5.12.2008

Outoja kenkiä: Rick Owens ei ole yksin


Interesting shoes by Idhren

Kenkäosastolla tuntuu puhaltavan uusi, joskin vielä hyvin marginaalinen tuulenväre. Kenkäsuunnittelussa kokeillaan rajoja ja keksitään kenkää uudelleen. Se haastaa myös kuluttajan, tai ihan kenet vain, joka näitä uusia luomuksia tarkastelee. Rick Owensin saappaita (kuvassa oikealla) katsellessa saa hetken pyöritellä silmiään ja miettiä miten päin kengän korko oikeastaan asettuu paikoilleen. Muotokieli haastaa kyseenalaistamaan perinteiset käsitykset kengästä ja sen rakentumisesta.

Sama pätee myös muihin kuvan esimerkkikenkiin - jotakin yllättävää on tapahtunut. No, kärjettömät saappaat ovat kyllä yleistymässä, mutta en siltikään vielä ymmärrä kengän toiminnallisuutta. Buutsiosa pitää jalan lämpimänä, mutta kärjettömyys pistää varpaat palelemaan. Millaisella säällä näitä tulisi käyttää?

Kenkiä, jotka kehoittavat meitä luopumaan ennakkoluuloistamme ja tavanomaisista käsityksistämme, luopumaan normista siitä, millainen kengän tulee muodoltaan olla, tai ainakin joustamaan siitä. Kuka vielä väittää, että muoti ja vaatteet ovat vain ja ainoastaan turhamaista hömppää?

11 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Nuo harmaat mötikät on kyllä aika hulvattomat!

Idhren kirjoitti...

Ohan ne aika ^^ Toisaalta ne on kuin veistos, taide-esinä :D

Anna-Maria kirjoitti...

Minä olen aivan hullaantunut tähän kenkien uuteen aaltoon! :) Rick Owens kuuluu muutenkin lempparilistalle ja miehen vaatteet on yhtä outoja kuin nuo kengätkin. Givenchyn avokärkiset nilkkurit huolisin päivänä minä hyvänsä! Kesällä ne menevät noin ja talvella laitetaan paksumpi sukka lämmittämään varpaita. Okei, no ehkä noilla ei voi ihan tarpoa lumessa, mutta hienot ne on silti.

Joy kirjoitti...

Hmmm, vastauksen uskoisin olevan sää, jota Suomen neito ei tunnista...
Muistaakseni Jak & Jil blogissahan jotakin tämän henkisiä kenkiä on ihan käytössäkin nähty!! Tosin taitaapi rajoittua muotinäytöksistä poistuville ihmisille tämä käyttö, marginaalissa vielä toistaiseksi, niinkuin jo sanoitkin ;)

Idhren kirjoitti...

Anna-Maria, muistelenkin nähneeni sun blogissasi hehkutusta Owensista :P Sukat, kyllä, menee ainakin syksyllä :D

Joy, saa nähdä yleistyykö marginaalivibat ;)

patentti kirjoitti...

Muistaakseni 60-70-luvulla nuo saappaat ilman varpaita olivat muotia, ja nimenomaan muotia, ei mitenkään käytännöllisiä. Itse olen vain ihaillut, ehkä jos joku kertoo että noilla voi oikeasti kävelläkin niin höynähdän :)

Idhren kirjoitti...

Patentti, niin se muoti ja ideat kiertää :D

Stazzy kirjoitti...

Itseasiassa noi kärjettömät saappaat on oikein kivat. (Halleluja, jotain muuta kuin gladiaattorikenkiä!)
Ja minä näkisin, ettei niitä olekaan tarkoitettu kylmille keleille, vaan johonkin puolisäähän.

Stazzy kirjoitti...

Tuli muuten mieleeni, että sä taidat olla ihan muoti-ikoni, kun niitä revittyjä t-paitoja alkaa näkyä joka toisessa muotiblogissa :D

Anna-Maria kirjoitti...

Stazzy: Revityt t-paidat idis on kai aluperin Childhoold Flamesin Camillen käsialaa. :) Idhren on kyllä hienosti osannut repiä omansa ja saanut mutkin innostumaan yhä enemmän asiasta. Kun vaan löytyis t-paita revittäväksi...

Idhren kirjoitti...

Anna-Maria, ja Camille sai oman innoituksensa Raquel Allegran töistä ;) En tiedä sitten mistä Allegra on oman inspiksensä saanut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...