25.12.2008

Joululahjoja!

Huolimatta siitä, että pienessä piirissämme on virallisesti julistettu rauha joululahjojen hankinnasta "näin aikuisten kesken", mummulla on tapana lahjoa molemmat lapsukaisensa ja saada nämä tuntemaan syyllisyyttä siitä, että näillä on niin vähän annettavaa. Vainoharhainen voisi kuvitella tätä sadistiseksi juoneksi. Eräs toinen sukulaisnaiseni tosin saattaisi harrastaa juuri tämänkaltaisia temppuja puhtaasta ilkeydestä, ihan vanhusten oikeasti. Mummu sen sijaan tuoksuu pullalta. Siksi toinkin hänelle Iittalan mattavalkoisen Kivi-tuikkulyhdyn. Iittalat ovat aina kova sana mummulle.

xmas-2008-5
Joululahjavinkki ensi vuodelle, tai mihin tilanteeseen hyvänsä: kun suklaalevytkin käärii lahjapaperiin, lahjojen määrä lisääntyy huikeasti. Jouluinen vakiokama papereissa ei yllätä ketään, mutta joululahjakasa näyttää suuremmalta. Ei sillä, että kukaan moisesta yksityiskohdasta piittaisi.. krhm.

xmas-2008-4
Tämä on tyypillistä mummuani. Toivoin lahjaksi ainoastaan harmaita villsukkahousuja, sain toiveeni lisukkeeksi toiset myös mustana. Ei valittamista!

xmas-2008-6
Mummu osaa myös yllättää, ja se jos mikä yllättää minut. Gina Tricotista hankittu ja tyylikkääseen laatikkoon pakattu teeppari vastaa värimaailmaltaan makuani, joskin tyylillisesti olen ehkä kasvamassa ulos ladyfit-teeppareista. Vaan yhtä kaikki, farkkujen kanssa käyvät kaikki t-paidat ja kotona hengaillessa tuskin voi olla liian tyylikäs.


xmas-2008-8
Mummulla on myös huumorintajua. Kenties poikaystävälle sanat "älytehtäviä", "tekniikan aloilta" ja takakannen "ihmeiden matematiikkaa" iskevät paremmin kuin minulle, tekniselle ja numerolliselle älykääpiölle.

Kansi taas kertoo suorastaan vastenmielisyyksiin asti menevästä idiomivammaisuudesta: "mind games" EI kuulosta suoraan suomennettuna kovin khuulilta. Hieman voisi ehkä nähdä sitä vaivaakin kaiken liukuhihnatuotannon keskellä. Ketä muuten kiinnostaa, paljonko kirjaa on myyty USA:ssa, käsi pystyyn! _o_xmas-2008-7
Äidiltä sain R-Kioskin ostopisteillä ansaitun pehmokoiravauvan.


xmas-2008-2
Olipa onni, että tuli viimeisenä iltana anoppilassa lähdettyä vielä kaupungille poikaystävän ja tämän siskon kanssa viime hetken lahjanhankintareissulle. Hankimme yhteisesti anoppikokelaalle Kalevala korun Runoratsu-riipuksen, josta muistelin naisen ääneen haaveilleen laivan buffettiaterialla (lahja oli kuulemma hyvin mieluinen).

Onni se oli siksi, että sain mukaani lähtiessäni paketin, josta paljastui tällainen nilkkakoru. Myös anoppikokelas kuunteli samaisella aterialla tarkkaan, sillä mainitsin sivulauseessa omistavani Kalevala korun Karhu-riipuksen pronssisena. Nyt siis sain sille kaverin samasta sarjasta ja materiaalista. Asia on päivän selvä; olemme anoppikokelaani kanssa varsinaiset sielun sisaret.


xmas-2008-3
Karhu.

xmas-2008-1
Tsekatkaa toi koipi. Kuvakulmasta riippuen olen joko hobitti tai miss Bardot.
Mekko - Kostym, kaulakoru - Kaipaus, design by Paola Suhonen

Siinäpä nuo olivat. Joulunvietto jatkuu yhä ennustetuissa tunnelmissa, mutta vielä ei ole pää hajonnut. Jos moinen uhkaa, voin ehkä kietoa uudet sukkahousuni pääni ympärille turvaksi.

9 kommenttia :

kunffupandat kirjoitti...

söpö hauvavauva :--D

Idhren kirjoitti...

On se aika :D

pölinä kirjoitti...

Missä käyt kampaajalla?

Idhren kirjoitti...

Pölinä, Placessa Puutarhakadulla olen käynyt viimeisen vuoden. Samalla kampaajalla en tosin kuin kerran :D

Caramelo kirjoitti...

Ihania kalevala koruja!

Idhren kirjoitti...

Onhan se karhu hyvin söpö ^^

Jenni kirjoitti...

Voi miten kivoja lahjoja. :) Mummusi hankinnat jaksoivat hämmästyttää minuakin! Varsin näppärä mummeli sinulla, kun on osannut noin nuorekkaita ja ajan hermolla olevia lahjoja ostaa. :)

Idhren kirjoitti...

Jenni, hehe, tosiaankin :P Mummu oli hyvä, kun tuon Gina Tricotin paidan kohdalla vielä kysyi minulta, että olenko käynyt liikkeessä... :P No, ei se ole vasta kuin vähän päälle kuusikymppinen :)

Tero (täydellinen isä) kirjoitti...

Juu, mummusi näemmä hallitsee lahjomisen jalon taidon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...