31.12.2008

Rikotko yleensä uudenvuoden lupauksesi?

fireworks_new_years_eve_2007_3

"fireworks_new_years_eve_2007_3" - motleypixel Flickr.comissa tällä lisenssillä

Lupaan aloittaa liikkumisen. Lupaan olla ahkerampi opiskelija. Lupaan nalkuttaa vähemmän puolikkaalleni ja siivota useammin. Lupaan ajatella entistä enemmän luontoa ja vaivata päätäni nykyistä vähemmän sillä tosiasialla, että maailmassa on aivan julmetun typeriä ihmisiä. Lupaan käyttää vähemmän rahaa asioihin, joista nautin, mutta joita en oikeastaan tarvitse. Lupaan siivota vaatekomeroni. Lupaan soittaa mummulle useammin. Lupaan pitää yllä terveellisiä elämäntapoja ja käydä hammaslääkärissä.

Tyypillisiä lupauksia alkavalle vuodelle. Yhtä tyypillisiä kuin se, että puoliakaan näistä lupauksista ei tule pidettyä ja ensimmäiset lipsumiset tapahtuvat vuoren varmasti viimeistään tammikuun loputtua. Moni tiedostaa tämän, mutta lupauksia annetaan silti, niistä on tullut jo ikäänkuin lista asioista, joita varmasti ei seuraavana vuonna toteuta.

New Year's Eve 1
Maailman suurimmat silmät ja Kostymin vetoketjumekko

On kuitenkin mukavaa tuntea itsensä hyväksi ihmiseksi edes yhtenä päivänä vuodessa ja puhkua energiaa uusien haasteiden edessä. Puhkua tai puhista ja tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen luhistua ja kaivautua jälleen peittojen alle kaikesta uupuneena. Lupauksethan on tehtykin rikottaviksi, eikö niin? Kaikista pahinta on kuitenkin se, että vaikka lupauksiaan ei olisikaan ottanut kovin vakavasti, pieni itsesyytöksen kipinä käy silti nipistelemässä niskassa, taas tänäkin vuonna.

New Year's Eve 2
Uudenvuoden saunaa kaipaava tukka

Ihmisten kannattaisi luvata uudenvuoden lupauksina vain asioita, joita tulevat joka tapauksessa tekemään. Lupaan kulkea pitkiä matkoja joukkoliikennevälineillä, vaikkei minulla autoa kyllä ole muutenkaan. Lupaan hankkia uusia vaatteita ja nukkua viikonloppuisin pitkään. Lupaan nukkua joskus arkisinkin pitkään. Lupaan logata itseni päivittäin Google Readeriin lukemaan uusia blogipostauksia. Lupaan syödä Domino-keksejä. Lupaan laiskotella.

Tällä tavoin ei tarvitse yrittää vakuuttaa itselleen olevansa tänä vuonna kaikin puolin Parempi Ihminen, ja pienen riskin ja varman toteutuksen lupauksilla saa onnistumisen tunteita, jotka antavat aivan uutta puhtia. Näin minunkaan ei tarvitse rikkoa antamiani lupauksia.

Oletko tehnyt uudenvuoden lupauksia?

Hyvää alkavaa vuotta 2009!

16 kommenttia :

Emmanuelle kirjoitti...

En enää tee uuden vuoden lupauksia, koska jos jotain haluaa elämässään muuttaa, niin sen voi tehdä vuoden vaihtumisesta huolimatta.

Silloin joskus vielä kun tein lupauksia paremmasta, niin taisi olla ainoastaan yksi jonka pidin: pyysin ystävältäni anteeksi pahoja sanojani ja paskan puhumista selän takana ja kysyin voidaanko olla taas kavereita. Antoi anteeksi ja ollaan me vieläkin hyviä ystäviä. Kohta jo kymmenen vuotta. :)

Idhren kirjoitti...

Emmanuelle, täysin totta. Pitää sitä pystyä muutoksia tekemään ilman keinotekoisia lupailupyhiäkin ;> Mutta hyvä juttu, että se ainokainen pitämäsi lupaus oli noin positiivinen juttu ^^

Anonyymi kirjoitti...

Liittyen ennemmin tuohon edelliseen postaukseen tuli mieleeni että kuinkahan pitkä olet? Omalla kohdalla oma pituus - tai paremmin lyhyys - rajoittaa vaatehankintoja.

Idhren kirjoitti...

158 senttiä ehtaa minimisuutta koko lyhkäsen varren pituudelta :P

Anonyymi kirjoitti...

