9.12.2008

Heimstone - takki, joka matkusti


Kun Modepassin ylläpidon Elodie kysyi minulta haluaisinko olla osa blogaajien välistä projektia, johon liittyisi maasta toiseen matkustava vaate, olin totta kai välittömästi mukana. Olin kuullut ja vilaukselta nähnyt kuvia aikaisemmasta, toisen tahon projektista, johon liittyi blogaajalta toiselle matkustava t-paita, ja se vaikutti hauskalta. Tarkoituksena oli toteuttaa jotain samanlaista - kukin pukekoon matkustavan vaatteen osaksi omaa tyyliään parhaaksi katsomallaan tavalla. Projektiin lähti lopulta mukaan kaksitoista blogaajaa Suomen lisäksi Ruotsista, Ranskasta, Iso-Britanniasta, Saksasta, Italiasta ja Yhdysvalloista. Projektille rakennettiin Modepassiin omat sivut: The travelling Heimstone jacket, jolle parhaillaan kootaan projektin hedelmiä; joka päivä paljastuu uusi blogaaja ja tämän asuvalinta.

Kukaan meistä ei saanut etukäteen tietää, mikä tuo vaate on. Tiedossa oli vain, että vaatteen on suunnitellut ranskalaiskaksikko, joka kantaa nimeä Heimstone. Elodie vihjasi minulle sähköpostissa, että minun luultavasti on helppo löytää vaatteelle käyttöä, ja että hänen kävi sääliksi erästä toista mukana olijaa, jonka eteläinen sijainti teki vaatteen kuumaksi käyttää... Mielikuvitukseni poukkoili seuraavat päivät huiveista pipoihin ja villapaitoihin.

Kun paketti saapui, olin luonnollisesti innoissani. Sisälmys oli pakattu suureen pahvilaatikkoon, ja varovasti sitä availtuani kaivoin viimein käsiini takin, joka oli tehty ruskeanharmaasta vakosametista. Joka puolella vaatetta oli jännittäviä, kekseliäitä yksityiskohtia, nappeja ja kiiltäväkankaisia koristepaikkoja.

Materiaali ja väri saivat minut empimään, sillä en ole käyttänyt vakosamettia yläasteen seiskaluokan jälkeen, ja ruskeasta väristä julistin itselleni yliannostuksen vuosi sitten. Lisäksi takki oli minulle liian suuri, eivätkä armeijavibatkaan varsinaisesti lumonneet. Pähkäiltyäni miten ihmeessä saan tästä aikaan kokonaisuuden, päätin rakentaa takin ympärille asun, joka hehkui paitsi lisää armeijaa, myös jonkinlaista vanhaa nostalgiaa. Päällä roikkuva takki sai uutta ryhtiä vyöllä, ja wannabemaiharit yhdistettynä lempparihattuuni toivat pisteet kotiin. Punainen huulipuna toi jälleen naisellista kontrastia muuten maskuliiniseen asukokonaisuuteen. Jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut nerokasta heittää takille kaveriksi OTK-buutsit ja minihame... Mulla tuollon vielä semmosia kivuuksia ollut.

travelling hemstone 3

travelling hemstone 1


travelling hemstone 2
Takki - Heimstone, hattu - second hand, farkut - Tiger of Sweden, buutsit - Vagabond, vyö - Gina Tricot

Takin eteenpäin lähettäminen olikin sitten ihan oma lukunsa. Eri lähettifirmojen kanssa aikani tapeltuani ja Elodien henkistä olkapäätä vasten itkettyäni pääsin viimein eroon paketista, joka lopulta tuli lojuneeksi toimitusongelmien takia nurkissani reippaasti yli viikon. Tältä osin kokemus oli suorastaan traumaattinen, vai miltä kuulostaa yrittää setviä asiaa puhelimitse ja saada vastaukseksi epäilyjä huijausyrityksestä?

Onneksi kaikki tämä unohtuu, kun katsoo mitä vaivannäkö on lopulta saanut aikaan. Betty, Alix, Elodie aka La Méchante ja Anne So ovat yhdistäneet takin omaan tyyliinsä kukin omalla tavallaan suorastaan kadehdittavan sujuvasti. Huomenna oman versionsa paljastaa Elin, joten stay tuned!

Oli hauskaa olla osa tällaista projektia. Toivottavasti jotain vastaavaa tulee tielle tulevaisuudessakin, kaikkine ongelmineen ja vastoinkäymisineenkin!

8 kommenttia :

Rubio kirjoitti...

Tosi hauska projekti ja sulle täytyy antaa täydet pisteet sen toteuttamisesta. Näyttää juurikin sulta. (:

Rhia kirjoitti...

Luin vastaavanlaisesta projektista tuolta Vintage Societystä ja silloinkin oli mukana yksi suomalainen, Ranna. Minusta tuo on hauska idea. On jännittävää nähdä miten erilaiset ihmiset pukeutuvat samaan vaatteeseen.
Yksi mikä mua tässä kuitenkin häiritsee on se että nämä vaatteet ja ihmiset ovat pieniä, siroja ja hoikkia. Missä on samanlainen tempaus meille kookkaammille muotibloggereille?

Idhren kirjoitti...

Rubio, kiitos!

Rhia, just hei toi se olikin, muistelinkin, että nimenomaan Ranna oli tuolloin kyseessä. Joo hei, tarvittais oma tempaus toisen kokoluokan blogaajille! Idea pystyyn? ;)

Foley kirjoitti...

That's very cool, very different of what we've seen in the other blogs before (Anne So, Alix, La méchante...) i have to say that's a nice combination with the military boots :)

Rhia kirjoitti...

Niijoo, unohdin sanoa että takki näyttä tosi hyvälle noiden bootsien kanssa =)

Idhren kirjoitti...

Foley, thanks! Heh, yeah I guess it stands out in some way :D

Rhia, ja kiitti sulleki ;)

Raison kirjoitti...

Olet kyllä onnistunut hyvin takkiyhdistelyssäsi, nuo asusteet sopivat takkiin tosi kivasti. Noita muiden osallistujien kuvia katsellessa vähän tuntui, että moni on vaan vetänyt takin normivaatteidensa päälle sen kummemmin miettimättä.

linda sofia kirjoitti...

siisti takki! ja ihanat kengät <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...