

Idhren kirjoitti...

Brokk, lisää ihmeessä, ei moiseen lupaa tarvitse kysellä ;) Mukava kuulla, että olet löytänyt mielenkiintoista sisältöä!

Anonyymi ja anonyymi, minusta taas Salla osoitti omalla kommentillaan oman tajuamattomuutensa. Minä en asiaa sen kummemmin vatvo, muut saa toki vatvoa keskenään.

Stazzy, se on ne kauheat pahat tekijänoikeusideologiat! Kun ihmisiä tarpeeksi kytätään ja leimataan rikollisiksi, sitä tulee pian jopa blogien osoitteista tekijänoikeuksien alaista matskua, ja niiden käyttämiseen pitää kysyä lupaa.. ;>

Emmanuelle, tänks!

Eliiina, itsepohdiskelu on pop! Projekti on muuten vielä mullakin, harmaa peruspaita ja musta pitkähihainen puuttuvat, niitä olis pari kertaa tarvinnut enemmän kuin kipeästi. Edelliset meni jo kierrätykseen >_>

Brokk, eihän siitä suoranaisesti haittaa ole, mutta ei sinänsä ole syytä olla ylikohteliaskaan :P Julkinen blogi on julkinen blogi :>

hanna kirjoitti...

Ei ole varmaan yhteensattuma, että omaa tyyliäsi käsittelevässä jutussa viittaat kaksi kertaa juuri Honey Junkieen?

brokk kirjoitti...

Idhren: Totta tuokin:) Jos kerran julkista blogia ylläpitää, niin kyllähän siinä vaiheessa kaikenmoinen mainostus on varmasti täysin sallittua:) ..Mutta kysyinpä nyt sitten vaikka huvin vuoksi vain:D

Idhren kirjoitti...

Hanna, HJ on kuin mentori mulle näissä muutamassa viittaamassani asiassa ;D Kaikki kunnia vaan hänelle siitä, että toi nämä näkökulmat osaksi ymmärrystäni. Fiksu nainen, fiksu nainen!

Brokk, juu :)

Stazzy kirjoitti...

Idhru, laitoin pienen mailin, noin niinkuin vinkiksi...

Mirell kirjoitti...

>"Miksi tehdä elämällään mitään muuta kuin sitä, mikä itselle tulee luontevasti? Miksi pakottaa itsensä johonkin muuhun kuin mitä oikeasti haluaisi vain siksi, että jotkut muut eivät samanlaista valintaa samassa tilanteessa tekisi?"

AAMEN.

Idhren kirjoitti...

Stazzy, oolrait, tsekataan!

Mirell, näinpä joo. Tätä on tullut oikeasti pohdittua ja pyöriteltyä kaikessa ristipaineessa enemmänkin!

Anna kirjoitti...

Ei nyt liity aiheeseen, mutta mut on opetettu oikeekätiseksi vasenkätisestä.. Ja se on muuten hankaloittanu elämää ihan hirveesti...

Anonyymi kirjoitti...

Kuukauden tyylikäs!

2. joulukuuta 2008 coco

Idu, ottaisitko yhteyttä coco.tyylitaivas@gmail.com!

Lotta kirjoitti...

"Onnittelut, olet viimeisellä kommentillasi Annasta ja parisuhteesta päässyt samalle tasolle Seiskan toimittajien kanssa ;<"

"Anonyymi ja anonyymi, minusta taas Salla osoitti omalla kommentillaan oman tajuamattomuutensa. Minä en asiaa sen kummemmin vatvo, muut saa toki vatvoa keskenään."

Miksi sitten vaivautua kommentoimaan jos ei tahdo asiaa sen kummemmin vatvoa? Mielestäni osoitat noilla kommenteillasi olevasi siinä samassa kirkkoveneessä Sallan ja Seiskan toimittajien kanssa.

Idhren kirjoitti...

Coco, vautsi! Pistetään mailia tulemaan :)

Lotta, voin ilmaista mielipiteeni, mutta minulla ei ole varsinaisesti kiinnostusta uhrata sen enempää energiaani asialle. Muilla näyttää energiaa piisaavan asian käsittelyyn, joten he rinkirunkatkoon keskenään asiasta. Mitä minuun tulee, minun et näe arvostelevan tai spekuloivan toisten ihmisten parisuhteita omien ennakkoluulojeni pohjalta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...