Sittenhän me ollaan aivan samanmittaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Esim. Lindexiltä tai KappAhlista (vai miten se nyt kirjoitetaan)ei voi edes kuvitella ostavansa mitään, koska pienimmätkin koot ovat suurin. En tosin juuri muutenkaan kyllä käy kyseisissä kaupoissa.

Idhren kirjoitti...

Joo, mulla ollut samantapaisia kokemuksia. Lidexiltä tosin olen löytänyt pari juttua, joissa lievä väljyys ei haittaa, mutta harvoin tulee silti käytyä. Samiksi ;o

Ocean kirjoitti...

Tipaton olis suunnitelmissa, mutta mutta... En siis yleensä lupaa, koska silloin on viiieläkin suurempi houkutus lupauksen rikkomiseen. :)

Idhren kirjoitti...

Tää typottaa. Tää syyttää siitä saunaa, saunakaljaa ja ylenpalttista ihokutinaa. Saakutin kuivaihoisuus.

Ocean, ovela suunnitelma ;)

Anonyymi kirjoitti...

IHANAA UUTTA VUOTTA 2009! :----)

Idhren kirjoitti...

Kiitos, sinulle myös!

Rhia kirjoitti...

Vuosia sitten totesin että on turha luvata mitään kun se ei pidä kuitenkaan. Olen samoilla linjoilla Emmanuellen kanssa: jos muutosta haluaa on se pystyttävä tekemään ilman vuoden vaihtumistakin. Itsepetosta sekin on jos lykkää asioita sillä verukkeella että "kyllä mä sitten ensivuonna, teen uudenvuoden lupauksen..."

Ssu- kirjoitti...

Mukavaa uutta vuotta sullekin! Itse yritän vuonna '09 olla muille kiltimpi ja olla hermostumatta turhista asioista (:

Salsa kirjoitti...

Parhaan uudenvuoden lupauksen tein viisi vuotta sitten, kun lopetin tupakanpolton. Tosin olin lopettanut jo edeltävän elokuun aikana, mutta uudenvuoden lupaus tavallaan virallisti asian. Ja sen jälkeen on (liian) nuorena aloitettu pahe jäänyt täysin unholaan, ainuttakaan tupakkaa en ole tuon uudenvuoden lupauksen jälkeen polttanut. Sääliksi käy ystäviäni, jotka aloittivat polttamisen samaan aikaan kuin minä eivätkä ole vieläkään lopettaneet. 10 vuotta tupakointia takana alle 25-vuotiaana...

Tällä hetkellä olen sen verran tyytyväinen elämääni ja olemiseeni, etten koe tarvetta lupailla mitään. Miksi koittaa väkisin tehdä itsestään parempaa ihmistä uudenvuoden lupauksilla kun asian voisi hoitaa ihan vaan ottamalla itseään niskasta kiinni - ihan minä päivänä vuodesta tahansa.

Idhren kirjoitti...

Rhia, täysin totta.

Ssu-, hyvää uuttavuotta myös sinulle! Hehe, tuohon minäkin voisin pyrkiä myös ilman uudenvuoden lupauksia ;)

Salsa, hyvä lupaus ja loistavaa, että se on pitänyt. Aika hurjaahan se on, että voidaan jo puhua vuosikymmenen tupakointihistoriasta vähän päälle parikymppisinä :< Mummuni lopetti jokunen kuukausi sitten varmaan yli 30 vuoden tupakoinnin jälkeen, ihmetteli ihan, miten se kävikin lopulta tosi helposti :P Vähän vaan meinas rintaa pistää ja henkeä ahdistaa vierotusoireista (nikotiinipurkka auttoi tähän), mieli sen sijaan ei sauhuja kaivannut. Pitää yllättäen myös itsekin valintaansa erittäin loistavana :P

Rhia kirjoitti...

Kun nyt mentiin tähän tupakanpolttoon niin oma isäni poltti tupakkaa n. 14 vanhasta ja lopetti kerrasta nelikymppisenä. Sysäys lopettamiseen tuli kun hänen hyvä ystävä kuoli nelikymppisenä sydänkohtaukseen, hänkin oli ollut kova tupakkamies. Tupakoimatta hän sitten pysyikin kuolemaansa saakka. Rautainen itsekuri =) Mä en ole koskaan opetellut tupakanpolttoa vaikka monet kaverit alkoivat. Kokeilin toki mutta pidin sitä epämiellyttävänä. Yksi kaveri jopa alkoi polttaa koska se muka helpotti stressiin... en ymmärrä miten poskareiden vetäminen siihen auttaa, mutta se oli semmosta nuorena =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...