4.12.2008

Kahvia ja mustalaiskansaa


mustalaiskansa ja kahvi
Tähän on Idhrenin päivä johtanut koululla ravaamisen jälkeen.

Onnistuin jopa ensimmäistä kertaa elämässäni myös käyttämään itsenäisesti monistuskonetta, vaikkakin pohdiskelin syntyjä syvällisiä laitteen äärellä hyvän tovin. On hieman hämäävää, että heti alkuunsa kone alkaa valittaa sarjapiippausten kanssa paperitukoksesta ja kehoittaa avaamaan lootan. Siis WAT. Ei mulla ole tähän koulutusta! Nyrkkiuhkailu ei masiinaan tepsinyt, joten pakko se oli yrittää noudattaa ohjeita, raottaa luukkuja ja kas, se riittikin. Ehkä mussa sittenkin on insinöörin vikaa.

Monistusepisodin jälkeen seikkailin etsimään tenttikirjaa, ja samalla tulin iloisesti yllättyneeksi siitä, että minulla on luulemani parin päivän sijaan peräti viikko aikaa lueskella materiaalia. Johdanon perusteella Suomen mustalaiskansa kyllä vaikuttaa äärimmäisen mielenkiintoiselta teokselta, eikä kirja ole paksuudellakaan pilattu.

Kaikkea tätä edelsivät sessiot englanninkurssin kokoontumisella. Sain jopa yllättävän kehuvia kommentteja artikkelista, jonka kirjoitin viime yönä tuskailtuani ensin koko päivän, tai oikeastaan koko viikon, siitä miten pää on täynnä tyhjää. Punainen lanka jäi vieläkin homoadoptiota käsittelevästä artikkelista puuttumaan, mutta hei, aina on draft 2. Artikkelit julkaistaan lopulta Kanadassa ilmestyvässä suomalaiskanadalaisessa viikkolehdessä, Kaiku/Echossa.

Olen kuin tapakäryäjä: en tarvitse kahvia, en erityisesti edes kaipaa sitä, mutta silti sitä on hauska tavan takia juoda. Ja noh, ehkäiseehän se kuulemma dementiaakin. Toisaalta kahvi on yksi niitä harvoja lämpimiä juomia, joista pidän. Litkitään pois vaan.

16 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hei Idhren - oon joku maailman kököin bloggerin käyttäjä, mutta miksen saa postauksiini rivivälejä? Vaikka kirjoittaessani enterit näkyvät, eivät kuitenkaan julkaisun jälkeen :/?

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, hmm, mielenkiintoinen ongelma. Joskus on samanlaista ongelmaa mullakin ollut, mutta hyvin harvoin. Rivivälit saat ainakin nyt sillä tavalla, että tekstiä muokatessasi napsauta se html-vaihtoehto tekstiboksin oikeasta ylänurkasta, näet siis koko tekstinmuotoilukoodin. Siellä vilisee kaikenlaisia tägejä, mutta älä säikähdä niitä. Voit tehdä rivinvaihdon tägillä <*br> (poista tähti välistä), ja uuden kappaleen saat automaattisesti aloitettua tägillä <*p> (poista taas tähti). Tuon merkkisarjan vai lisäät tekstin eteen, josta haluat rivinvaihdon tai uuden kappaleen alkavan, niin pitäisi kyllä toimia.

Elwyn kirjoitti...

Tuo mustalaiskansa on hyvä kirja :) Oliskohan ollut peräti eka kirja jonka tentin aikoinaan yliopisto-opintoja aloitellessani. Grönfors on muutenkin hyvin selkokielinen kirjoittaja ja tämän kyllä huomaa varsinkin pidemmälle opinnoissa mentäessä xD

Idhren kirjoitti...

Elwyn, hehe, odotan kyllä innolla tuohon uppoutumista, tosiaan alkukin jo nappasi niin hyvin mukaansa :D Saa nähdä miten pitkälle mun opinnot tuossa aineessa kantaa, alku ainakin on ollut kiinnostavaa ja ajatuksia herättävää :)

Mirell kirjoitti...

Oooh, koin ahaa-elämyksen! Ihmettelinkin miten näitä tekstejäsi voi kommentoida, koska missään ei näkynyt kommentointilootaa, mutta sitten älysin sallia JavaScriptin bloggerissa... Heh, sen siitä saa kun yrittää olla liian nörtti x)

Ei mulla siis asiaa ollut. Kahvista vain sen verran, että suodatinversiosta menee maha sekaisin, mutta espressosta ei? Olen outo ihminen.

Idhren kirjoitti...

Mirell, hehe, hyvä juttu, että selvisi ;)

Mun maha ei oikein tykkää kummastakaan versiosta, mutta ongelmia tulee lähinnä tyhjän vatsan kanssa, että muuten ihan jees :D

Lumikki kirjoitti...

Argh, tuo "paperitukos" on maailman rasittavin juttu, samaa hoki meiän tulostin, vaikka paperia ei koko rakkineen sisällä ollutkaan.. Ei toiminut millään ja uusihan meidän oli pakko ostaa kun hermo meni:D

Idhren kirjoitti...

Lumikki, gräh, kuulostaa tuskalliselta rakkineelta :D Onneksi pääsitte eroon siitä x)

Anonyymi kirjoitti...

Ootko tehny sen videopostauksen jo? Tai siis tehty ilmeisesti, mutta ootko jo julkassu sen?

-Tiina

Nana Q. kirjoitti...

Mirell: Mulla on sama juttu kahvien suhteen. Tietääkseni siitä on ihan faktaakin, että suomalainen vaaleapaahtoinen kahvi on vatsalle ärtsympää kuin tummapaahtoiset espressot. Jep, Italiassa kaikki on paremmin.

Idhren kirjoitti...

Tiina, teknisiä ongelmia, joita ei ole päässyt vielä täysin ratkomaan >_<

Nana Q, mielenkiintoinen ilmiö. Hehe, niinpä kai sitten ;D

PupuLihavisto kirjoitti...

Hih! Luetko kulttuuriantropologiaakin? Ite opiskelin tuota yliopistovuosieni alussa ja haaveilin siitä pääainetta...Onneksi järki vei voiton kummiski:) Täälä Oulusa kun keskityttiin ka:ssa lähinnä porotalouteen ja arktisiin juttuihin, ei inspiroinu;)

Idhren kirjoitti...

PupuLihavisto, sivuaineen poikasta ehkä meinasin, oon vielä oikeastaan aika hakusessa et millasen tutkinnon sitä lopulta raapii kasaan :D Mut toistaseks toi on vaikuttanu kiinnostavalta :) Jännää on, että toi on ainekokonaisuus musiikintutkimuksen laitoksella, jossa vois siis myös opiskella halutessaan etnomusikologiaa :D Mulle ehkä riittää tää yleisempi puoli :P

Juliet kirjoitti...

Mitä kuvanmuokkausta käytät? Siistiä jälkeä.

juliet xxx

Idhren kirjoitti...

Juliet, tuollaiset polaroid-tyyppiset kehykset saa ohjelmalla Poladroid. Noin muuten käytän Gimpiä. Google löytää varmasti molemmat vaivattomasti. Toivottavasti tästä oli apua!

Idhren kirjoitti...

Aijoo, molempiin muuten löytyy multa suorat linkitkin tuosta sivupalkistakin, osiossa "Tukemisen arvoista".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...